Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Επιμελητήριο Ευβοίας και ο Ροταριανός Όμιλος Χαλκίδας συνδιοργάνωσαν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ημερίδα με θέμα: "Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά".
Επιμελητήριο Ευβοίας
Επιμελητήριο Ευβοίας
Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Σίμωσης.

Η σπουδαιότητα της ημερίδας αποδεδείχθηκε στην πράξη και μέσα από τις εργασίες της πολύ μεγάλη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων δηλαδή η ραχοκοκαλιά της ελληνικής Οικονομίας, είναι μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, εκ οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούν οι οικογενειακές επιχειρήσεις.

Κεντρικός ομιλητής και συντονιστής ήταν ο ψυχολόγος Δρ. Χρήστος Σάββας, ο οποίος μεταξύ των άλλων έθεσε τα εξής ζητήματα: υπάρχει σχέδιο ένταξης των νέων μελών της οικογένειας στην επιχείρηση; Σε ποιο βαθμό είναι προετοιμασμένη η επιχείρηση για τη μεταβίβαση της εξουσίας; Υπάρχει σωστή και αμερόληπτη αξιολόγηση των νεοεισερχόμενων μελών; Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις στην φάση της διαδοχής και ποια σχετίζονται με τις εντάσεις μεταξύ των δυο γενεών, ποια με την οικογενειοκρατία και την αμφισβήτηση της ανάγκης εφαρμογής καινοτομιών και νέας στρατηγικής ; Ακολούθως μέσα από μια διαδικασία ανάλυσης και επεξήγησης των ανωτέρω ερωτημάτων, αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται σε μία επιχείρηση με την είσοδο νέων μελών της οικογένειας στην οικογενειακή επιχείρηση, κάνοντας αναφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δίνοντας τις εκδοχές του ορισμού της οικογενειακής επιχείρησης, αναλύοντας τη Θέση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην αγορά και κάνοντας εκτενή αναφορά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. O κος Σάββας παρουσίασε την επιτυχή μεταβίβαση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην επόμενη γενεά μέσα από μια σειρά ενεργειών, όπως η κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου διαδοχής, ο έλεγχος και η ανάπτυξη διοικητικών ικανοτήτων των διαδόχων και η επιτυχής συνύπαρξη των δυο γενεών που προηγείται της ολοκληρωτικής μετάβασης της ηγεσίας.

Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του κ. Σάββα προκάλεσε το ενδιαφέρον των παρευρικομένων μέλων οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας