Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε ως ειδικό αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς, επί του Νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών», σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Αρχικά έκανε ειδική αναφορά στις τρέχουσες δραματικές, πολιτικές εξελίξεις, καλώντας μάλιστα τον Υπουργό Εσωτερικών, να διαχωρίσει τη θέση του, από πρακτικές που φαίνεται πως λάμβαναν χώρα εντός του κυβερνητικού σχηματισμού, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό  παράδειγμα την απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμου, στον οποίο αποδεικνύεται πλέον πως υπήρξε άτυπη πολιτική συμφωνία σε ακροδεξιό πλαίσιο.

Ξεκίνησε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τη Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των Δήμων και Περιφερειών. Υπενθύμισε την πάγια θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. ως προς την κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους  στις Αιρετές Περιφέρειες.

Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε για τις καθυστερήσεις, που παρουσιάζονται στην κοινοποίηση των νομοτεχνικών βελτιώσεων του νομοσχεδίου, καθώς έτσι παρεμποδίζεται η δυνατότητα ουσιαστικής επεξεργασίας του νομοσχεδίου και η τελική εξαγωγή συμπερασμάτων, που θα καθορίσουν αποφασιστικά τη θέση των κομμάτων στη ψηφοφορία.

Αναφερόμενος στο υφιστάμενο θεσμικό και νομικό, δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί τον "Καλλικράτη", μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που δυστυχώς η εφαρμογή της, στα χρόνια των μνημονίων, την έχει αποστερήσει από τους οικονομικούς πόρους, που χρειάζονται για την υλοποίησή της, καθιστώντας την μετέωρη, δυσεφάρμοστη και αποκομμένη από μια συνολική μεταρρύθμιση που θα συμπεριλάμβανε και το κεντρικό κράτος.

Τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά είναι ο μόνος πολιτικός χώρος, που έχει επεξεργαστεί, ολοκληρωμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση του "Καλλικράτη", την οποία και θα καταθέσει στην αντίστοιχη υποεπιτροπή.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, εξέφρασε την αντίθεσή του, σε συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στη χρονική διάρκεια των αποσπάσεων υπαλλήλων των ΟΤΑ, στον ελεγκτή νομιμότητας, στην εκχώρηση και ενεχυρίαση των ανταποδοτικών τελών, στις απευθείας αναθέσεις, στον τρόπο εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ, στις ρυθμίσεις που αναφέρονται στην εκμίσθωση κυλικείων και περιπτέρων και σε μία σειρά ακόμα διατάξεων που αντί να επιλύουν διογκώνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Η Έλλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Η Έλλενα Ράπτη για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

17/01/2018
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας διοργανώνει ομι...
Σεισμός 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας

Σεισμός 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας

15/01/2018
Σεισμική δόνηση στην βορειοανατολική Αττική αναστάτωσε και την Εύβοια καθώς ήταν ι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας