Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στον πρώην Δήμο Στυρέων από τους οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, απέστειλε ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης
Ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης

Η επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Εσωτερικών, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στο Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στους Βουλευτές του Νομού Ευβοίας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:

"Αξιότιμοι κύριοι,

Με το υπ’ αριθ. 1 άρθρο, μέρος Ά κεφάλαιο Ά, υπ’ αριθ. 12 του Ν. 3852/2010 (πρόγραμμα Καλλικράτης), συνεστήθη ο Δήμος Καρύστου, με έδρα την Κάρυστο, αποτελούμενος από τους πρώην Δήμους Καρύστου, Στυρέων, Μαρμαρίου και την Κοινότητα Καφηρέως, οι οποίοι και συνενώθηκαν. Σύμφωνα με το άρθρο 283 παρ. 1 του ανωτέρω νόμου «οι Δήμοι που συνιστώνται με το άρθρο 1 υπεισέρχονται αυτοδικαίως από την έναρξη της λειτουργίας τους και χωρίς άλλη διατύπωση σε όλα τα ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των Δήμων και Κοινοτήτων που συνενώνονται, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συνεργασίες».

Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων, ο Δήμος Καρύστου υπεισήλθε αυτοδικαίως στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συνενωθέντων ως άνω Δήμων και της Κοινότητας Καφηρέως, οι οποίοι καταργήθηκαν.

Κατά τον έλεγχο και την παραλαβή των εν γένει εκκρεμοτήτων του πρώην Δήμου Στυρέων, διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην Δήμο Στυρέων.

Με το υπ’ αριθ. 1079-02/02/2011 έγγραφό μας, ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, να διενεργηθεί άμεσα διαχειριστικός έλεγχος στον πρώην Δήμο Στυρέων προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου μας.

Στις 24/05/2011, με το υπ’ αριθ. 6731-24/05/2011 έγγραφό μας, απευθυνθήκαμε στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και στην Εισαγγελία Χαλκίδας, προκειμένου να διενεργήσουν και εκείνοι από την πλευρά τους, έλεγχο στον πρώην Δήμο Στυρέων.

Με το υπ’ αριθ. 15846-08/11/2011 έγγραφό μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης Στερεάς Ελλάδας, επανήλθαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για την καθυστέρηση του διαχειριστικού ελέγχου στον πρώην Δήμο Στυρέων.

Μετά τις συνεχόμενες οχλήσεις μας, ο διαχειριστικός έλεγχος ξεκίνησε από τους οικονομικούς επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Πέτρο Κατσαμάκα και κ. Σαράντη Μπελιά.

Οι οικονομικοί επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών, με το υπ’ αριθ. 375-12/03/2014 έγγραφό τους, διαβίβασαν το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου του πρώην Δήμου Στυρέων, στην Επιτροπή Αξιολόγησης Πορισματικών Εκθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Κατσαμάκα, το πόρισμα έφτασε στην Επιτροπή στις 18/03/2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 375. Σήμερα, 03/04/2014, επικοινωνήσαμε με την κα. Όλγα Οικονόμου, στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης προκειμένου να ζητήσουμε το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου. Με μεγάλη μας έκπληξη, η κα. Οικονόμου μας ενημέρωσε ότι το πόρισμα δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια της μετά από 23 ολόκληρες ημέρες από την αποστολή του όπως ισχυρίζεται ο κ. Κατσαμάκας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το πόρισμα θα έπρεπε να εισαχθεί στην Επιτροπή Αξιολόγησης Πορισματικών Εκθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την παραλαβή του.

Έχουν περάσει 3 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα μας για διαχειριστικό έλεγχο στον πρώην Δήμο Στυρέων και ακόμα δεν έχουμε παραλάβει το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών. Θεωρούμε την καθυστέρηση αυτή απαράδεκτη, προκλητική και ύποπτη.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπηρετώ την τοπική αυτοδιοίκηση 32 ολόκληρα χρόνια και πάντα λειτουργούσα με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου μας. Πάντα, υποστήριζα ότι θα πρέπει να διενεργείται έλεγχος σε όλες τις δημοτικές αρχές με σκοπό την διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εσείς ο ίδιος έχετε αναφερθεί στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ότι ζουν σε ένα κράτος δικαίου.

Θα πρέπει όμως επιτέλους, να μπει μια τάξη και επιτέλους τα λόγια να γίνουν πράξη. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια και να μην έχουμε ακόμα παραλάβει το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου των οικονομικών επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών.

Ζητάμε από όλους σας να συνδράμετε ώστε να διαβιβαστεί άμεσα το πόρισμα στο Δήμο Καρύστου με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας."
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

Κίνημα Αλλαγής: Εκλογές για τις συντονιστικές επιτροπές σε κάθε δήμο της Εύβοιας

11/6/2018
Μετά την συγκρότηση των Νομαρχιακών Επιτροπών σε όλη τη χώρα, το Κίνημα Αλλαγής κάνει ένα ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας