Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει σε αρκετές εκκλησίες του νομού Ευβοίας καθ΄όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και την πασχαλινή περίοδο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος

Το πρόγραμμα των χοροστασιών του Μητροπολίτη είναι το ακόλουθο:

Το Σάββατο του Λαζάρου 12 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου Νέου Κοιμητηρίου Χαλκίδος.

Την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου, όπου θα τελέσει και την χειροτονία του Διακόνου π. Νεοφύτου Χασάν, εις πρεσβύτερον.

Την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού, κατά την Ακολουθία του Νυμφίου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 το πρωί και ώρα 11.00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Χαλκίδος.

Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Άτταλης, κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

Τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Χαλκίδα.

Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ξενώνα της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα και στη συνέχεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.

Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 2014 το απόγευμα και ώρα 7.00, θα τελέσει την Ακολουθία της Αγάπης στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, μετά το τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το «Χοροστάσι της Αγάπης» από τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος, της Αδελφότητος Προκοπιέων Χαλκίδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος «τ’ Αλωνάκι».

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2014 το πρωί, θα συλλειτουργήσει με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου Κορινθίας.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, κατά τον Εσπερινό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Κορινθίας.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2014 το πρωί, θα συλλειτουργήσει με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Κορινθίας.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 23 Απριλίου 2014 το πρωί και ώρα 11.00, θα προεξάρχει στην Δοξολογία που θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 24 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 25 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος.

Την Κυριακή του Θωμά 27 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Γηροκομείο Χαλκίδος και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα στους εθελοντές και συνεργάτες του Ιδρύματος.

Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερέτριας.
Δημοφιλή σήμερα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα εκδήλωση της ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, ο κλάδος των εκπ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας