Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Δημήτρης Κατσούλης, αναφορικά με την καταστροφή που υπέστη το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης από πυρκαγιά.
Δημήτρης Κατσούλης
Δημήτρης Κατσούλης

Η δήλωση του είναι η ακόλουθη:

H καταστροφή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, ενός διατηρητέου παραδοσιακού και ιστορικού κτιρίου αλλά και μίας εν λειτουργία εκπαιδευτικής υποδομής συγκλόνισε την ευβοϊκή κοινωνία και ιδιαίτερα τους Κουμιώτες. Η άμεση διερεύνηση των αιτιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής είναι αναγκαία και αναμενόμενη.

Παράλληλα όμως, με την αυτονόητη εξασφάλιση των καλών συνθηκών εκπαίδευσης για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς και για όσο χρόνο χρειαστεί για την αποκατάσταση του κτιρίου, απαιτείται η άμεση  και χωρίς τις συνήθεις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης και εν συνεχεία η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης έτσι ώστε το ιστορικό σχολικό κτίριο να επανέλθει στην αρχική του μορφή, να διατηρήσει χωρίς αποκλίσεις την αρχιτεκτονική του μορφή, την συνδεδεμένη με την Κύμη και τις γενιές που πέρασαν από τα θρανία του, και εντέλει να ξαναλειτουργήσει ως κυψέλη μόρφωσης το ταχύτερο δυνατόν. Αυτό το στοίχημα της τοπικής κοινωνίας  πρέπει να έχει την έμπρακτη και αποτελεσματική στήριξη της Πολιτείας και των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Για την Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο και την Περιφέρεια, είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ξαναδεί η Κύμη το 1ο Δημοτικό Σχολείο όπως ήταν πριν την τραγική καταστροφή. Οφείλει όμως και η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, να σπεύσει και να συμβάλει χωρίς καθυστερήσεις.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας