Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Είμαστε προς το τέλος της διαδικασίας που όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες της περιοχής μας, αλλά και όλης της χώρας που κλείνουν τους συνδυασμούς τους και ετοιμάζονται για τον προεκλογικό αγώνα.
Γιώργος Μητροπέτρος
Γιώργος Μητροπέτρος

Γίνεται, αγώνας δρόμου, από τους επικεφαλείς για να προσελκύσουν πολίτες ώστε να στελεχώσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, τους συνδυασμούς τους.
Έχουμε μεταγραφές, διαρροές, διαγραφές και το… «παζάρι» ή η πειθώ για τις αγνές προθέσεις καλά κρατεί.

Πολλοί μάλιστα λένε, πως οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτική κατάσταση, είναι κάτι διαφορετικό  και είναι θέμα προσώπων, κατά πόσο θα  μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα τα του …οίκου μας, που είναι ο κάθε Δήμος ή η κάθε περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα.
Είναι όμως έτσι;

Είναι πράγματι κάτι διαφορετικό οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι επικεφαλείς είναι «ανεξάρτητοι», απογαλακτισμένοι από τα κόμματά τους και προσηλωμένοι στα τοπικά θέματα;

Μπορούν, πράγματι, να ασκήσουν πολιτική υπέρ των πολιτών και να επιδιώξουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, ξέχωρα ποιος κυβερνάει τον τόπο;
Είναι αδιάφορο, αν η κεντρική εξουσία έχει δώσει το πράσινο φώς στις μεγάλες εταιρείες να ιδιωτικοποιήσουν τομείς υπηρεσιών που ασκούντο από τους Δήμους ή τις περιφέρειες;

Δεν έχει σημασία ποιοι θα είναι οι ομοτράπεζοι και οι συνομιλητές των τοπικών «αρχόντων»;

Δεν παίζει ρόλο αν υπακούουν στις εντολές των εκτός χώρας επικυρίαρχων;
Πρέπει, κατά την ταπεινή μου άποψη,  να γνωρίζουν οι πολίτες, πέραν των ωραίων προγραμμάτων …για τοπική ανάπτυξη , για στήριξη της επιχειρηματικότητας, για προώθηση των επενδύσεων, για βοήθεια στους μικρομεσαίους, για κτύπημα της ανεργίας …για…για…με αερολογίες και φούμαρα, «τι θεό» πιστεύουν οι εκλεκτοί του λαού.

Σε αυτή, την μη κανονική περίοδο που διανύουμε …με ανατροπές ..με ξεθεμελίωμα των εργασιακών και άλλων σχέσεων…με ισοπέδωση της αξιοπρέπειας των πολιτών…με πρωτοφανή αύξηση της φτώχιας, με συσσίτια και εξαθλιωμένους πολίτες…..

πρέπει οι επικεφαλείς των συνδυασμών της τοπικής αυτοδιοίκησης να πουν αλήθειες στους πολίτες τους οποίους θα ταχθούν να υπηρετήσουν.
Να μας πουν, π.χ. αν πάνω από την επιβίωση του λαού βάζουν τους δανειστές, αν πιστεύουν πως με οποιανδήποτε θυσία θα πρέπει να στηρίζουν την ευρωζώνη.
Να μας πουν, αν θα είναι πιστά υπάκουοι στα κελεύσματα των κυβερνόντων, ακόμα και αν μιλάνε για απολύσεις, για περιορισμό της δημοκρατίας, για περεταίρω μείωση των κοινωνικών παροχών.

Θέλει ο πολίτης να γνωρίζει, αν η ψήφος του, στον τοπικό άρχοντα,  θα γίνει βόλι εναντίων του, και λάφυρο για πολιτικάντικα παιχνιδάκια με τους εντολείς των επικυρίαρχων δυνάμεων, που σκοπό έχουν την εκποίηση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας.
Απαιτεί ο πολίτης να γνωρίζει, αν θα έχει σύμμαχο στην αντίσταση κατά της γενοκτονίας που επιχειρείτε με κάθε μέσο, είτε με την φορολογική επιδρομή ή την ασφαλιστική καταιγίδα, ή την δέσμευση του σπιτιού του.
Πριν πάμε στην κάλπη,
πείτε μας κε Υποψήφιε,
ποιο κόμμα ή παράταξη θα ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές;
αλλά και στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές;
Και μη μου πείτε πως η ψήφος είναι μυστική;
Αυτό ισχύει για τους ψηφοφόρους, όχι για τους επικεφαλείς, που ούτως ή άλλως εκτίθενται;
Θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες,
αν θα ψηφίσετε αυτούς που μας …κατάντησαν και μας έφεραν σε αυτό το επίπεδο και έχουν το θράσος και επαίρονται για τις επιτυχίες της χώρας….με εξαθλιωμένους και επαίτες πολίτες.!
Θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες, αν θα στηρίξετε και αν θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που γκρέμισαν τα όνειρα και την ελπίδα των νέων παιδιών!
Θέλουν να πείτε ευθαρσώς και όχι καλυπτόμενοι πίσω  από το ότι οι τοπικές εκλογές είναι άλλο πράγμα, και ότι είμαι ανεξάρτητος,
 τι θα πράξετε.;
Όσοι κατέρχονται στον εκλογικό στίβο …εκτίθενται στην κρίση του λαού…θα πρέπει όμως και ο λαός να γνωρίζει όλα γύρο από τον καθένα υποψήφιο, τουλάχιστον για τον επικεφαλή.
Όλα μετράνε στην τελική επιλογή.
Ποιος είναι ο καθένας ;
τι πιστεύει;  με ποιους είναι;
με τον λαό και την χώρα  ή με τους υποτακτικούς και τους εντολείς τους;
Πείτε μας κύριε,
Υποψήφιε Δήμαρχε ή Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, τι θα ψηφίσετε;
Καθαρά  και… φανερά.!
μόνο τότε θα είμαστε πεπεισμένοι με ποιόν έχουμε να κάνουμε και ποιον θα έχουμε πρώτο πολίτη του τόπου μας.!

Τολμήστε το..!!  

Γιώργος Μητροπέτρος
Ένας Πολίτης. 
Δημοφιλή σήμερα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Εμείς» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/3/2019
Η ταινία «Εμείς» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας