Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας για εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Βία, αθέατες όψεις» διοργάνωσαν από κοινού το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το ΓΕΛ Βασιλικού την Τετάρτη 12 Μαρτίου στο Γενικό Λύκειο Βασιλικού.
Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα τη βία στο Βασιλικό
Πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα τη βία στο Βασιλικό

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να προσεγγίσει το θέμα της βίας, μέσα και έξω από το σχολείο, με όποια μορφή αυτή εμφανίζεται, γνωστικά, συναισθηματικά και βιωματικά. Αρχικά οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το μονόλογο του Ματς Σιέλμπι «Γδαρμένος», σε σκηνοθεσία του Στρατή Πανούριου με ερμηνευτή το Νικόλα Αναστασόπουλο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν προγράμματα πρόληψης που υλοποιούνται σε δύο σχολεία της Εύβοιας, στο ΓΕΛ Βασιλικού και στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, από τις καθηγήτριες Βασιλική Μαδαρού, Άνθη Αβούρη και Σώνια Ανέστη.

Οι Επιμελητές ανηλίκων, κ. Γιώργος Καρβελάς και κ. Χρύσα Αθανασίου, παρουσίασαν τις παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Ανηλίκων των Δικαστηρίων Χαλκίδας σε μαθητές και νέους με παραβατική συμπεριφορά, ενώ ο κ. Νίκος Γκιωνάκης, ψυχολόγος, επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ, μίλησε για τη δημιουργία ασφαλών πλαισίων συνύπαρξης παιδιών-ενηλίκων.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για τη βιωματική προσέγγιση του θέματος της βίας από τους εκπαιδευτικούς.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας