Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τους 51 πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε τη Δευτέρα 7 Απριλίου το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων και επικεφαλής του συνδυασμού «Κινητοποίηση» Κώστας Κουλουρίδης.
Οι 50 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του Κώστα Κουλουρίδη
Οι 50 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του Κώστα Κουλουρίδη

Η παρουσίαση των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, ενώ ανακοινώθηκαν και οι προτάσεις, 36 στο σύνολο τους, του συνδυασμού «Κινητοποίηση» για το Δήμο Χαλκιδέων.

Αρχικά το λόγο έλαβε ο κ. Αθανάσιος Γιαπλές ο οποίος διάβασε το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κινήματος.

Παίρνοντας το λόγο ο Κώστας Κουλουρίδης, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του  δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μιας και βρισκόμαστε σε αυτήν την αίθουσα, λίγο πριν έρθετε εσείς, απολύθηκαν 120 άτομα και εμείς καθόμαστε και συζητάμε ποιος έχει το καλύτερο προγράμμα και ποιος έχει κάνει και τι. Αυτές είναι οι πολιτικές τραγωδίες, ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι κτλ. Οι άνθρωποι πανηγύριζαν επειδή απολύθηκαν, επειδή τελείωσε η ομηρία τους και μπορούν να διεκδικήσουν πια το επίδομα ανεργίας!

Αυτοί οι 50 άνθρωποι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο μας είναι άνθρωποι απολυμένοι, εργαζομένοι και ο κορμός αυτός δεν θα αλλάξει. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρχουν στο δήμο μας εργαζόμενοι που θα έχουν μισθό, ασφάλεια, το επικουρικό τους, το δικαίωμα να ζουν και να ονειρεύονται. Ο συνδυασμός ο δικός μας ότι τα κυρίαρχα ζητήματα που θα μπαίνουν και θα είναι αυτά που αφορούν τους εργαζόμενους. Πρώτα θα βάλεις το δημότη και τον κόσμο και μετά όλα τα άλλα. Αυτό που γίνεται στους δήμους και στις κοινωνίες πρέπει να ανατραπούν.

Για εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση και να πάψει να είναι εξαρτημένη από την Περιφέρεια. Τέσσερα χρόνια τώρα η τοπική αυτοδιοίκηση δεν υφίσταται. Ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε οι Αντιπεριφερειάρχες, ούτε οι περιφερειακοί σύμβουλοι έπαιξαν κάποιο ρόλο. Είναι πλήρως εξαρτημένη και ο στόχος μας είναι να απαλλαγούμε από αυτήν την εξάρτηση, γιατί η ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης παίζει μεγάλο ρόλο. Πλέον δεν μπορούμε ούτε το ΕΣΠΑ να πάρουμε. Έχουμε γελοιοποιηθεί τελείως. Είμαστε μέσα στο πρόβλημα και αν δεν σηκωθεί ο κόσμος καληνύχτα.

Τι είναι οι εκλογές παζάρι; ποιος είναι νόστιμος, ποιος έχει τον εργολάβο; Εμείς δεν έχουμε κανέναν πάνω από το κεφάλι μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και αρνηθήκαμε οποιαδήποτε στήριξη ή βοήθεια μας προσφέρθηκε. Εμείς δεν έχουμε εργολάβο αλλά θα σας πάμε καροτσάκι στις εκλογές.

Ακούς δυο χρόνια τώρα για τη διαφθορά στη ΔΕΥΑΧ και ότι υπαίτιος είναι ο Βασίλης Καθαροσπόρης. Εγώ με το Βασίλη Καθαροσπόρη δεν έχουμε μαλώσει ποτέ γιατί έχουμε διαφορετικές συνδικαλιστικές διαφορές. Δεν περπατάγαμε ποτέ μαζί. Ακούγεται ότι αυτός έφερε στην Εύβοια τη διαφθορά, δυο χρόνια τώρα. Και μέχρι εκεί εκείνοι που τον έφτυναν είναι αυτοί που θέλουν να του δώσουν θέση ευθύνης. Θα μου πεις εσένα σε απασχολεί; Όχι δεν με απασχολεί. Δεν ξέρω αν απασχολεί τον κόσμο όμως και τους πολίτες.

Το ψηφοδέλτιο αυτό θα τους κάνει να μη μπορούν να κοιμηθούν. Το πρόγραμμα το δικό μας θα ξεκινήσει από χώρους που έχουν χτυπηθεί από την ανεργία. Ούτε στα ουζερί, ούτε στις χασαποταβέρνες.  Εμείς θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα μας από εκεί που πραγματικά υπάρχει το πρόβλημα, από τους χώρους εργασίας, από την παραλία Χαλκίδας και θα τους πούμε καθίστε εσείς  εδώ και η παραλία σε λίγο θα πέσει. Είναι κούφια από κάτω. Θα ξεκινήσουμε από το ΧΥΤΑ και θα τους πούμε η θητεία σας τελείωσε κτλ. Πρέπει να κάνεις αγώνα αλλιώς δεν κάνεις τίποτα».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Το ψηφοδέλτιο το λέμε κινητοποίηση γιατί θα γίνει πραγματικά κινητοποίηση και όποιος θέλει το ψηφίζει. Δεν θα πουλήσουμε τη ψυχή μας για το ψηφοδέλτιο. Θα κάνουμε αγώνα είτε βγει ένας είτε πολλοί είναι υποχρεωμένοι να βάλουν τα ζητήματα που σας λέω εδώ, παρ όλες τις πληγές που μας έχουν ανοίξει. Η Χαλκίδα αυτή τη στιγμή πάει σε εκλογές με επερωτήσεις στη Βουλή για απατεώνες πολιτικούς δημοτικούς άρχοντες, επικεφαλείς και ετσι. Κατέθεσε βουλευτής στη Βουλή ότι αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων, δηλαδή μας φωτογραφίσαν, μας έβαλαν και στη Βούλη, το πήραν και οι εφημερίδες, θα το πάρουν και τα κανάλια και θα είναι μέσα στα μεγαλεία της Χαλκίδας. Οι διεφθαρμένοι, οι πουλημένοι, οι ξεφτιλισμένοι είναι αυτό που ακούγεται για τη Χαλκίδα με αυτή την ερώτηση που μπήκε στη Βουλή. Και η Χαλκίδα θα πάει στις εκλογές με ανοιχτό το θέμα διαφθοράς. Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Εμείς δεν θα συζητήσουμε τώρα ποιος είναι ο πιο διεφθαρμένος. Αυτό θα το κάνουν μόνοι τους. Θα επιλέξουν με ποιον θα πάνε. Εμείς την πόρτα την κλείσαμε. Η πόρτα είναι κλειστή και αυτοί που είναι μέσα, είναι μέσα. Έκλεισε η πόρτα και πήγαν εκεί που πήγαν και να δίνουν εξετάσεις σε εφημερίδες, σε τηλεοράσεις και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τους ψάχνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τελειώσανε».

Οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού είναι οι ακόλουθοι:

 1. Αλεξίου Βασίλειος
 2. Αργύρης Παναγιώτης
 3. Ανδριώτη Αργυρώ
 4. Βέττας Μανώλης
 5. Γιαπλές Αθανάσιος
 6. Δημητρίου Κώστας
 7. Διακάτου Δήμητρα
 8. Δεμερούτης Αθανάσιος
 9. Δελλημαρά Ευαγγελία
 10. Ζώτου-Αναγνώστου Λαμπρινή
 11. Κουλοχέρη Σοφία
 12. Καπιεκάκη Βασιλική
 13. Κρινής Κώστας
 14. Καραμούζης Γεώργιος
 15. Κωτσακοπούλου Βασιλική
 16. Μόρτος Γεωργιος
 17. Μπουρίδης Γεώργιος
 18. Μπέλλος Ιωάννης
 19. Μουστακλής Αθανάσιος
 20. Νικολάου Ιωάννης
 21. Ξύδη Σωτηρία
 22. Πολυχρόνης Δημήτριος
 23. Σμυρναίου Μαρία
 24. Σιγανού Κωνσταντίνα
 25. Σφήκας Γεώργιος
 26. Στύλου Μαρία
 27. Τσάκας Δημήτριος
 28. Τσεκούρας Στέλιος
 29. Τσάλλας Σπύρος
 30. Τζαβάρης Σπύρος
 31. Φαράντος Νεκτάριος
 32. Χατζηδημητρίου Χρήστος
 33. Χρυσάγης Ιωάννης
 34. Φρατζέσκος Χαράλαμπος
 35. Χρυσάγη Ευδοξία
 36. Καλίτσας Γιώργος
 37. Τσακλάνος Γιάννης
 38. Γιαλός Ευάγγελος
 39. Σαλέμης Σωτήρης
 40. Πετρογιάννης Αναστάσιος
 41. Αφράτη Κωνσταντίνα
 42. Γαβριήλ Νικόλαος
 43. Ζεϊμπέκης Στέλιος
 44. Ζεϊμπέκης Σωτήρης
 45. Ζόντος Ευάγγελος
 46. Ξυνόγαλας Ευάγγελος
 47. Μέλιου Αγγελική
 48. Μάμμα Ιωάννα
 49. Μπούρικας Ιωάννης
 50. Κύρης Δημήτριος
 51. Ντούντας ΓιάννηςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας