Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας κ΄ Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος αναφορικά με την καταλληλότητα του νερού του Δήμου Μεσσαπίων.
Αναστάσιος Λιάσκος.
Αναστάσιος Λιάσκος.
Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής αναφέρεται στις ανακοινώσεις επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στις αναλύσεις που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μεσσαπίων, σχετικά με την ανίχνευση ρύπανσης με εξασθενές χρώμιο και άλλα μέταλλα στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα που χρησιμοποιείται για την ύδρευση και άρδευση των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου και στο γεγονός ότι οι παραπάνω φορείς θεωρούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων.
Ο κ. Λιάσκος τονίζοντας ότι η προστασία της Υγείας των Πολιτών είναι πρώτη προτεραιότητα και για να μην διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής του Δήμου Μεσσαπίων, που είναι κυρίως αγροτική και ήδη δέχεται τις πρώτες επιπτώσεις στα προϊόντα της, ερωτά τους Υπουργούς:
1. Τι μέτρα θα λάβουν για την υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Μεσσαπίων όσον αφορά την καταλληλότητα του νερού της περιοχής, και τις δυνατότητες χρήσης του;
2. Σε περίπτωση πλήρους ακαταλληλότητας του νερού, προτίθεται το ΥΠΕΧΩΔΕ να χρηματοδοτήσει νέο έργο ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου Μεσσαπίων, με παράλληλη επίσπευση εκκίνησης των εργασιών του ήδη ενταγμένου έργου στο ΕΣΠΑ «Φράγμα Ψαχνών»;Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας