Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Απριλίου με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Νέων Οριζόντων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με επικεφαλής το Δημήτρη Θωμά, στις Κονίστρες.
Δημήτρης Θωμάς
Δημήτρης Θωμάς

Ήταν μια συγκέντρωση βγαλμένη από παλιές εποχές, όχι μόνο από την προσέλευση του κόσμου, αλλά κυρίως από τον παλμό. Ο κόσμος δεν έπαψε να χειροκροτεί, στέλνοντας ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα νίκης του συνδυασμού των Νέων Οριζόντων για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά.

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Νέων Οριζόντων στις Κονίστρες που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 8 Απριλίου έδειξαν  την εμπιστοσύνη τους  στο πρόσωπο του   Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και έστειλαν το δικό τους , ξεκάθαρο μήνυμα. Το έργο που έχει γίνει αυτή την τριετία οι δημότες όχι μόνο το αποτιμούν ως θετικό αλλά το βλέπουν , το χαίρονται και το ζουν.

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς έγινε δεκτός μ’ ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, αφού όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν και να του ευχηθούν «καλή επιτυχία», μια επιτυχία η οποία αφορά συνολικά το Δήμο αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπερκομματικότητα του συνδυασμού, από την ίδρυσή του πριν 13 χρόνια, τονίζοντας ότι κάποιοι έγιναν τώρα «υπερκομματικοί» εξ ανάγκης, μόνο και μόνο γιατί τα κόμματα βρίσκονται σε απαξίωση.

Ειδική αναφορά έκανε ο Δ. Θωμάς στα οικονομικά του νέου Καλλικρατικού Δήμου, τα οποία ήταν άθλια: «Εμείς, αντί να κάνουμε αυξήσεις τελών στους πολίτες, προτιμήσαμε να πάρουμε χρήματα από τις μεγάλες επιχειρήσεις του Αλιβερίου που για άγνωστο λόγο δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ μέχρι τότε για δημοτικά τέλη» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναφέρθηκε στα δεκάδες έργα που έγιναν στην περιοχή των Κονιστρών, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, και ενώ οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί δραματικά.

Αναφερόμενος σε στελέχη της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος, τόνισε την απαξιωτική και μηδενιστική τους  στάση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στις παλινωδίες όσον αφορά την ανακήρυξη αρχηγού της παράταξης «Συμπολιτεία».

Ειδικά για τον σημερινό επικεφαλής Θανάση Μπουραντά, είπε ότι προσπάθησε αρχικά να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, στη συνέχεια υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και αφού όλα αυτά δεν του βγήκαν, κατέληξε στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στον οποίο δεν είχε πατήσει το πόδι του ούτε μια φορά την τελευταία δωδεκαετία, αγνοώντας επιδεικτικά τις εκδηλώσεις, τις συνεδριάσεις αλλά και τους αγώνες που έδιναν ο Δήμος και οι πολίτες για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους. Ούτε ένα ψήφισμα δεν εξέδωσε ούτε μια εκδήλωση συμπαράστασης δεν εξέφρασε στους συνεχείς διεκδικητικούς αγώνες του Δήμου για διατήρηση των υπηρεσιών στην Περιφέρεια του Δήμου( νοσοκομείο Κύμης ΚΥΑλιβερίου  ΙΚΑ Ειρηνοδικεία Ηλεκτρομηχανική κλπ).

Αναφορικά με όσους ψελλίζουν ότι τα έργα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου τα εκτέλεσε η Νομαρχία, ο Δημήτρης Θωμάς έδωσε ξεκάθαρα παραδείγματα έργων, για τα οποία αγωνίστηκε ο Δήμος, συνέταξε μελέτες, πάλεψε τις χρηματοδοτήσεις και κατάφερε να τα υλοποιήσει . Το γεγονός ότι κάποια έργα τα επιβλέπει η Περιφέρεια δεν αναιρεί την προσπάθεια του Δήμου που ήταν καταλυτική για την υλοποίηση τους.

Όσον αφορά τα περί διαχωρισμού των πολιτών τα οποία ισχυρίζεται ο Θανάσης Μπουραντάς, ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους και δεν υπάρχουν διαχωρισμοί.

«Εμείς είμαστε πάντα εδώ, ανάμεσά σας, είμαστε ένας από εσάς» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Θωμάς και κατέληξε: «Κάποιοι διαχειρίστηκαν 20 χρόνια τις τύχες του Νομού, σε καλές οικονομικά εποχές, και δεν απέδωσαν στον τομέα παραγωγής έργου. Κάποιοι άλλοι, όταν βρίσκονταν σε ισχυρές θέσεις, αντί να βοηθήσουν τον τόπο τους, κοίταξαν ν’ αποκτήσουν καράβια, βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα. Θα τους πιστέψετε τώρα που τάζουν για να αναρριχηθούν και πάλι στην εξουσία;»

Στο τέλος της ομιλίας του Δημήτρη Θωμά, οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα προκειμένου να μιλήσουν με τον Δήμαρχο, να του σφίξουν το χέρι και να τονίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του ίδιου και του συνδυασμού μέχρι την τελική νίκη. Δηλώνοντας ότι όλοι θυμούνται το ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν κοντά τους όλα αυτά τα χρόνια.
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

17/03/2018
Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας στη Χαλκίδα....
Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

19/03/2018
Ούτε την προσπάθεια των μικρών μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς δεν σεβάστηκαν κάποιοι “αμετανόητοι”, οι οποίοι εξαφάνισαν μεγάλο α...
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

17/03/2018
Περίπτερο στην έκθεση που πραγματοποιείται στο Παρίσι έχει...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας