Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου, είχε χθες κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την προοπτική της εξέλιξης του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού ζητήματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε τη στήριξή του στο πλαίσιο της νέας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι βασικός πυρήνας πρέπει να είναι η εξασφάλιση μέσα από τη διαπραγμάτευση της ενιαίας πολιτικής κυριαρχίας της Κύπρου.
 
Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα και της Κύπρου και της Ελλάδας ήταν ταυτόσημη η άποψη τους, ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία και να σταλεί ένα μήνυμα μέσω των ευρωεκλογών, μήνυμα αλλαγής της πολιτικής της.

Ο κ. Κουβέλης και ο κ. Ομήρου συμφώνησαν ότι η ύφεση και η λιτότητα έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό. Τόνισαν δε, την ανάγκη η Ευρώπη να αναζητήσει την προοπτική της, στην πολιτική και οικονομική ενοποίησή της.

Ακολουθείστε μας στο Google News