Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη Λαμία βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς την Τετάρτη 9/4 και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Λαμίας κο Κοτρωνιά, τον Περιφερειάρχη κο Περγαντά, τον Πρόεδρο κο Καραναστάση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τεχνικού Επιμελητήριου Αν.Στερεάς και τον πρόεδρο κο Παπανικολάου και στελέχη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τέλος με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας κο Κόρκο και με μέλη της Διοίκησης.
Οι συναντήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά στη Λαμία
Οι συναντήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά στη Λαμία

Στις συναντήσεις αυτές ο Κώστας Χαϊνάς σημείωσε σε γενικές γραμμές τα εξής :
Η Λαμία είναι η πρωτεύουσα της Περιφέρειας, αλλά είναι και η πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, σε μια στρατηγική θέση για να μπορέσει να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο ως ένα εμπορικό διαμετακομιστικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών με σύγχρονα συστήματα αποθήκευσης (Logistics).

Εδώ συναντιούνται, ο κεντρικός σιδηρόδρομος της χώρας, η Εθνική Οδός (ΠΑΘΕ), πολύ κοντά είναι το λιμάνι της Στυλίδας που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις εμβάθυνσης και δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών να ενταχθεί στο σύστημα των συνδυασμένων μεταφορών.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η Στερεά Ελλάδα έχει και την Εύβοια, η οποία μπορεί να αποτελέσει την ανατολική πύλη της χώρας και η Λαμία την δυτική πύλη προς την Ιόνια Οδό και προς την Ευρώπη.

Η Λαμία όμως έχει και άλλες δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει και να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της απασχόλησης.

Η Περιφέρεια μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα στην επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης των παραγόμενων αγροτικών της προϊόντων, να αξιοποιήσει το γεωθερμικό της δυναμικό για συστηματική και οργανωμένη αγροτική παραγωγή κηπευτικών θερμοκηπιακού τύπου, αλλά και που μπορεί να δώσει ανάλογα με το μέγεθος του, οικονομικές λύσεις ψύξης και θέρμανσης ολόκληρης ίσως της Λαμίας.

Επίσης οι σημαντικές ιαματικές της πηγές της περιοχής (Θερμοπύλες, Καμένα βούρλα, Υπάτη, Καλλιδρόμου, Πλατυστόμου, Παλαιοβράχας), αποτελούν τα ισχυρά όπλα ενός δυναμικού ιαματικού, ιατρικού και εναλλακτικού τουρισμού, που πρέπει να αναπτύξουμε σε επαγγελματική βάση για όλες τις περιόδους του χρόνου.
Στα στελέχη του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητήριου τόνισε ότι ο ρόλος των δύο επιστημονικών φορέων πρέπει να επανεξετασθεί από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και δεν μπορεί να περιορίζεται σε κάποιον γνωμοδοτικό ρόλο.

Τα δύο Επιμελητήρια μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τον ουσιαστικό και όχι τυπικό Τεχνικό και Οικονομικό Σύμβουλο για την Περιφέρεια, με την αποφασιστική τους συμμετοχή στην διαβούλευση και στην χάραξη της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερα στην φάση αυτή που η χώρα προσπαθεί να διατυπώσει ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο, πέρα και έξω από τα κρατικοδίαιτα μοντέλα του παρελθόντος που βασιζόντουσαν σε δανεικά, οι επιστημονικοί φορείς μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας με καινοτομία και εξωστρέφεια. Αξιοποιώντας ορθολογικά τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 (Σ.Ε.Σ.), μπορούμε ως Περιφέρεια με συνεννόηση όλων των δυνάμεων, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, με δουλειά και διαφάνεια, να δημιουργήσουμε έναν άλλο δημιουργικό δρόμο μιας βιώσιμης ανάπτυξης, με πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Τέλος στην συνάντηση με τους εκπροσώπους τ

υ Εργατικού Κέντρου ο Κώστας Χαϊνάς. Τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει και προσωπικά με τους εργαζόμενους, αφού και ο ίδιος όπως και όλοι οι υποψήφιου του συνδυασμού είναι σκληρά εργαζόμενοι. Σημείωσε ότι το Εργατικό Κέντρο μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της Περιφέρειας με τις επιχειρήσεις.

Τόνισε ότι η Περιφέρεια πρέπει να εξαντλεί τις δυνατότητές της για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις και να μην τα μεταθέτει στην κεντρική εξουσία, γιατί εμείς γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τις συνθήκες, εμείς στις περισσότερες των περιπτώσεων αδειοδοτούμε τις επιχειρήσεις, εμείς σε τελευταία ανάλυση γνωρίζουμε τα προβλήματα, άρα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των επιχειρήσεων.
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

Μουσική θεατρική παράσταση ετοιμάζουν οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Χαλκίδας

17/04/2018
Μαθητές της Α Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας», ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας