Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα-ρυθμίσεις πολεοδομικής νομοθεσίας".
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η τροπολογία κατατέθηκε, συμπληρώνοντας τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που είχε ασκηθεί για το ίδιο θέμα από τον βουλευτή στις 12-02-2014 με τη μορφή αναφοράς, για την προστασία των εδαφικών εκτάσεων, που ανήκουν με νόμιμους τίτλους στην ιδιοκτησία κατοίκων της Νότιας Καρυστίας.

Βασικό σημείο της τροπολογίας είναι το αίτημα για ένταξη περιοχών της Εύβοιας στις εξαιρέσεις του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 62 του Ν.998/1979 (Δασικός Κώδικας), ώστε να μην ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει για άλλες περιοχές του Νομού Εύβοιας με το άρθρο 10 του Ν.3208/2003.

Με την προτεινόμενη τροπολογία επιδιώκεται η αποκατάσταση των δίκαιων αιτημάτων και η αποφυγή περαιτέρω δοκιμασιών των κατοίκων της Νότιας Καρυστίας, ιδιοκτητών γης στους ορεινούς όγκους, που εκτείνονται στην εν λόγω ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου.

Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρύστου.

Θετικά αντιμετωπίζουμε τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Ταγαρά, για ένταξη της συγκεκριμένης τροπολογίας σε μελλοντικό νομοσχέδιο, στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Υ.Γ. Την τροπολογία στήριξαν από το βήμα της βουλής και οι βουλευτές κ.κ. Μαρκόπουλος και Βλαχογιάννης.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας