Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Περιοδεία στη Καρυστία πραγματοποίησε ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας του συνδυασμού και νυν περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στουπής όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, παράλληλα με την παρουσία του υπ. Περιφερειάρχη-Βουλευτή κ. Αποστόλου που επισκέφθηκε το Νοσοκομείοκαι ολοκλήρωσε την διαδικασία συμμετοχής υποψηφιοτήτων από την Περιοχή στο ψηφοδέλτιό του συνδυασμού.
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

Κατά τις συναντήσεις του κ. Στουπή με εκπροσώπους φορέων συζητήθηκαν επίκαιρα και οξυμένα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, στο φόντο της μνημονιακής λαίλαπας που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και αναζητήθηκαν ενέργειες και πρωτοβουλίες για την λύση τους.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου βρέθηκαν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων εν όψει ιδιαίτερα της σαιζόν σφαγής για το Πάσχα, οι χαμηλές τιμές κρέατος, αλλά και τα γενικότερα, ιδιαίτερα αυτά που συνδέονται με το κόστος εκτροφής, τις ζωοτροφές, τα βοσκοτόπια, την ανυπαρξία συλλογικών δομών που καθιστούν τον κτηνοτρόφο έρμαιο της κερδοσκοπικής επιθετικότητας των εμπόρων και τα ζωικά προϊόντα πανάκριβα εμπορεύματα στα ράφια, τις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι τελευταίες κυβερνητικές αντιαγροτικές ρυθμίσεις για το γάλα, και κυρίως το τι πρέπει γενέσθαι για να αποτελέσει η κτηνοτροφία την ατμομηχανή οικονομικής ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της περιοχής προς όφελος παραγωγών και καταναλωτών, και ιδιαίτερα μέσο απορρόφησης του εκρηκτικού προβλήματος της ανεργίας των νέων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να εξασφαλιστούν πόροι και μέσα για την συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των υποδομών του οδικού δικτύου (παλαιός επαρχιακός και δίκτυα στα χωριά και τον Καφηρέα) ου βρίσκονται υπό κατάρρευση, ενώ ως προτεραιότητα τέθηκε η λύση του προβλήματος  των απαράδεκτων και αδικαιολόγητων πολύχρονων καθυστερήσεων που παρουσιάζει το περιφερειακό έργο Τσακαίοι-Πόρτο Λάφια  με τις διαδοχικές εγκαταλήψεις των εργολάβων.

Τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της θαλάσσιας σύνδεσης Καρυστίας=Αττικής με την πύκνωση των δρομολογίων από και προς τους λειτουργούντες λιμένες, η αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της γης , ο χαρακτηρισμός ως κορεσμένης της Καρυστίας  για αιολικά έργα και η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και η εξεύρεση επιτέλους βιώσιμης λύσης με κοινωνική συναίνεση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με τη λήξη των επαφών και συναντήσεων ο κ. Στουπής δήλωσε: «Οι κάτοικοι της Καρύστου στις εκλογές που έρχονται μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για αυτά που βιώνουν, να αποδοκιμάσουν αυτούς τους κομματικούς τοπάρχες που τους εξαπάτησαν τάζοντας λαγούς και ευνοιοκρατία , που εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη τους και στήριξαν αντιλαϊκές πολιτικές οδηγώντας μας  σε αυτό το βάραθρο. Έχουν  διέξοδο επιλέγοντας ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ για τον τόπο τους, συστρατευόμενοι με το ψηφοδέλτιο της ελπίδας και το καινούργιο που εκπροσωπεί  η Αριστερά».
Δημοφιλή σήμερα

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Δύο παραστάσεις για τον «Πειρασμό» του Ξενόπουλου στο Αλιβέρι και στις Κονίστρες

Δύο παραστάσεις για τον «Πειρασμό» του Ξενόπουλου στο Αλιβέρι και στις Κονίστρες

22/10/2016
Τις τελευταίες παραστάσεις της απολαυστικής κωμωδίας του Γρηγ. Ξενόπουλου «Ο Πειρασμός» δί...
Έχουν αποκατασταθεί οι σκουπιδότοποι στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Έχουν αποκατασταθεί οι σκουπιδότοποι στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

22/10/2016
Σε πλήρη αποκατάσταση των σκουπιδότοπων στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου έχει προχωρήσει η νέα δημοτική αρχή σύμφωνα με επιστολή της....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας