Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Περιοδεία στη Καρυστία πραγματοποίησε ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας του συνδυασμού και νυν περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στουπής όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, παράλληλα με την παρουσία του υπ. Περιφερειάρχη-Βουλευτή κ. Αποστόλου που επισκέφθηκε το Νοσοκομείοκαι ολοκλήρωσε την διαδικασία συμμετοχής υποψηφιοτήτων από την Περιοχή στο ψηφοδέλτιό του συνδυασμού.
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

Κατά τις συναντήσεις του κ. Στουπή με εκπροσώπους φορέων συζητήθηκαν επίκαιρα και οξυμένα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, στο φόντο της μνημονιακής λαίλαπας που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης και αναζητήθηκαν ενέργειες και πρωτοβουλίες για την λύση τους.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου βρέθηκαν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων εν όψει ιδιαίτερα της σαιζόν σφαγής για το Πάσχα, οι χαμηλές τιμές κρέατος, αλλά και τα γενικότερα, ιδιαίτερα αυτά που συνδέονται με το κόστος εκτροφής, τις ζωοτροφές, τα βοσκοτόπια, την ανυπαρξία συλλογικών δομών που καθιστούν τον κτηνοτρόφο έρμαιο της κερδοσκοπικής επιθετικότητας των εμπόρων και τα ζωικά προϊόντα πανάκριβα εμπορεύματα στα ράφια, τις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν οι τελευταίες κυβερνητικές αντιαγροτικές ρυθμίσεις για το γάλα, και κυρίως το τι πρέπει γενέσθαι για να αποτελέσει η κτηνοτροφία την ατμομηχανή οικονομικής ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της περιοχής προς όφελος παραγωγών και καταναλωτών, και ιδιαίτερα μέσο απορρόφησης του εκρηκτικού προβλήματος της ανεργίας των νέων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να εξασφαλιστούν πόροι και μέσα για την συντήρηση και ασφαλή λειτουργία των υποδομών του οδικού δικτύου (παλαιός επαρχιακός και δίκτυα στα χωριά και τον Καφηρέα) ου βρίσκονται υπό κατάρρευση, ενώ ως προτεραιότητα τέθηκε η λύση του προβλήματος  των απαράδεκτων και αδικαιολόγητων πολύχρονων καθυστερήσεων που παρουσιάζει το περιφερειακό έργο Τσακαίοι-Πόρτο Λάφια  με τις διαδοχικές εγκαταλήψεις των εργολάβων.

Τονίστηκε η ανάγκη να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της θαλάσσιας σύνδεσης Καρυστίας=Αττικής με την πύκνωση των δρομολογίων από και προς τους λειτουργούντες λιμένες, η αντιμετώπιση του ιδιοκτησιακού της γης , ο χαρακτηρισμός ως κορεσμένης της Καρυστίας  για αιολικά έργα και η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και η εξεύρεση επιτέλους βιώσιμης λύσης με κοινωνική συναίνεση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με τη λήξη των επαφών και συναντήσεων ο κ. Στουπής δήλωσε: «Οι κάτοικοι της Καρύστου στις εκλογές που έρχονται μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για αυτά που βιώνουν, να αποδοκιμάσουν αυτούς τους κομματικούς τοπάρχες που τους εξαπάτησαν τάζοντας λαγούς και ευνοιοκρατία , που εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη τους και στήριξαν αντιλαϊκές πολιτικές οδηγώντας μας  σε αυτό το βάραθρο. Έχουν  διέξοδο επιλέγοντας ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ για τον τόπο τους, συστρατευόμενοι με το ψηφοδέλτιο της ελπίδας και το καινούργιο που εκπροσωπεί  η Αριστερά».
Δημοφιλή σήμερα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Άβαξ και Πεσσοί»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Άβαξ και Πεσσοί»

23/01/2017
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο Αθλητικός Ε...
Ακρόαση ηθοποιών για την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Ταύροις» από το Θέατρο Χαλκίδας

Ακρόαση ηθοποιών για την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Ταύροις» από το Θέατρο Χαλκίδας

23/01/2017
Το Θέατρο Χαλκίδας για τις ανάγκες της καλοκαιρινής του παραγωγής στον πολιτιστικό χώρο Αυλι...
To Sharemycar ήρθε και στη Χαλκίδα

To Sharemycar ήρθε και στη Χαλκίδα

21/11/2016
Μία νέα εφαρμογή με το όνομα Sharemycar.gr ήρθε να γίνει πράξη και στην Ελλάδα, από τους τρεις Χαλκιδέους φίλους Σταμάτη Τσακλάνο, Δημήτριο Κουτσαύτη και Ιωάννη Καραμανέ. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας