Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς στον καθηγητή Κώστα Καππά, με την οποία ζητά να ευοδωθεί το εγχείρημα που λέγεται «Ινστιτούτο Παπανικολάου», εγχείρημα για το οποίο έχει αδιαφορήσει τελείως η παρούσα δημοτική αρχή, σύμφωνα με την επιστολή-απάντηση του καθηγητή Κώστα Κάππα.
Ινστιτούτο Παπανικολάου
Ινστιτούτο Παπανικολάου

Η επιστολή που απέστειλε ο Θανάσης Μπουραντάς είναι η ακόλουθη:

Κύριε Καθηγητά,

Γνωρίζω ότι είστε ο επιστήμονας εκείνος ο οποίος σχεδίασε, ανέπτυξε και έθεσε σε λειτουργία το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου “Γ.Ν. Παπανικολάου”.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ως εκ τούτου έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Σχολής σας και του Δήμου μας και για την ευόδωση του εγχειρήματος που λέγεται “Ινστιτούτο Παπανικολάου”.

Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνατε για την κατάσταση σήμερα του Ινστιτούτου αλλά και για την δική σας συμμετοχή, ελπίζοντας να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας στο μέλλον προς όφελος των πολιτών της χώρας, των ασθενών, των δημοτών του Δήμου μας και της Σχολής σας.

Η απάντηση στην επιστολή του Θανάση Μπουραντά εκ μέρους του καθηγητή Κώστα Κάππα είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχα,

Με ευχάριστη έκπληξη διάβασα την επιστολή σας και το ενδιαφέρον σας για το Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου “Γ.Ν. Παπανικολάου”.

Έκπληξη διότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου και την υπομονή μου τα τελευταία 4 χρόνια προς την σημερινή Αρχή της Κύμης υπήρξε δυστυχώς αδιαφορία. Φαντάστηκα για ένα μεγάλο διάστημα, ότι ο Δήμος (όπως είχε κάθε δικαίωμα) δεν ενδιαφερόταν πλέον για το εγχείρημα αυτό και ήθελα να ζητήσω από τους υπευθύνους και τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά να μου επιτρέψουν τουλάχιστον να μεταφέρω τις δραστηριότητες στην Λάρισα, γιατί θα ήταν κρίμα να πάει χαμένο το όνειρο.

Αντ’αυτού δοκίμασα εξαιρετική πικρία και θυμό όταν ενημερώθηκα από ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ότι συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ινστιτούτου (δηλαδή οι επικεφαλής διοικητικοί υπεύθυνοι, μη-επιστήμονες) και …κατάργησαν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου (κατάργηση του άρθρου 4). Προφανώς πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία (Επιστημονικό Ιατρικό Ίδρυμα χωρίς Επιστημονικό Ιατρικό Συμβούλιο) και έχω την περιέργεια ποιοι και τι ακριβώς απαντούν σε ερωτήματα ασθενών, πολιτών, ιατρών, επιστημόνων κ.α. όταν οι τελευταίοι προστρέχουν στο Ινστιτούτο για τα φώτα του στον καρκίνο.

Η ενημέρωση την οποία είχα, επεκτάθηκε και σε θέματα οικονομικά, δωρεάς από ΔΕΗ Αλιβερίου, κ.α. Δεν μας αφορούν. Σας ενημερώνω όμως, λόγω της βαθιάς γνώσης του θέματος “καρκίνος” (σας υπενθυμίζω ότι εκπροσωπούμε Ιατρική Πανεπιστημιακή Σχολή) αλλά και της φιλοσοφίας για παροχή υπηρεσιών χαμηλού κόστους (χωρίς κερδοφορία) έως και μηδενικού προς τους πολίτες, θα είχαμε την δυνατότητα να απογειώναμε το Ινστιτούτο με ελάχιστα …καύσιμα.

Δεν γνωρίζω, το πρόγραμμά σας, δεν γνωρίζω την πολιτική σας θέση, δεν είμαι δημότης του Δήμου σας. Το ενδιαφέρον σας όμως μου αναπτερώνει το ηθικό και ελπίζω πραγματικά, εάν εσείς ή ένας συνδυασμός παρόμοιας ευαισθησίας προκριθεί, αυτό να σημαίνει και αναγέννηση του Ινστιτούτου. Για τους πολίτες και τους ασθενείς.

Με Τιμή Καθηγητής

Κώστας Κάππας
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας