Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή της η Δέσποινα Μαρίνου, υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκφράζει την άποψη της για την καταστροφή που υπέστη το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
Δέσποινα Μαρίνου
Δέσποινα Μαρίνου

Το υπέροχο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης, μετατράπηκε σε ερείπια, από την πυρκαγιά, που ξέσπασε την Παρασκευή  4 Απρίλη, το βράδυ.

Το αίτιο, μάλλον εμπρησμός, όπως φημολογείται.

Μα ποιο δολοφονικό χέρι διέπραξε αυτό το έγκλημα; Ελπίζουμε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν.

Το Δημοτικό Σχολείο, κατασκευάστηκε γύρω στο 1870, με σχέδια του εξαιρετικού αρχιτέκτονα Τσίλλερ.

Παρόμοια σχολεία, υπάρχουν σε πολλές περιοχές.

Μαθαίνουμε, ότι χάρη στις προσπάθειες των δασκάλων και του διευθυντή του σχολείου, είχε φτιαχτεί ένα μικρό μουσείο μέσα στο σχολείο, με πολύ παλιές σφραγίδες, παλιά κείμενα, βιβλία κ.α., που και αυτό καταστράφηκε ολοσχερώς.

Γιατί όμως συντελέστηκε αυτή η καταστροφή;

Μα, απλούστατα, διότι δεν υπήρχε καμιά εγκατάσταση πυρασφάλειας στο κτίριο.

Ας σημειώσουμε, ότι το κτίριο ήταν πέτρινο, με ξύλινα πατώματα - κουφώματα, και ξύλινη στέγη. Τι απόμεινε μετά τη φωτιά; Μόνο οι πέτρινοι τοίχοι.

Ποιος ευθύνεται γι'αυτή την εγκληματική αμέλεια; Φυσικά ο υπεύθυνος φορέας διαχείρισης σχολικών κτιρίων δηλαδή ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Μάλιστα ο Δήμαρχος είναι μηχανικός και δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια κινδύνου.

Επιπλέον, πριν ένα μήνα, έγινε προσπάθεια εμπρησμού του Γυμνάσιου Κύμης. Ούτε αυτή η ενέργεια δεν αφύπνισε τη Δημοτική Αρχή;

Τα Δημόσια Κτίρια, όπου συναθροίζεται κοινό, απαιτούν ενεργητική πυροπροστασία, με τρόπο που θα προκύπτει από την αντίστοιχη μελέτη. Και ας μην ενοχοποιούν οι υπεύθυνοι τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου, για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Και τώρα τι γίνεται;

Το σχολείο πρέπει να ξαναφτιαχτεί κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιπεριφερειάρχη.

Αφήστε στην άκρη τα έργα βιτρίνας και τα "ταξίματα" και δρομολογείστε εδώ και τώρα μελέτη ανακατασκευής του και εξασφαλίστε άμεση χρηματοδότηση, ώστε τον Σεπτέμβρη να είναι έτοιμο. Στο τέλος της θητείας σας, κάνετε και ένα καλό στον τόπο σας.

Επίσης, δρομολογείστε μελέτες πυρασφάλειας σε όλα τα σχολεία και στα δημόσια κτίρια.

Χωρίς σχολεία, δεν υπάρχει παιδεία.

Δέσποινα Μαρίνου

υποψήφια Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου

με τον συνδυασμό

ΑΝΑΤΡΟΠΗ- Νέα αρχή 
Δημοφιλή σήμερα

Ένας πλανητάρχης...από τη Χαλκίδα

Ένας πλανητάρχης...από τη Χαλκίδα

21/01/2017
Το δικό του καυστικό σχόλιο αναφορικά με την ορκωμοσία του Τράμπ έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο φωτογράφος και εκδότης Βάγιας Κατσός....
To Sharemycar ήρθε και στη Χαλκίδα

To Sharemycar ήρθε και στη Χαλκίδα

21/11/2016
Μία νέα εφαρμογή με το όνομα Sharemycar.gr ήρθε να γίνει πράξη και στην Ελλάδα, από τους τρεις Χαλκιδέους φίλους Σταμάτη Τσακλάνο, Δημήτριο Κουτσαύτη και Ιωάννη Καραμανέ. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας