Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Περιοδεία στην περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Νίκο Θηβαίο και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού "Η Στερεά σε νέα τροχιά".
Ο Βαγγέλης Αποστόλου στη Βοιωτία
Ο Βαγγέλης Αποστόλου στη Βοιωτία

Πρώτοι σταθμοί της επίσκεψης, ενδεικτικό της έμφασης που δίνεται στα θέματα κοινωνικής πολιτικής, ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Εκεί είχε την ευκαιρία, να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις, να συνομιλήσει με πολίτες και να πληροφορηθεί από τους εργαζομένους για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Συζητήθηκε διεξοδικά μάλιστα το φλέγον ζήτημα της διαθεσιμότητας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, το οποίο οδηγεί στην έξοδο περίπου 12.000 εργαζομένους, εξέλιξη η οποία δυσχεραίνει επιπλέον τις προσπάθειες του προσωπικού να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και απαξιώνει ακόμα περισσότερο το θεσμό της Δημόσιας Υγείας. Ενδιάμεσα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου αλλά και με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ώστε να πληροφορηθεί και από εκείνους για την εικόνα των νοσοκομείων, η οποία πλήττεται εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού και κονδυλίων. Άπαντες συμφώνησαν πώς, οι προσπάθειες  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού-παρότι υπερβάλλουν εαυτούς-δεν αρκούν για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των ιατρικών κέντρων της περιοχής.

Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του ήταν το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εκεί όπου είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα της ευρύτερης περιοχής με προεξάρχοντα το θέμα της μόλυνσης του Ασωπού και τις επιπτώσεις αυτής στις αγροτικές και εμπορικές δραστηριότητες στον κάμπο της Βοιωτίας και το θέμα του Οργανισμού Κωπαϊδας και την ανάγκη μετεξέλιξης του σε ένα νέο φορέα δημοσίου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων και άλλων φορέων.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μάλιστα δήλωσε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού και ζήτησε να σταματήσουν επιτέλους οι εξωθεσμικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν ουσιαστικά στην εξεύρεση λύσης.

Στις 13:30 το κλιμάκιο του Συνδυασμού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτη Αγνιάδη, όπου εξελίχθηκε μια επικοδομητική συζήτηση για τα θέματα εμπορίου και επιχειρηματικότητας που απασχολούν το Νομό της Βοιωτίας αλλά και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνολικά. Έγινε διεξοδική αναφορά στον αποκλεισμό της Περιφέρειας μας από ευρωπαϊκά κονδύλια, λόγω του περίφημου στόχου 2, τονίστηκε η ανάγκη βελτίωσης της επιχειρηματικής πίστης και κυρίως η ανάγκη ενίσχυσης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως το πλέον σημαντικό συστατικό στην ενδυνάμωση του τοπικού εμπορικού ιστού αλλά και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανεργίας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας