Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με άρθρο του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας με το συνδυασμό του Βαγγέλη Αποστόλου Νίκος Στουπής, εκφράζει την άποψη του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

Πορευόμαστε προς τις Αυτοδιοικητικές Περιφερειακές  εκλογές του Μαίου. Κρίσιμο θέμα αποτελεί για όλους μας η πορεία αυτή να μην επηρεάσει την συνέχιση λειτουργίας του θεσμού και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του λαού μας. Θέμα που κυρίως αφορά αυτούς που ασκούν διοίκηση αλλά και την αντιπολίτευση. Σε ότι με αφορά, εξ αρχής έχω δηλώσει πως ανεξάρτητα της εμπλοκής μου στην εκλογική διαδικασία θα υπηρετήσω μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του παρόντος περιφερειακού Συμβουλίου τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της θεσμικής μου θέσης ως εκπροσώπου της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Παρακολουθώντας όμως τις ίδιες τις προεκλογικές εξελίξεις και βλέποντας πράγματα που  προκαλούν τον κοινό νου, αισθάνομε την ανάγκη να δηλώσω τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου και την εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων και κανόνων, που έχει θεσπίσει, η Πολιτεία ωστε να διασφαλιστεί η ισοτιμία στον πολιτικό ανταγωνισμό, η αντικειμενικά ελεύθερη επιλογή της ψήφου, η λειτουργία εν τέλει της Δημοκρατίας.

Ο νόμος προέβλεψε για τους Δημόσιους Υπαλλήλου,ς που κατέχουν Διευθυντικές θέσεις και άλλες κατηγορίες, το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητας αν δεν έχει παρέλθει προσδιορισμένο μακρύ διάστημα παραίτησής τους από το αξίωμα που κατέχουν, ακριβώς για να μην μπορούν εκ θέσεως να επηρρεάσουν ή να κρατούν υπό ομηρία την ελεύθερη βούληση των πολιτών. Δυστυχώς όμως δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα με ήδη αιρετούς που κρατούν αξιώματα (θεματικοί – χωρικοί αντιπεριφερειάρχες κα) και επαναδιεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

Έτσι είμαστε μάρτυρες σήμερα, στην κορύφωση της εκλογικής διαδικασίας, τέτοιες περιπτώσεις αιρετών να παραμένουν και να εκμεταλεύονται  τις θέσεις τους για την συλλογή ψήφων, να αξιοποιούν χωρίς κόστος προνόμια (μετακινήσεις, επικοινωνία, προβολή κλπ), να εφαρμόζουν αρεστές  και ωφέλιμες ψηφοσυλλεκτικές πολιτικέ – μάλιστα αντιτιθέμενες με αυτές βάσει των οποίων εκλέχτηκαν αφού μεταγράφησαν ήδη σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα - , να εκφυλίζουν τελικά τον θεσμό που υπηρετούν.

Είναι σαφές πως αποτελεί πολιτική απαίτηση η κατάσταση να σταματήσει  εδώ. Και αν – είναι απόλυτα κατανοητό – ο πολιτικός προιστάμενος αυτών των αιρετών δεν δύναται νομικά να προχωρήσει στοιχειωδώς στην αντικατάστασή τους, τότε οφείλουν οι ίδιοι οι αιρετοί να σταματήσουν την λειτουργία τους και να παραιτηθούν των αξιωμάτων τους. Αν δε οι ίδιοι δεν διαθέτουν την ανάλογη πολιτική τόλμη απαιτείται οι επικεφαλής τους στις νέες πολιτικές στέγες που επέλεξαν να φιλοξενηθούν -  αν πραγματικά πιστεύουν στο «νέο» και «αδιάφθορο» που επαγγέλλονται-να το επιβάλλουν.

Αναμένουμε…».
Δημοφιλή σήμερα

Απαγόρευση καύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

Απαγόρευση καύσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

29/03/2017
Σε απαγόρευση καύσης προχωρά από την 1η Απριλίου μέχρι την 31 Οκτωβρίου, σε όλο το νομό Ευβοίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας....
Το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα των εμπορικών καταστημάτων Χαλκίδας

Το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα των εμπορικών καταστημάτων Χαλκίδας

30/03/2017
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας ανακοινώνει το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για τ...
Να ενδυναμώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση

Να ενδυναμώσουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση

29/03/2017
Στην εορταστική εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου του Αλιβερίου βρέθηκε την Κυριακή 26/3 ο Κ. Μαρκόπουλος....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας