Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά την έγκριση του ΚΑΣ για αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ερέτριας θέτει τα παρακάτω ζητήματα και κρίνει την απόφαση ως παράνομη:
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ

"Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που υποτίθεται ότι είναι ο θεματοφύλακας των μνημείων της χώρας, ενέκρινε πρόταση για αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.

Μία τέτοια απόφαση είναι από τη φύση της παράνομη για δύο (τουλάχιστον...) λόγους.

Πρώτον γιατί δε συνάδει με τις προϋποθέσεις της χάρτας της Βενετίας για την προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και δεύτερον επειδή, όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, η εν λόγω διαδικασία δε συνάδει με τις προϋποθέσεις που το ίδιο το ΚΑΣ έχει θέσει, μέσω των εγκυκλίων του!

Αν τώρα τα δύο παραπάνω τα συνδυάσουμε με το γεγονός ότι οι προτάσεις, τόσο για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας όσο και για την ανάδειξη του ιερού της Αρτέμιδος στην Αυλίδα, εισήχθησαν εσπευσμένα στην ημερήσια διάταξη (όπως έχουμε ήδη αναλύσει εδώ) αλλά και με το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού (και εσχάτως λογοκρισίας...) κ Σαμαράς αποφεύγει να απαντήσει στην από 20ημέρου ερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη βουλή (μέσω της κας Περλεπέ) για το θέμα, μας κάνουν να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι..."

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας