Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας του συνδυασμού ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ κ. Δημήτρης Κατσούλης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 14 Απριλίου την Κάρυστο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Μανώλη στο Δημαρχείο της Πόλης.
Δημήτρης Κατσούλης και Νίκος Μίχας
Δημήτρης Κατσούλης και Νίκος Μίχας

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Κατσούλη για τα φλέγοντα προβλήματα του Δήμου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που εμπλέκεται η Περιφέρεια είτε ως Ο.Τ.Α είτε ως Διαχειριστική Αρχή, όπως είναι τα εκκρεμή έργα στο οδικό δίκτυο, ο χωροταξικός σχεδιασμός  κ.α Επίσης συζήτησαν για τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας όπως το ιδιοκτησιακό, η απομάκρυνση δημοσίων υπηρεσιών και η άρση της απομόνωσης της Νότιας Καρυστίας.

Ο κ. Δημήτρης Κατσούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ έχουν ως προτεραιότητα να φέρουν το προβλήματα και τα αιτήματα των απομακρυσμένων από τη Χαλκίδα και την Λαμία τοπικών κοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας στο προσκήνιο και να διαμορφώσουν μαζί με τις τοπικές κοινωνίες τους δρόμους της οριστικής τους επίλυσης. Είναι αδιανόητο σήμερα περιοχές όπως η Νότια Καρυστία και το Καβοντόρος να παραμένουν τόσο απομονωμένες την στιγμή που η άρση της απομόνωσης και η ανάδειξη της «νησιωτικότητας» της Νότιας Εύβοιας έπρεπε να αποτελούν προ πολλού προτεραιότητες για την Πολιτεία. Το ότι η περιοχή προτιμάται για την παραθεριστική κατοικία των κατοίκων της Αττικής αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι τόπος απομόνωσης για τους κατοίκους του. Αυτή ακριβώς την κατάσταση ερχόμαστε να ανατρέψουμε υπογράμμισε το κ. Κατσούλης.

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρύστου. Εκεί συνάντησε τον Διοικητή κ. Μίχα από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση του Νοσοκομείου, για τις προσπάθειες της Διοίκησης να επιλύσει τα προβλήματα ιδίως της υποστελέχωσης   καθώς και της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται τους θερινούς μήνες ενώ η έλλειψη προσωπικού καθιστά αδύνατη την ανταπόκριση στις ανάγκες για δημόσια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων και των οικιστών της Νότιας Εύβοιας. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς  και στην συμβολή της στην ύπαρξη και την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο κ. Κατσούλης συναντήθηκε επίσης και συζήτησε με την Πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρύστου κ. Μαρίνα Κρομετίδη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Σταμάτη Μαλούχο. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν αναλυτικά στις ελλείψεις του προσωπικού, στην επιδείνωση της κατάστασης με την διαθεσιμότητα των Οδηγών, στην αυτοθυσία των ίδιων των εργαζομένων  για να καλύψουν  τα κενά και να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο την παροχή των υπηρεσιών. Εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του Νοσοκομείου.

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κατσούλης και στις δύο συναντήσεις διαβεβαίωσε, τόσο τον Διοικητή όσο και τους εκπροσώπους των Εργαζομένων, ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ συμμερίζονται την αγωνία τους και είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς για την διατήρηση του Νοσοκομείου, τη διατήρηση και την επαύξηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, κλειδί για όλα αυτά είναι η επαρκής στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπογράμμισε επίσης ότι η απομόνωση της Νότιας Εύβοιας  αποδεικνύεται από την κατάσταση στον χώρο της Υγείας και ιδιαίτερα τώρα που η διαθεσιμότητα των Οδηγών ακινητοποιεί τα ασθενοφόρα.

Όπως επεσήμανε δεν υπάρχει ίσως άλλος νομός της Ηπειρωτικής Ελλάδας όπου τα 130 χιλιόμετρα για το Νοσοκομείο της έδρας διανύονται σε περισσότερο από δύο ώρες εξαιτίας και του οδικού δικτύου. Αν αυτό δεν ισοδυναμεί με τις αρνητικές συνθήκες της «απόλυτης απομόνωσης» τι άλλη απόδειξη χρειάζεται;  Τέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχική διάταξη του Καλλικράτη για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Υγείας και της Πρόνοιας στην Περιφέρεια έτσι ώστε ο σχεδιασμός και η διαχείριση να γίνονται πλησιέστερα  στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα για εκείνες που είναι απομονωμένες.
Δημοφιλή σήμερα

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός

19/11/2018
Ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία απόψε Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018....
Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

Κλειστή θα παραμείνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου

20/11/2018
Ακατάλληλο για χρήση κρίθηκε το κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βι...
Μετά από 4 χρόνια στον συνδυασμό σας, θα έπρεπε να είχατε αντιληφθεί τις αρχές μου κύριε Ζεμπίλη

Μετά από 4 χρόνια στον συνδυασμό σας, θα έπρεπε να είχατε αντιληφθεί τις αρχές μου κύριε Ζεμπίλη

20/11/2018
Πολιτική θύελλα έχει δημιουργήσει η ανεξαρτητοποίηση της δ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας