Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Γιώργος Θεοδώρου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Σωματείου «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Τραχηλίου, Παραμεριτών, Θαρρουνιών, Αγίου Λουκά, Αγίου Ιωάννη, Κρεμαστού, Αγίου Γεωργίου, Παρθενίου», ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κύμης-Αλιβερίου με το συνδυασμό της Δέσποινας Μαρίνου.
Γιώργος Θεοδώρου
Γιώργος Θεοδώρου

Η επιστολή του είναι η ακόλουθη:

Συνδημότισσα – συνδημότη

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που η σημερινή Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά ανέλαβε τη διοίκηση του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Tέσσερα χρόνια δυστυχώς άκαρπα και αναξιοποίητα για το Δήμο μας.

Mια τετραετία που την χαρακτηρίζει η ανυπαρξία έργων υποδομής, η αδυναμία διαχείρισης των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που μας απασχολούν, η πλημμελής παρουσία  στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιλεκτική επίλυση προβλημάτων των δημοτών. Μια τετραετία που ο δημαρχοκεντρικός χαρακτήρας του θεσμού σημαδεύτηκε από αυταρχισμό, εγωκεντρισμό εκδικητικότητα. Μια τετραετία που χαρακτηρίζει  η απουσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, οι σκιές που αφήνουν τα αναπάντητα ερωτήματα στη χρηστή διαχείριση, η υποβάθμιση των θεσμών και η κατάργηση στην πράξη των αρμοδιοτήτων των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων.

Μια τετραετία όπου υποβαθμίστηκαν οι θεσμοί και τα όργανα, που οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφιζαν ότι απαιτούσε ο δήμαρχος χωρίς καν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να τοποθετούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που απαξιώθηκε από το ίδιο το λεξιλόγιο και τη συμπεριφορά του Δημάρχου του. Μια τετραετία όπου το δόγμα «ενός ανδρός αρχή» αυτή του απερχόμενου δημάρχου-,κυριάρχησε.

Οι «νέοι ορίζοντες», τελικά, αποδείχθηκαν πολύ μικροί, πεπαλαιωμένοι, κλειστοί, που χώρεσαν μέσα μόνο τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και μεθόδους του επικεφαλής τους.

Μεγάλη ευθύνη όμως για αυτή την κατάσταση φέρει και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης. Αυτοί που σήμερα στην πλειοψηφία τους στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Συμπολιτείας». Χωρίς θέσεις για τα προβλήματα της περιοχής, χωρίς ουσιαστική κριτική στη Διοίκηση του Δήμου, χωρίς  συνεργασία με τους Μαζικούς Φορείς, δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό τόπο συνεννόησης στην επίλυση προβλημάτων για το καλό το δημοτών.

Είναι αυτοί από την αντιπολίτευση, που μέσα από «πρωτόγνωρες δημοκρατικές διαδικασίες», όπως είπαν, προσπάθησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διοικήσουν το Δήμο. Αυτοί που με παμπάλαιες κομματικές μεθόδους, με σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις, έφθασαν σε ψηφοφορία επιλογής επικεφαλής της «Νέας» (από τα ίδια παλαιά συστατικά) παράταξης, που όμως τον κατήργησαν δύο φορές παραδίδοντας κάθε φορά την εντολή σύμφωνα με τις διαταγές που ελάμβαναν (άραγε από ποιους;) , με τελευταίο παραλήπτη το σημερινό επικεφαλή κ. Μπουραντά.

Λες και ο δήμος μας δεν έχει νέα άτομα, ικανά, έμπειρα, έντιμα και χρειαζόμαστε σωτήρες. «Σωτήρες» μάλιστα που απουσίαζαν από το δήμο μας και τα προβλήματά του, που έχουν ταχθεί υπέρ της Μονάδας του Λιθάνθρακα και της καύσης του RDF από την ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, που ήταν απόντες στη μεγάλη πυρκαγιά του 2007 από τα χωριά που καταστράφηκαν, που δε στήριξαν έμπρακτα το δίκαιο αίτημα των οκτώ χωριών για τη μη λειτουργία εργοστασίου απορριμμάτων στις Παραμερίτες.

Αυτοί που χθες δεν ήταν ικανοί να ασκήσουν αντιπολίτευση, που δεν ήταν ικανοί να είναι επικεφαλής της νέας παράταξης, όταν χρειάστηκε, σήμερα εμφανίζονται «ικανότατοι» να γίνουν συμπολίτευση και να λύσουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του δήμου μας. Το παλιό, το χρεωμένο, που ότι είχε να δώσει το έδωσε πριν από χρόνια, αυτό που ο λαός απέρριψε, αυτό που προσπαθούν με περιτύλιγμα να παρουσιάσουν σαν κάτι νέο, δε μπορεί και δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαχείριση της εξουσίας. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μοιράζουν και τάζουν από το τώρα θέσεις και ρόλους.

Απέναντι σε όλα αυτά υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει μια νέα δύναμη ελπίδας και προοπτικής. Νέοι άνθρωποι, ικανοί, έμπειροι, καταξιωμένοι στην κοινωνία, πετυχημένοι επαγγελματικά, με νέες ιδέες, μπαίνουν μπροστά για την ανατροπή του παλαιού και τη νέα αρχή.  Είναι η παράταξη ΣΥμπαράταξη ΡΙΖοσπαστικής Αυτοδιοίκησης «Ανατροπή και Νέα Αρχή» με επικεφαλής τη Δέσποινα Μαρίνου.

Είναι η δημοτική παράταξη που πιστεύει και αγωνίζεται:

 • Για την ανατροπή του σημερινού Δημαρχοκεντρικού συστήματος.
 • Τη ριζική ανασυγκρότηση του διοικητικού μηχανισμού με κανόνες αξιοκρατίας
 • Την ανασύνταξη των τοπικών κοινοτήτων με στόχο την ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη,
 • Την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και πρωτοβουλιών και τη στήριξη κινημάτων
 • Το σχεδιασμό μιας στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης, που θα σέβεται τον άνθρωπο, θα προστατεύει το περιβάλλον και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για την διασφάλιση της απασχόλησης.
 • Την προώθηση ενιαίου χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο
 • Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος
  Την εφαρμογή πολιτικών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με νέες καινοτόμες μεθόδους αποκομιδής, με διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
 • Τη στήριξη συλλογικών δράσεων που παράγουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος
 • Τη διαρκή πάλη για μια αυτοδιοίκηση οικονομικά αυτοτελή, που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τους δημοτικούς πόρους, θα έχει θεσμοθετημένα τέλη και δικαιώματα στη βάση κανόνων κοινωνικής δικαιοσύνης και εφαρμογής ειδικών πολιτικών για τις ευπαθείς
  κοινωνικά ομάδες δημοτών, με εξορθολογισμό του κόστους της κάθε δημοτικής δαπάνης σε συνάρτηση με το κοινωνικό όφελος που εισπράττουν οι δημότες και θα εφαρμόζει την αξιοκρατία στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Στις προσπάθειες αυτής της παράταξης, για μια νέα αρχή, συντάσσομαι, συμπορεύομαι και συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος. Καταθέτω την εμπειρία, τις γνώσεις, τις ικανότητες, τη θέληση, τις ιδέες, τη δυναμικότητά μου, να προσφέρω στον τόπο μου. Έτσι όπως με γνωρίσατε στο δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα που δώσαμε μαζί για να υπερασπισθούμε τα συμφέροντα των οκτώ χωριών από την αυθαιρεσία και την υποβάθμιση που επιχείρησε με αυταρχισμό να μας επιβάλλει η σημερινή δημοτική αρχή στην προσπάθειά της να φέρει τα σκουπίδια στις Παραμερίτες. Άσχετα αν κάποιοι που τότε μέχρι ένα σημείο συμπορευτήκαμε και άλλοι που έλαμψαν με την απουσία τους, σήμερα στελέχη της «Συμπολιτείας - Μπουραντά» προσπαθούν να υποβαθμίσουν αυτόν τον αγώνα.
Δημοφιλή σήμερα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

Η θεατρική παράσταση «Μαντάμ Σουσού» με την μοναδική Δήμητρα Παπαδοπούλου έρχεται στη Χαλκίδα

18/04/2018
Η υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών, που συνάρπασε το Αθηναϊκό κ...
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα» στον κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

12/04/2018
Η παιδική ταινία «Λεονάρντο Ντα Βίντσι - αποστολή Μόνα Λίζα»...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας