Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή του Νομάρχη Ευβοίας προς το Δήμαρχο Μεσσαπίων σχετικά με την ανίχνευση χρωμίου σε γεωτρήσεις:

"Κύριε Δήμαρχε,

Μετά από πρόσκληση του Δήμου, το ΙΓΜΕ πραγματοποίησε μετρήσεις στις γεωτρήσεις του Δήμου, το νερό των οποίων διατίθεται στους δημότες.

Σε τρεις γεωτρήσεις τα αποτελέσματα των μετρήσεων έδωσαν τιμές πάνω από το όριο των 50 μg/L ολικού, αλλά και εξασθενούς χρωμίου ως εξής:

 ΟΛΙΚΟ ΧΡΩΜΙΟ
 ΧΡΩΜΙΟ VI  (ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ)
 
-   ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ
 Νο 2      56 μg/L
 54 μg/L
 
-   ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΣ
 Νο 4      61 μg/L
 60 μg/L
 
-   ΠΗΓΗ ΚΑΣΤΡΙ
             54 μg/L
 40 μg/L
 

Όπως μας ενημέρωσε το ΙΓΜΕ, δεν έχει δώσει τα αποτελέσματα στο Δήμο επίσημα, αλλά δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Μέσα στην εβδομάδα θα επαναλάβει τις μετρήσεις και θα δώσει τα οριστικά αποτελέσματα στον Δήμο.

Επειδή το ΙΓΜΕ είναι οργανισμός που εποπτεύεται από το Ελληνικό Δημόσιο, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα των μετρήσεων του, γι΄ αυτό παρακαλούμε να απομονώσετε τις τρεις γεωτρήσεις από το δίκτυο, μέχρι να έχουμε τα οριστικά αποτελέσματα και από το ΙΓΜΕ αλλά και από την Δ/νση Υγείας (Γενικό Χημείο του Κράτους) για να ενεργήσουμε ανάλογα".
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
ΓΓ (29/7/2009 7:50:13 μμ)
Συγχαρητήρια κ Νομάρχα που καλύψατε τον εαυτό σας και νομικά. Ηθικά όμως με τις ενέργειές σας στην περιοχή της Αυλίδας και στη περιοχή των Μεσσαπίων είστε ακάλυπτος. Συγχαρητήρια και πάλι….
G.K. (5/8/2009 3:34:06 μμ)
Το εξασθενές χρώμιο σε όλη την περιοχή είναι γνωστό από το 1998. Από τότε μέχρι σήμερα τι έκανε η Δημοτική Αρχή και η Δνση Υγείας της Νομαρχίας?.......Δυστυχώς τίποτα. Συγχαρητήρια. Ως πότε ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης θα καλύπτουν αυτή την απαράρεκτη συγκάλυψη? Το Υπουργείο Υγείας και η Νομαρχία εως πότε θα λειτουργούν σαν στρουθοκάμηλοι και
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας