Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απάντηση στην ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης έδωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης με θέμα «Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης» σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα άρθρα 14Β και 14 Γ του ν.3429/2005 όπως τροποποιήθηκαν πρόσφατα με τα άρθρα 6 και 7 του ν.4237/2014, η εταιρεία «ΕΑΣ ΑΒΕΕ» διασπάται σε 2 νέες ανώνυμες εταιρείες, η μία εκ των οποίων θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμπορία όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού κατά την έννοια του άρθρου 346 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δεύτερη θα τεθεί υπό εκκαθάριση.

Τα θέματα που αφορούν την απόσπαση επιχειρηματικών μονάδων και περιουσιακών στοιχείων από τη διασπώμενη εταιρεία προς τις επωφελούμενες και την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων θα αποφασιστούν βάσει του ισχύοντος εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου και των παραμέτρων του προγράμματος εξυγίανσης και εξασφάλισης της βιωσιμότητας της επιχείρησης.

Φώφη Γεννηματά

Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας