Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Αλλάζουμε … στην καρδιά της Ελλάδας» κ. Φάνης Σπανός, επισκέφθηκε τα χωριά Μονοκάρια, Μηλιές, Κοκκινομηλιά, Κρυονερίτη, Βούτα, Καμάρια και Καστανιώτισσα.
Ο Φάνης Σπανός περιόδευσε στη Βόρεια Εύβοια
Ο Φάνης Σπανός περιόδευσε στη Βόρεια Εύβοια

Οι κάτοικοι των παραπάνω χωριών υποδέχθηκαν θερμά το Φάνη Σπανό και αφού του ευχήθηκαν καλή επιτυχία, εξέθεσαν τα προβλήματα της περιοχής τους.

Αναπτύχθηκε σε όλα τα παραπάνω χωριά γόνιμος διάλογος με τους κατοίκους, με κυριότερα προβλήματα να είναι το κεντρικό αλλά και το επαρχιακό οδικό δίκτυο, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των χωριών, αλλά και δυσκολία πρόσβασης στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και σε Νοσοκομεία. Ακόμη αναφέρθηκαν στη δυσκολία πρόσβασης των παιδιών στα σχολεία μετά τη συγχώνευση των σχολικών ιδρυμάτων και την ελλιπή κάλυψη της μετάβασής τους σε αυτά από την Περιφέρεια.

Επίσης, οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα εκμετάλλευσης του δάσους της Βόρειας Εύβοιας, αφού πολλοί από αυτούς έχουν ως εισόδημα την εκμετάλλευση του ρετσινιού και ανέφεραν τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των επιδοτήσεων και από το συμπιεσμένο εμπορικό τους περιθώριο.

Ο Φάνης Σπανός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα προβλήματα που εκτέθηκαν από τους κατοίκους και δεσμεύτηκε ότι την προσεχή αυτοδιοικητική περίοδο, θα προωθήσει προτάσεις για σχεδιασμό και λύση των προβλημάτων αυτών.

Παράλληλα, επαίνεσε και συνεχάρη τους κατοίκους των χωριών που επισκέφθηκε, γιατί, παρά τα δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, έχουν παραμείνει και έχουν αναπτύξει την περιοχή τους.

Ακόμη, συνεχάρη και τους φορείς που λειτουργούν στα παραπάνω χωριά οι οποίοι, με προσωπική εργασία και μεράκι, συνδράμουν τα μέγιστα για τον τόπο τους.

Τέλος, ο Φάνης Σπανός δεσμεύτηκε για μια Περιφέρεια μαχητική με αμέριστη διάθεση στήριξης των ορεινών περιοχών και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας