Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την απόλυτη στήριξή της στο Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με την ανάδειξη του έργου του Ινστιτούτου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου», εκφράζει με επιστολή της η Ελληνική Εταιρία Κλινικής Κυτταρολογίας.
Ινστιτούτο Παπανικολάου
Ινστιτούτο Παπανικολάου

Στο δελτίο τύπου του Δήμου επισημάινεται ότι στην επιστολή αναφέρονται εκτενώς οι ενέργειες του Δημάρχου, σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανάδειξη του Ινστιτούτου. Πρόκειται για την εταιρία που ίδρυσε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανικολάου και η οποία συνεχίζει το έργο του, αποτελώντας την επίσημη επιστημονική έκφραση των Ελλήνων κυτταρολόγων.

Η επιστολή αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους όψιμους υποστηρικτές του μεγάλου επιστήμονα. Όσοι, παραμονές εκλογών πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του παγκόσμιου ευεργέτη Γεώργιου Παπανικολάου, ας αντιληφθούν την διεθνώς αναγνωρισμένη εμβέλεια του Ινστιτούτου Παπανικολάου. Δίπλα στην γέφυρα της Χαλκίδας "Γεωργίου Παπανικολάου" υπάρχει ο ανδριάντας του, που δυστυχώς όλοι οι επισκέπτες της Εύβοιας διαπιστώνουν καθημερινά ότι έχει πνιγεί στα σκουπίδια και στα αγριόχορτα. Χρόνια τώρα δυστυχώς ούτε η Νομαρχία, ούτε η αντιπεριφέρεια είχαν την ευαισθησία να απομακρύνουν.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Η Κύμη ως η γενέτειρα πόλη του Γ.Παπανικολάου ήταν πάντα στη σκέψη και στην καρδιά του μεγάλου αυτού Έλληνα. Ο Δήμος της Κύμης τιμώντας τη μνήμη και τη μεγάλη προσφορά στην ανθρωπότητα του άξιου αυτού τέκνου της πόλης σας ειδικά κατά τη διάρκεια  της δημαρχείας σας, ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφ’ ενός αναδεικνύοντας τους χώρους όπου αυτός έζησε και μεγάλωσε καθώς και το ομώνυμο μουσείο και αφ’ ετέρου συμμετέχοντας ή διοργανώνοντας διάφορες επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του.

Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Κυτταρολογίας, της οποίας ιδρυτής ήταν ο αείμνηστος Γ.Παπανικολάου, εκπροσωπώντας τους Έλληνες Ιατρούς Κυτταρολόγους, ως συνεχιστές του έργου και της επιστημονικής παρακαταθήκης που εκείνος κληροδότησε, οργάνωσε και συμμετείχε σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις τόσο στην Κύμη όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδος ή του εξωτερικού, στις οποίες η συνεισφορά σας υπήρξε καθοριστική, όπως α) στη λήξη του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Κυτταρολογίας (Κύμη, 25 Ιανουαρίου 2009) β)  στην Επιστημονική Εκδήλωση “George N. Papanikolaou MD. PhD.  Symposium 2009” Weill Medical College of Cornell University, New York (May 14, 2009) γ) στο 3rd Annual European Tutorial EFCS (Κymi Evia, 20-24 September 2010)  δ)στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γεώργιος Ν.Παπανικολάου» (Κύμη, 21-23 Σεπτεμβρίου 2012).

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε τις προσπάθειες του Δημάρχου, κυρίου Δημήτριου Θωμά και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας και στο μέλλον όπου και όταν χρειαστεί αναδεικνύοντας το έργο και την προσφορά του μεγάλου αυτού Έλληνα.

Μετά τιμής

για το Δ.Σ

Μαρία Νασιουτζίκη
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας