Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή ενός δημοκρατικού πολίτη, όπως αυτοπροσδιορίζεται, κοινοποίησε η παράταξη Ενεργοί Πολίτες Στερεάς του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Χαϊνά.
Κώστας Χαϊνάς, επικεφαλής του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες Στερεάς
Κώστας Χαϊνάς, επικεφαλής του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες Στερεάς

Άκουσα ότι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Μπακογιάννη αφού και τρία πρώην στελέχη του εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιό του και αναρωτήθηκα. Είναι δυνατόν ένας προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης να ψηφίζει Μπακογιάννη; Είναι δυνατόν να αποτελεί προοδευτική επιλογή το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη; Ε λοιπόν προσωπικά λέω όχι .

Γιατί είναι ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή της παράταξης που έχει τεράστιες ευθύνες για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Γιατί αν ψάξεις λίγο τα ψηφοδέλτια του θα βρεις τη βαθιά Νέα Δημοκρατία, της ΟΝΝΕΔ, του κου Χειμάρα και των άλλων γνωστών στελεχών της πάλαι ποτέ δεξιάς.

Γιατί ο κος Μπακογιάννης δεν έρχεται από παρθενογέννηση, όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα περί νέου. Γιατί το νέο δεν ταυτίζεται με την ηλικία και πολλοί νέοι κουβαλούν παλιές ιδέες. Και ο κος Μπακογιάννης μέχρι σήμερα δεν έχει αγγίξει καθόλου τα παλιά και κατεστημένα της Νέας Δημοκρατίας που ταλανίζουν τους πολίτες στο Κράτος και στην αυτοδιοίκηση, όπως είναι το ρουσφέτι, τα πελατειακά δίκτυα, η γραφεικοκρατία, η αναξιοκρατία, η κομματοκρατία. Αυτές είναι οι γνωστές και αναφαίρετες σταθερές της Νέας Δημοκρατίας που πολιτεύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα και αν πιστέψουμε ότι ο ίδιος κος Μπακογιάννης δεν ασπάζεται αυτές τις αρχές τι θα κάνει με τα δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έμαθαν χρόνια τώρα να λειτουργούν και να πολιτεύονται με αυτές τις αρχές και συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του;

Γιατί ο κος Μπακογιάννης δεν ήρθε στην Στερεά για να μείνει. Είναι περαστικός απ’ αυτήν γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική του ανέλιξη, όπως κάνει κάθε καλός και προνομιούχος γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας. Το απέδειξε από την πρώτη θητεία του ως Δήμαρχος Καρπενησίου. Δεν πρόλαβε να κλείσει 3,5 χρόνια. Παρότι είχε δεσμευτεί να μείνει Δήμαρχος μόλις τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και του κου Σαμαρά για τη Στερεά αποφάσισαν Μπακογιάννη, ξεχάστηκαν και οι δεσμεύσεις και όλα. Έτσι θα γίνει και με την περιφέρεια Στερεάς. Το μόνο που ενδιαφέρει το κο Μπακογιάννη είναι η πολιτική του ανέλιξη. Σήμερα, Δήμαρχος, αύριο Περιφερειάρχης, μεθαύριο Βουλευτής, στην συνέχεια υπουργός και στο τέλος Πρωθυπουργός. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να σκέφτεται τη Στερεά και τα προβλήματά της όταν έχει άλλες προτεραιότητες;

Γιατί ο κος Μπακογιάννης δεν ξέρει τα προβλήματα της Στερεάς. Γιατί αυτό που έμαθε να κάνει είναι η επικοινωνία. Γιατί δεν έχει ζήσει τα προβλήματα και τη ζωή της ΣΤΕΡΕΑΣ. Γιατί δεν πρόλαβε να δουλέψει για να καταλάβει τη πραγματική ζωή. Γιατί για πρώτη φορά ακούει τι σημαίνει βιομηχανική κατάρρευση τη Χαλκίδας, από ιστορίες ενδεχομένως να έχει ακούσει τι σημαίνει Μαντούδι, Ασωπός, Κωπαϊδα, ανεργία, φτώχεια, εγκατάλειψη. Γιατί μέχρι χτες δεν ήξερε κατά που πέφτει η Καρυστία και η Λιχάδα. Μπορεί να σπούδασε επικοινωνία αλλά αυτά τα μεγάλα ελλείματα δεν μπορεί να τα κρύψει όσες επισκέψεις και αν κάνει στον κο Χαν για να μας δείξει τις διασυνδέσεις του με διεθνείς παράγοντες λες και τα προβλήματα λύνονται με δημόσιες σχέσεις.

Έτσι σκέφτονται όλα τα μεγάλα τζάκια για τους πρίγκιπες. Είναι δυνατόν οι δημοκράτες και οι προοδευτικοί πολίτες να πέσουν στην παγίδα περί νεότητας και να ψηφίσουν Μπακογιάννη;

Ε, όχι λοιπόν. Ας κουνήσουμε λίγο το κεφαλάκι μας και ας σκεφτούμε. Τι δουλειά έχει ένας προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης με τα τζάκια, με τους γόνους, με τους πρίγκιπες, με τα μεγάλα και κενά λόγια, με τα επικοινωνιακά τερτίπια; Είναι δυνατόν να μας δείχνει το δρόμο ένας Βουρδάνος, μια Παπαθωμά και ένας Σανίδας, οι οποίοι έτρεξαν να πιάσουν στασίδι στην άμαξα του Μπακογιάννη, σκεφτόμενοι μόνο και μόνο το πολιτικό τους σαρκίο και γυρίζοντας την πλάτη σε εμάς όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες που τους ψηφίσαμε και τώρα ενώ άλλαξαν στρατόπεδο δεν έχουν την ευαισθησία να παραιτηθούν και συνεχίζουν να παίρνουν το κρατικό μισθό τους και να εκμεταλλεύονται τη θέση τους παρότι ο εκλεγμένος περιφερειάρχης τους ζήτησε νε παραιτηθούν; Τι σχέση με τη δημοκρατία και την πρόοδο έχει αυτή η συμπεριφορά τους αλλά και η σιγή ιχθύος που ακολουθεί ο κος Μπακογιάννης ο οποίος έχει μεγαλύτερη ευθύνη που υποδέχθηκε στο ψηφοδέλτιό του τους τρεις και τους στηρίζει στην αντιδεοντολογική και πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά τους να μην παραιτούνται; Ε, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία, με τη πρόοδο και με τις παραδόσεις της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Η λύση είναι η δημοκρατική προοδευτική πρόταση των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ με υποψήφιο περιφερειάρχη το Κώστα Χαϊνά. Μια πραγματική δημοκρατική λύση για τη ΣΤΕΡΕΑ, που ήρθε για να μείνει, γιατί απλά εδώ ζει και εργάζεται και δεν είναι επαγγελματίας της πολιτικής που είναι ο κος Μπακογιάννης.

Του Κώστα Δ.

Ένας δημοκράτης πολίτης
Δημοφιλή σήμερα

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

Έναρξη Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2018 με θέμα ο «Τρωικός Πόλεμος» – Δηλώσεις συμμετοχής

10/01/2018
Όπως κάθε χρόνο και φέτος ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει μια σειρ...
Σεισμός 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας

Σεισμός 4.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Αττική αισθητός και σε μεγάλο μέρος της Εύβοιας

15/01/2018
Σεισμική δόνηση στην βορειοανατολική Αττική αναστάτωσε και την Εύβοια καθώς ήταν ι...
Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας