Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Απάντηση στην ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη για τα ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δημήτρης Αναγνωστάκης

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές κα Αικατερίνη Μάρκου, κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και κ. Νικόλαος Τσούκαλης με θέμα «Υπό οικονομική κατάρρευση τα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Τα έσοδα της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονται σε ύψος που προσδιορίζεται στο άρθρο 259 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», ως συγκεκριμένα ποσοστά από δυναμικούς φόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε οι πόροι αυτής να τελούν σε συνάρτηση με την πορεία εσόδων του Κράτους.

Η χρηματοδότηση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. της χώρας από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από την Εθνική Αντιπροσωπεία, και κατανέμονται με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία κατανομής τους, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.

Η διαχείριση των σχετικών πιστώσεων και οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις επιχορηγήσεις προς τους Ο.Τ.Α., πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις αποδόσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που γίνονται με βάση τα πραγματοποιηθέντα έσοδα από τις προβλεπόμενες πηγές και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Χώρας.

Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.

Ο Υπουργός

Γιάννης Μιχελάκης
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας