Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 6 Απριλίου στις 11:30-12:30 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους μαθητές της Ομάδας Ε-twinning (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων) του σχολείου και του Λυκείου της Μεσσίνας της Σικελίας (Liceo Statale “E. Ainis” of Messina, Italy) στο πλαίσιο του Προγράμματος “Mediterranean: Mare nostrum” που εκπονείται στο σχολείο κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου και Μεσσίνας, Σικελία, Ιταλίας
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου και Μεσσίνας, Σικελία, Ιταλίας

Για την ιστορία η Μεσσίνα ιδρύθηκε κατά την διάρκεια του 8ου αιώνα π.Χ. από Ευβοείς. Το αρχικό όνομά της πόλης ήταν Ζάγκλη, το οποίο οφειλόταν, κατά μια εκδοχή, στο σχήμα του κόλπου στον οποίο ήταν χτισμένη, καθώς ζάγκλον στα αρχαία ελληνικά σημαίνει Δρεπάνι ή κατ’ άλλη στο μυθικό βασιλιά Ζάγκλο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τα Αγγλικά τους, να συστηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς βιώνουν τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, να θέσουν ερωτήματα και να απαντήσουν σε απορίες των Ιταλών συνομιλήκων τους. Μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία και το καταευχαριστήθηκαν.

Συζήτησαν επίσης για τα Πασχαλινά έθιμα και τις διακοπές των δύο χωρών και αντάλλαξαν ευχές. Τραγούδησαν και αφιέρωσαν από ένα παραδοσιακό τραγούδι η κάθε Ομάδα και έμαθαν η μια στην άλλη κάποιες λέξεις στη γλώσσα τους αντίστοιχα.

Η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτούν η μια τη χώρα της άλλης. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης είχαμε την παρέμβαση και των δυο καθηγητών του Κλασσικού Λυκείου του Πινερόλο της Ιταλίας (Liceo Classico Statale “G. F. Porporato” Pinerolo (TO), Italy), του τρίτου σχολείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Δυστυχώς οι μαθητές τους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη. Θα είχε ενδιαφέρον γιατί στο σχολείο τους διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά και θα μας ενδιέφερε να μοιραστούμε την εμπειρία τους.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι καθηγητές: Γλάρου Κονδύλω (2ο ΓΕΛ Αλιβερίου), Maria Santoro (Λύκειο Μεσσίνας), Paola Ferrero και Fausto Galuzzi (Κλασσικό Λύκειο Πινερόλο).
Δημοφιλή σήμερα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

Εγκαίνια νέου καταστήματος Sugarfree στη Χαλκίδα

13/10/2017
Η γνωστή ελληνική εταιρεία Sugarfree σας προσκαλεί στο νέο της κατάστημα στην Χαλκίδα, Αβάντων 20 σε ένα fashion street event....
Με όμορφες παρουσίες τα εγκαίνια του καταστήματος της Sugarfree στη Χαλκίδα

Με όμορφες παρουσίες τα εγκαίνια του καταστήματος της Sugarfree στη Χαλκίδα

21/10/2017
Ένα ακόμη κατάστημα της ελληνικής εταιρίας Sugarfree, άνοιξε και στη Χαλκίδα, πιο συγκεκριμένα στον ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας