Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη δική του άποψη καταθέτει ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη Ζάχος Χατζηνικολής, αναφορικά με την τοποθέτηση του κ Βαγγέλη Αποστόλου, Υποψήφιου Περιφερειάρχη , για το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Νοτίου Καρυστίας.
Ζάχος Χατζηνικολής
Ζάχος Χατζηνικολής

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του είναι το ακόλουθο:

Διάβασα την τοποθέτηση του κ. Αποστόλου σχετικά με το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Νότιας Καρυστίας και θέλω να επισημάνω τα εξης: Καταρχήν ο κ Αποστόλου ήταν πλήρως ενημερωμένος για το πρόβλημα αυτό και για τα αιτήματά μας, αλλά παρόλα αυτά θεωρεί ότι η ισχύουσα κατάσταση είναι μια χαρά, η δε πρότασή του να συσταθεί τμήμα του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών στην Κάρυστο!!!! για ένα χρονικό διάστημα, δεν αντέχει κριτικής, αλλά και δεν λύνει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα δεν είναι, βεβαίως, ο διαχωρισμός των αγροτικών εκτάσεων από τις δασικές, με τους δασικούς χάρτες, όπως αναφέρει, διότι αυτό γίνεται άμεσα, εάν και όποτε απαιτηθεί, με την πράξη χαρακτηρισμού του Δασάρχη.

Όλα ξεκινούν από την όλως λανθασμένη άποψη του κ Αποστόλου ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασικών εκτάσεων της περιοχής μας δεν διαφέρει από αυτό της Αττικής η άλλων περιοχών της Ελλάδας, διότι ΔΙΑΦΕΡΕΙ και μάλιστα κατά πολύ , αφού η Καρυστία παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Κράτος με την από 27-6/9-7-1832 Συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως "περί οριστικού διακανονισμού των ορίων της Ελλάδος" και όχι με το πρωτόκολλο του Λονδίνου ( 3-2-1830 ) και ρητά ορίστηκε ότι όσες εκτάσεις ανήκαν σε ιδιώτες παρέμεναν σαυτούς . Για τον λόγο αυτό άλλωστε τα Υποθηκοφυλάκεια Καρύστου , Στύρων και Μαρμαρίου είναι από τα λίγα Υποθηκοφυλάκεια που υπάρχουν τίτλοι κτήσης προ του 1885 , δηλαδή οι δικαιοπάροχοι , απώτεροι και απώτατοι, των τότε ( προ του 1885 ) κληρονομουμένων ή πωλητών ήταν οι αναφερόμενες ιδιοκτήτες

Διαφέρει επομένως η περιοχή μας και αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε επιμόνως ιδιαίτερη νομοθετική ρύθμιση, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος προβλέπεται και οι οποίες περιοχές ορίζονται στο άρθρο 62 του Δασικού Κώδικα. Με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθούν άμεσα και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες, ουσιαστικά, θα εξομοιωθούν, ως προς την χρήση, με τις αγροτικές εκτάσεις, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό ,έτσι ώστε να μην απαιτείται πλέον η πολύ χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία δικαστικής αναγνώρισης και για τις χορτολιβαδικές.

Το άνω πρόβλημα απασχολεί πάρα πολλούς ιδιόκτητες της περιοχή μας και σχεδόν όλους των αγροτικών περιοχών και θα έπρεπε να τύχουν μίας πιο εμπεριστατωμένης μελέτης και πρότασης από τον συνδυασμό του κ Αποστόλου

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΖΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Στην καρδιά της Ελλάδας
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας