Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλε η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α΄Βαθμιας ΕΚΠ/ΣΗΣ του Δήμου Χαλκιδέων Ελένη Αϊδίνη, με την οποία κάνει αναφορά στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Ελένη Αϊδίνη
Ελένη Αϊδίνη

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η αγωνία όλων μας για το μέλλον της Δημόσιας εκπαίδευσης και το μέλλον των παιδιών μας είναι μεγάλη, αφού η εκπαίδευση για ακόμη μια χρονιά είναι στο στόχαστρο βίαιων περικοπών, που επηρεάζουν τη σχολική ζωή και απαξιώνουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Είναι κοινή η αγωνία όλων μας αφού τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας βάζουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Οφείλουμε στη νέα γενιά να αγωνιστούμε, να αντιταχθούμε στην βάρβαρη ισοπέδωση που επιχειρείται και να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και τα οράματα που μας ποδοπάτησαν.

Η θέση μου στη Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά τα προβλήματα, που απασχολούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, να μοιραστώ μαζί τους την αγωνία για το μέλλον, για το αύριο των παιδιών μας. Στα τεράστια θέματα που ήδη υπήρχαν όπως είναι ο μικρός αριθμός διορισμών, οι ελάχιστες αποσπάσεις, η αύξηση του αριθμού των παιδιών σε κάθε τάξη, οι αναξιοκρατικές μετατάξεις, το κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων, οι ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, η μηδαμινή χρηματοδότηση έρχεται να προστεθεί το τεράστιο θέμα της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Η αξιολόγηση-χειραγώγηση που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο στους εκπαιδευτικούς θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς διαλύοντας το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μεταβάλλοντας το σχολείο της δημοκρατίας, σε αρένα ανάδειξης του πιο ικανού. Η προσπάθεια πραγματοποίησης της επιμόρφωσης των στελεχών με ματ και δακρυγόνα διαλύουν το κλίμα δημοκρατίας όλης της κοινωνίας και παραπέμπουν σε άλλες εποχές . Η βία δεν έχει πρόσημο …παράγει κοινωνία θυμάτων, απομονώνει τους πολίτες, καταστρέφει την κοινωνική αλληλεγγύη… Η αναλγησία αυτών που αντιμετωπίζουν τη ζωή όλων μας και το μέλλον των παιδιών μας με κριτήρια οικονομικού και λογιστικού χαρακτήρα είναι ώρα να ανατραπεί!

Είναι πεποίθησή μου ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι η μόνη διέξοδος από την οικονομική και ηθική κρίση που όλοι βιώνουμε! Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση! Θα στηρίξω όπως έκανα άλλωστε και όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων και θα είμαι αρωγός στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών που γνωρίζω ότι κάνουν θαύματα στα σχολεία τους. Το επίπεδο της παιδείας ενός τόπου είναι αυτό που δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, για μια κοινωνία αξιών και οραμάτων.

Με Εκτίμηση,

Η πρόεδρος

Ν.Π.Δ.Δ.

ΕΛΕΝΗ ΑΙΔΙΝΗ
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

17/10/2016
Η νέα ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» θα βρίσκεται στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone σ...
Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

Επιστημονική ημερίδα για τον Αριστοτέλη στη Χαλκίδα

27/10/2016
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Αριστοτέλης. Κορυφαίος διδάσκαλος και στοχαστής» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Παλίρροια....
Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

Η ΝΔ στην Εύβοια έχει υστερήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια και θέλει αλλαγή ταχύτητας

26/10/2016
Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο Eviaportal.gr ο τέως βουλευτής Ευβοία...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας