Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ερέτριας σχολιάζει τα παρακάτω και τα συμπεράσματα δικά σας(!):
Αεροφωτογραφία του Αρχαίου Θέατρου Ερέτριας (Google Maps).
Αεροφωτογραφία του Αρχαίου Θέατρου Ερέτριας (Google Maps).

"Με την απόφασή του (αρ. πρωτ: ΥΠΠΟ/ΔΑΑΜ/975/52521) ο υπουργός πολιτισμού κ Σαμαράς δικαιώνει ουσιαστικά την απόφασή μας να δώσουμε έκταση στο θέμα της αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Ερέτριας.

Έτσι λοιπόν, από την πρόχειρη μονοσέλιδη πρόταση της 2ας Ιουνίου (την οποία ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε χαρακτηρίσει "περιληπτική έκθεση ιδεών"), καταλήξαμε στην απόφαση Σαμαρά η οποία αναφέρει αρκετά αναλυτικά τις μελέτες οι οποίες πρέπει να προηγηθούν της αναστήλωσης του μνημείου. Αυτό απευθύνεται κυρίως προς κάποιους δύσπιστους οι οποίοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τα λεγόμενα διαφόρων περί ύπαρξης επισταμένης μελέτης...

Τώρα η εν λόγω απόφαση του (επιτέλους...) αρμόδιου υπουργού, δυστυχώς εμμένει σε ότι έχει να κάνει με την αποκατάσταση των πρώτων 8-10 σειρών εδωλίων πριν την εκπόνηση των μελετών (κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει ως ανησυχητικό εδώ και εδώ).

Συνεπώς το μόνο που μένει να ευχηθούμε είναι η προαναφερθείσα παρέμβαση να μη βλάψει με κανέναν τρόπο το μνημείο, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση των μελετών και κυρίως η επιστημονική επιτροπή, η δημιουργία της οποίας έχει εξαγγελθεί, να απαρτίζεται από επιστήμονες κύρους και όχι κομματικούς παρατρεχάμενους..

ΥΓ: Ελπίζουμε πραγματικά να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το θέμα".
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ (4/8/2009 11:39:44 πμ)
Τελικά το ΠΑΣΟΚ έδωσε την συγκατάθεση του να αρχίσει το έργο που το ίδιο απαξίωνε είκοσι χρόνια. Σύντροφοι με ρέγουλα όμως γιατί η επάρατος σίγουρα δεν έχει καλό σκοπό μάλλον θα ολοκληρώσουν αυτό που αρχίζουν και μετά θα πρέπει να γίνει ότι και στην ολυμπιακή να ξαναδούμε τις αποφάσεις και να το ξεαναστηλώσουμε
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας