Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του ο Δήμαρχος Καρύστου Νίκος Μανώλης καυτηριάζει την επιθυμία σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου από μεριάς Λευτέρη Ραβιόλου και των συμβούλων του για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Νότιας Καρυστίας, τη στιγμή που η αντιπολίτευση μέχρι τώρα απαξλιωνε τη λειτουργία του συμβουλίου δια της απουσίας της.
Νίκος Μανώλης
Νίκος Μανώλης

Το πρώτο δείγμα ερασιτεχνικής αντιμετώπισης του μεγαλύτερου προβλήματος της Νότιας Καρυστίας, από τον κ. Ραβιόλο και τους συμβούλους του.

Με πρόταση της η κα. Γεωργία Τούρλα, μας καλεί να συγκαλέσουμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με το οποίο ζητά να πάρουμε θέση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τον τίτλο «Επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών» με κίνδυνο την αποποίηση κεκτημένων δικαιωμάτων των κατοίκων της νότιας Καρυστίας. Κάπως αργά θυμήθηκαν κάποιοι την αξία και τη σημασία της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου γιατί μέχρι πρότινος με την απουσία τους η οποία υποκρύπτει μικροπολιτικές σκοπιμότητες, έκαναν τα πάντα για να παρακωλύσουν την λειτουργία του Δήμου Καρύστου.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δήμος Καρύστου συμπαραστάθηκε σε μια σειρά κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών γης και τους εκπροσώπησε με επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να υλοποιηθεί και να γίνει νόμος, η τροπολογία που επιμελήθηκε ο Δήμος μας και ο Σύλλογος «Καβοντόρου Γη» και η οποία κατατέθηκε στην Βουλή, από τον Βουλευτή Εύβοιας κ. Αναγνωστάκη σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ. Η τροπολογία αυτή, συνάντησε την ομόθυμη συμπαράσταση σχεδόν όλων των πολιτικών κομμάτων αλλά και τη δήλωση - δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Ταγαρά στην Βουλή, ότι το αίτημα είναι δίκαιο και θα δοθεί οριστική λύση άμεσα σε επόμενο νομοσχέδιο.

Το αίτημα των ιδιοκτητών γης της νότιας Καρυστίας, να αναγνωριστούν με νόμο οι τίτλοι ιδιοκτησίας που κατέχουν, είναι απόλυτα δίκαιο και νόμιμο. Σε αυτό το αίτημα, ο Δήμος μας έχει πάρει πάγιες θέσεις υποστηρίζοντας το, με διαβήματα σε βουλευτές, υπουργούς, υπηρεσιακούς παράγοντες, με την πρόθυμη συμμετοχή σε σειρά κινητοποιήσεων των δημοτών μας και με τη λήψη αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Καρύστου.

Με την προτεινόμενη τροπολογία δίνεται οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της νότιας Καρυστίας το οποίο είναι ιδιαίτερο αφού όπως είναι γνωστό, η Εύβοια δεν καταλήφθηκε με τα όπλα από τις ελληνικές δυνάμεις ώστε όλη η γη να περιέλθει στο δημόσιο ως λεία πολέμου. Τη γη που κατέχουν οι συμπολίτες μου, την απέκτησαν με νόμιμους τίτλους που έχουν μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο και φτάνουν μέχρι το 1870 και παλαιότερα. Τη γη αυτή, την απέκτησαν οι μακρινοί ιδιοκτήτες είτε με αγορά από τους Τούρκους είτε από Έλληνες που την καλλιεργούσαν αδιατάραχτα πλέον των 30 χρόνων προ του έτους 1915.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να αναθεωρήσει ο Δήμος Καρύστου την πάγια θέση του για υποστήριξη της τροπολογίας στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για τον λόγο αυτό, θεωρώ άσκοπη την έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και εμμένουμε και περιμένουμε, από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να συμπεριλάβει την ρύθμιση που έχουμε υποβάλει, στο νομοσχέδιο του YΠΕΚΑ, «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας», που κατατέθηκε την 31-03-2014 και το οποίο εκκρεμεί στη διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, με την οποία ζητάμε την αναγνώριση της εγκυρότητας των τίτλων ιδιοκτησίας.

Ας αφήσουν λοιπόν τη δημιουργία εντυπώσεων σε ένα θέμα ιδιαίτερο σημαντικό για τη Νότια Καρυστία και τους κατοίκους της.
Δημοφιλή σήμερα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...
Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

Το TEDx Chalkida διοργανώνει για 2η χρονιά το «No barrier tour»

23/04/2018
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το TEDx Chalkida διοργανώνει, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 στο Κολυμβητήριο της Χαλκίδας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας