Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Στην Εύβοια και συγκεκριμένα την πόλη της Χαλκίδας ολοκληρώνεται η ενημερωτική Εκστρατεία της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες, που πραγματοποιείται από τις αρχές του 2012 σε 12 περιοχές της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (The Foundation*).
Η Χαλκίδα τελευταίος σταθμός της περιβαλλοντικής εκστρατείας της HELMEPA
Η Χαλκίδα τελευταίος σταθμός της περιβαλλοντικής εκστρατείας της HELMEPA

Τις δράσεις της Εκστρατείας μεταξύ 6 και 15 Μαΐου 2014, έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Δήμος Χαλκιδέων και περιλαμβάνουν κινητή περιβαλλοντική Έκθεση για μαθητές, Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, καθαρισμούς ακτών και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Η περιβαλλοντική Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό συγκρότημα του Δήμου στην παραλία «Αστέρια».

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας (Τμήματα Σχολ. Δραστηριοτήτων), στην Έκθεση θα μεταφερθούν με δαπάνες του προγράμματος 1.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής, ενώ την Τρίτη 6 Μαΐου, στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος», στην Αίθουσα «Αύρα» του ίδιου χώρου.

Επίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού που συντονίζει πανελλαδικά η HELMEPA το Σάββατο 10 Μαΐου, προγραμματίζεται εθελοντικός καθαρισμός ακτής και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και σχολεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA

Τηλ.: 210 9343088

Email: [email protected]

Κυρία Θάλεια Καλαμπαλίκη

Υπεύθυνη Σχολ. Δραστηριοτήτων 

Α/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας

Τηλ.: 22210-73410 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας