Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κ. Κατσούλης συνοδευόμενος από τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Εύβοιας των Ενεργών Πολιτών Στερεάς κ.κ. Ηλία Καπράλο, Αλ. Χατζηαντωνίου, Κυρ. Τσάπελη, Φρ. Κονδύλη και Θαν. Στεφανή επισκέφθηκε δύο ειδικές υπηρεσίες της Εύβοιας με τεράστια προσφορά στην Ειδική Κοινωνική Φροντίδα και στην Ειδική Εκπαίδευση το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ Χαλκίδας και το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Εύβοιας.
Επίσκεψη Δ. Κατσούλη και Ενεργών Πολιτών Στερεάς στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και στο ΚΕΔΔΥ Χαλκίδας
Επίσκεψη Δ. Κατσούλη και Ενεργών Πολιτών Στερεάς στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και στο ΚΕΔΔΥ Χαλκίδας

Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ Χαλκίδας (Κ.ΕΦ.Ι.ΑΠ) συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Ειρήνη Λαλανίτη και μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου όπου ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες και τα προβλήματα του Κέντρου. Ειδικά τονίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης με το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες του Κέντρου. Ενημερώθηκε επίσης για τις προσπάθειες των στελεχών του να ανοίξουν νέες υπηρεσίες όπως η ένταξη στο πρόγραμμα υποστήριξης ΣΤΕΓΕΣ που ενώ είχε εγκριθεί τελικά δεν υλοποιήθηκε λόγω της μη έγκαιρης ανταπόκρισης των εμπλεκομένων Δήμων και της Περιφέρειας  χάνοντας έτσι το Κέντρο και η Εύβοια πιστώσεις ύψους 1.500.000 ευρώ οι οποίες κατέληξαν σε δομές της Λαμίας.

Επίσης ο κ. Κατσούλης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ που τον συνόδευαν ξεναγήθηκαν στους  χώρους και τις επιμέρους υπηρεσίες του Κέντρου καθώς και στην Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας παιδιών με εγκεφαλική παράλυση την οποία στηρίζει η Μητρόπολη Χαλκίδας, στο πρότυπη μονάδα Θεραπευτικής Υδροθεραπείας η οποία παραμένει ανενεργή λόγω έλλειψης Υδροθεραπευτή παρότι είναι η μοναδική σε δημόσια δομή σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Κατσούλης εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ποιότητα των κτιριακών υποδομών, του εξοπλισμού και την αφοσίωση τόσων εξειδικευμένων στελεχών σε μία σημαντική Κοινωνική Δομή η οποία εν πολλοίς είναι άγνωστη στην τοπική κοινωνία. Επεσήμανε την σημασία που έχει ο εθελοντισμός για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργία της Δομής αλλά και για την γενικότερη λειτουργία παρόμοιων υπηρεσιών. Δήλωσε ότι οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ενθαρρύνουν την ενίσχυση της εθελοντικής δράσης στις κοινωνικές δομές ενώ με την ισχυρή παρουσία τους στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην Περιφερειακή Αρχή δεσμεύονται να θέσουν την ενίσχυση του Κ.ΕΦ.Ι.ΑΠ. στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων στηρίζοντας με κάθε τρόπο την δομή, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές σε στενή συνεργασία το Νοσοκομείο Χαλκίδας στο οποίο ανήκει διοικητικά και επιχειρησιακά το Κ.ΕΦ.Ι.Α.Π. Εξάλλου όπως επεσήμανε η θέση μας είναι ότι το τομέας της  Υγείας και της Πρόνοιας πρέπει να περάσει στην ευθύνη των Περιφερειών όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης αλλά σήμερα η μεταβίβαση αυτή όπως και άλλες έχουν λησμονηθεί από την Κυβέρνηση.

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε και το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών Εύβοιας (ΚΕΔΔΥ) το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Ενημερώθηκε για το σημαντικό του έργο στην ειδική εκπαίδευση και στην αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και συνεχάρη την Διευθύντρια κ. Λινάρδου και τα στελέχη για το τεράστια συμβολή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία της Εύβοιας.
Δημοφιλή σήμερα

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...
Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας