Την Παρασκευή 2 Μαΐου το πρωί κλιμάκιο της Κ.Ο Χαλκίδας με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, επισκέφτηκε το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Εύβοιας, στην Αυλίδα.

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και η κατεύθυνση της ΕΕ για την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και προνοιακών δομών έχει επιφέρει οδυνηρά αποτελέσματα κι αυτά εκφράζονται στη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης και στις πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό με συνεχή μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων και την προσπάθεια να μπαλωθούν κάποιες τρύπες μέσα από τα προγράμματα της προσωρινής απασχόλησης. Ιδιαίτερα υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, στα μαγειρεία, στα πλυντήρια και άλλες ειδικότητες.

Το ΚΚΕ, όπως όλα αυτά τα χρόνια, θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους του θεραπευτηρίου κι ακόμα κοντά στους ασθενείς, εντείνοντας τις πιέσεις στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Είναι φανερό ότι και μέσα απ’ την εμπειρία αυτής της επίσκεψης αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ακολουθείστε μας στο Google News