Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με την Συμπολιτεία, Θανάσης Μπουραντάς συνάντησε και συνομίλησε με πολλούς κατοίκους από τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, οι οποίοι εκφράζουν την απόφαση τους να βάλουν οριστικά τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της τρομοκρατίας και της ευνοιοκρατίας που έχει εγκαταστήσει η σημερινή Δημοτική Αρχή, βρίζοντας και απειλώντας αδιακρίτως φίλους και αντιπάλους.
Θ.Μπουραντάς: τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας και αδιαφορίας
Θ.Μπουραντάς: τέλος στο καθεστώς τρομοκρατίας και αδιαφορίας

Χθες ήταν η σειρά του οικισμού των Γιάννηδων, του Καδίου και του Αγίου Βλάσση να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να εκφράσουν την βεβαιότητα πως επιτέλους σε αυτό το Δήμο κάτι αλλάζει και πως η επόμενη μέρα της 18ης Μαΐου θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή και τους ανθρώπους της.

Στους Γιάννηδες, όπου σύσσωμοι οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά, εκφράσθηκε από τους πολίτες του οικισμού το έντονο παράπονο για την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να δώσει λύση στα καθημερινά προβλήματα τους. Χαρακτηριστικό ήταν το αίτημα που εκφράσθηκε από τα παιδάκια του οικισμού για την δημιουργία παιδικής χαράς, γεγονός που προξένησε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υποψήφιου Δήμαρχου και κατέδειξε πως πλέον μπορεί να εκφράζεται κάθε φωνή και να ακούγεται κάθε πρόταση. 

 Μεγάλη υποδοχή επιφύλαξαν στον κ. Μπουραντά και οι κάτοικοι του Καδίου, οι οποίοι τόνισαν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που υπέστησαν τα τρία αυτά χρόνια γεγονός που άφησε άλυτα βασικά προβλήματα του χωριού τους.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση από τον απερχόμενο Τοπικό Σύμβουλο κ. Ξένο ο οποίος ανέφερε πως το Τοπικό Συμβούλιο δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά, ενώ ο εκλεγμένος με τον κ. Θωμά Σύμβουλος κ Βογιατζής, ο οποίος έχει πλέον διαχωρίσει την θέση του και έχει ενταχθεί στην προσπάθεια της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από αυτή την συνεργασία και στους λόγους που τον οδήγησαν στην αποστασιοποίηση του από τα έργα και της ημέρες του απερχόμενου Δημάρχου.

Στα ερωτήματα που υπεβλήθησαν από τους κατοίκους, ο κ. Μπουραντας γνωστοποίησε τις ενέργειες που έχει κάνει για την προώθηση βασικών προβλημάτων της περιοχής στα έργα που έχουν εκτελεσθεί από την περιφέρεια και την πρώην Νομαρχία επισημαίνοντας πως αυτά θα ήταν περισσότερα αν η σημερινή αρχή επιδίωκε την συνεργασία και όχι συγκρουσιακές τακτικές και λεονταρισμούς που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό υπόβαθρο.

Απάντησε ακόμα και σε προβοκατόρικα ερωτήματα που δίκην σεναρίων διαχέονται στην περιοχή και αναφέρονται στην διάδοχη κατάσταση, επισημαίνοντας πως ο ίδιος είναι αγωνιστής που δεν εγκαταλείπει την μάχη, σέβεται την Λαϊκή Εντολή και ανταποκρίνεται στην αποστολή του μέχρι το τέλος της.

Στον Άγιο Βλάσση, παρά το προχωρημένο της ώρας, οι κάτοικοι περίμεναν υπομονετικά τον αυριανό Δήμαρχο για να κουβεντιάσουν μαζί του τα προβλήματα τους και να του εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους που απορρέει από το ενδιαφέρον που έχει δείξει για αυτούς από την θητεία του ως Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης.

Μια ακόμα συγκέντρωση που επιβεβαίωσε την απόφαση των δημοτών να βάλει οριστικό τέλος σε μια εποχή που όλοι θέλουν να ξεχάσουν και να ανοίξουν νέους δρόμους που βγάζουν τον τόπο από την μιζέρια και το περιθώριο και οδηγούν στην Ανάπτυξη και την αξιοποίηση του φυσικού και ανθρώπινου πλούτου της περιοχής.

Υποδεχόμενος τον υποψήφιο Δήμαρχο, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ.Μύρκος, τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν αποδόθηκε στην κοινότητα η ΣΑΤΑ που αναλογούσε και δεν εκτελέσθηκε τίποτα από το Τεχνικό Πρόγραμμα που είχε ψηφισθεί. Κατήγγειλε την ανυπαρξία ενδιαφέροντος και την εγκατάλειψη του αποδέκτη λυμάτων, που οδηγεί στην μείωση της δυναμικότητας του και δημιουργεί περιβαλλοντικά προβλήματα. Ζήτησε την αξιοποίηση των φυσικών πηγών της περιοχής που σήμερα χάνονται ενώ μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες πολλών οικισμών τόσο σε ύδρευση όσο και σε άρδευση.

 Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία που έγινε για έργα που έχουν κοπεί τιμολόγια ενώ ποτέ δεν εκτελέσθηκαν, χαρακτηριστικό στοιχείο της αδιαφάνειας και του τρόπου με τον οποίο ο απερχόμενος Δήμαρχος διαχειρίζεται το Δημόσιο χρήμα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού για την Ανάπτυξη της περιοχής την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και δεσμεύθηκε για Δημοκρατικές λειτουργίες που θα αναδείξουν τα θεσμικά όργανα του Δήμου σε κυρίαρχους εκφραστές της λαϊκής βούλησης και τα Τοπικά Συμβούλια σε άμεσους συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με διάλογο μεταξύ των Δημοτών και του κ. Μπουραντά γεγονός που φανερώνει την διάθεση τους για συμμετοχή στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας και αναδεικνύει τις αγωνίες και τις προτεραιότητες τους.
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας