Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Σκληρή επίθεση στον Θανάση Μπουραντά αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στον Γαβαλά το απόγευμα της Τρίτης.
Δημήτρης Θωμάς
Δημήτρης Θωμάς

«Μέχρι το 2006, ο τότε Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς είχε αποφασίσει ο ΧΥΤΑ Ν. Εύβοιας να κατασκευαστεί σε σημείο ανάμεσα στα Κόσκινα και τους Ζάρακες. Στο συρτάρι του όμως είχε κρατήσει κρυφή άλλη μελέτη που υποδείκνυε  ως νέο χώρο εγκατάστασης της  χωματερής την περιοχή του Γαβαλά. Αυτή η μελέτη, εμφανίστηκε ξαφνικά 15 ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2006!! Περιέπαιζε στην ουσία με την τακτική του και τις δυο περιοχές» τόνισε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: «Δικαιολογημένα εσείς οι κάτοικοι του Γαβαλά αντιδράσατε, καθώς η κίνηση αυτή της Νομαρχίας έγινε αυθαίρετα, χωρίς να έχετε ενημερωθεί στο παραμικρό,  με στόχο να σας αιφνιδιάσει».

Αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος της διάθεσης απορριμμάτων, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου τόνισε ότι ήταν ευθύνη της Νομαρχίας όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο, ο Θανάσης Μπουραντάς ως Νομάρχης δεν έκανε το παραμικρό επι της ουσίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε τώρα να υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί Δήμαρχος θα επανεξετάσει το θέμα από μηδενική βάση.

«Τώρα θα εξετάσετε το θέμα κύριε Μπουραντά; Τόσα χρόνια που η διάθεση των απορριμμάτων ήταν στην ευθύνη της Νομαρχίας και εσείς είσαστε Νομάρχης τι κάνατε; Γιατί δεν δώσατε λύση; Ούτε με αυτό το θέμα ασχοληθήκατε; Τώρα θα ξεκινήσετε να ασχολείστε μαζί του;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου.

Τόνισε στη συνέχεια ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 7 εκ ευρώ περίπου προκειμένου να κατασκευαστεί στην περιοχή εργοστάσιο ανακύκλωσης, ώστε να προστατευτεί απόλυτα το περιβάλλον, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα της διάθεσης απορριμμάτων πρέπει να  επιλυθεί απαραίτητα στην επόμενη δημοτική θητεία.

Ακολούθησε η συγκέντρωση των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στον Αγ. Γεώργιο, όπου ο Δήμαρχος έκανε απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής κατά την διάρκεια της παρούσας θητείας, θέτοντας παράλληλα τους στόχους για την επόμενη πενταετία.
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας