Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε μια συγκέντρωση, η οποία προσέλαβε χαρακτηριστικά συνέλευσης των πολιτών, οι κάτοικοι του Πρασίνου, με την εντυπωσιακή παρουσία και συμμετοχή τους στο διάλογο που αναπτύχθηκε, δήλωσαν την αμέριστη στήριξη τους στην υποψηφιότητα του Θανάση Μπουραντά και την συμπαράταξη τους στον αγώνα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, για ένα Δήμο, στην υπηρεσία των πολιτών και όχι στην υπηρεσία των κολλητών, όπως είναι σήμερα ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, εξ αιτίας της πολιτικής πρακτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή.
Οι κάτοικοι του Πρασίνου στηρίζουν Θανάση Μπουραντά
Οι κάτοικοι του Πρασίνου στηρίζουν Θανάση Μπουραντά

Τον κ. Μπουραντά υποδέχθηκε εκ μέρους των κατοίκων, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Στρουμπούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του χωριού που παραμένουν άλυτα, γιατί η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να τα αντιμετωπίσει και παρουσίασε τις προτεραιότητες που πρέπει ο Δήμος να έχει για να ανακουφίσει την καθημερινότητα των πολιτών και να δώσει όραμα και προοπτική αξιοποιώντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου, με κυρίαρχο στόχο την δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών, την δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραμονή στον τόπο καταγωγής του, του ανθρώπινου δυναμικού που και γνώσεις και εξειδίκευση έχει.

Ο κ. Μπουραντάς, αφού περιέγραψε το όραμα του, για ένα Δήμο με Δημοκρατικές λειτουργίες που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί τους Δημότες και τις ανάγκες του, κατήγγειλε την πρακτική των απειλών, των ύβρεων, της συκοφαντίας, που ασκεί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που διχάζουν την κοινωνία.

Μίλησε για τις παρεμβάσεις του που ως Νομάρχης ή Αντιπεριφερειάχης πραγματοποίησε για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την Κοινότητα του Πρασίνου, καταγγέλοντας πως σωρεία αυτων των έργων ο απερχόμενος Δήμαρχος εμφανίζει ως δικά του , προσπαθώντας έτσι να καλύψει την ανυπαρξία το έργου.

Αναφέρθηκε στα έσοδα από την αιολική ενέργεια, τα οποία ουδέποτε αποδόθηκαν όπως προβλέπεται στα τοπικά Διαμερίσματα και χρησιμοποιήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες και με άγνωστη σκοπιμότητα. Αντίστοιχη πρακτική υπήρξε και στα έσοδα εκ των ιχθυοκαλλιεργειών, με αποτέλεσμα τα χωριά που υφίστανται τις όποιες επιπτώσεις να μην έχουν τα ανάλογα ωφέλει.

Εκτενής αναφορά έγινε στο ζήτημα της δημιουργίας της μονάδας φυσικού αερίου στον Κάραβο, στα ρίσκα που ανέλαβε για την πραγματοποίηση της και αποσαφήνισε πως από αυτές τις αποφάσεις δεν υπάρχει καμιά αρνητική συνέπεια για το χωριό τους απεναντίας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να παραχθούν οφέλη για αυτούς και την τοπική οικονομία.

Για το θέμα του RDF και την καύση του από την ΑΓΕΤ παρουσίασε εκτενή φάκελο με τις αρνητικές αποφάσεις του Νομαρχιακού και του Περιφερειακού Συμβουλίου και την δική του απόφαση ανάκλησης, αποκαλύπτοντας την σπέκουλα της Δημοτικής Αρχής η οποία ενώ ξιφουλκεί και επιτίθεται λασπολογώντας , είναι αυτή που με τις υπηρεσίες της εξέδωσε τις πολεοδομικές άδειες χωρίς τις οποίες θα ήταν αδύνατη η εγκατάσταση της μονάδας καύσης του RDF.

Η αποκατάσταση της αλήθειας και οι ξεκάθαρες θέσεις του κ. Μπουραντά για αυτά τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αποκάλυψαν την λειτουργία κέντρων που εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα και παρασύρουν με την πρακτική τους ευαισθητοποιημένους με τα περιβαλλοντικά θέματα πολίτες που με καλή πρόθεση συμπαρατάσσονται με αυτούς που εκμεταλλεύονται τις δικές τους ευαισθησίες.
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

Ανοιξιάτικες εκπτώσεις 2018. Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου στη Χαλκίδα

19/04/2018
Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, στην Χαλκίδα...
Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

Ο Δήμος Χαλκιδέων παρουσίασε τον Απολογισμό των Πεπραγμένων του 2017

19/04/2018
Ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής για το έτος 2017, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ειδικής δημόσιας συνεδρί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας