Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά από την επιτυχημένη φωταγώγηση της πλατείας πάρκινγκ Αγοράς, ύστερα από τις άμεσες επεμβάσεις του Προέδρου της Δ.Α.Ε.Π.Ε.Χ. και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Δήμου Χαλκιδέων, με το συνδυασμό του Θανάση Ζεμπίλη "Γέφυρα στο μέλλον", Φίλιππου Μακρή, ξεκίνησε η ανάπλαση, επισκευή και διόρθωση φθαρμένων τμημάτων της πλατείας και επιδιόρθωση αυτών
Ο Φίλιππος Μακρής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θανάση Ζεμπίλη
Ο Φίλιππος Μακρής υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Θανάση Ζεμπίλη

.Το έργο που υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της ΔΑΕΠΕΧ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του και συγκεκριμένα από 8-2-2014,για την πλατεία πάρκινγκ αγοράς,βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός και το κλάδεμα των δέντρων και φυτών, και ιδιαίτερα στο σημείο που υπάρχει ο αρχαίος Μακεδονικός Τάφος, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το αρχαίο αυτό μνημείο. Η συντήρηση αυτού του μνημείου θα ολοκληρωθεί με την αποκατάσταση των σπασμένων τζαμιών και τον καθαρισμό του.

Επίσης ξεκίνησε η κατασκευή των διαδρόμων επικοινωνίας με το αρχαίο μνημείο με πλάκες. Η πρόσβαση από την οδό Ελ.Βενιζέλου και Παπαναστασίου προς την πλατεία γίνεται πλέον εύκολη και άνετη, με την κατασκευή τσιμεντένιου διαδρόμου,όπου επάνω θα τοποθετηθούν πλάκες ώστε η μετακίνηση από αυτό το σημείο να είναι ασφαλής. Μέχρι πρότινος, η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω ανεπαρκούς φωτισμού και σπασμένων πλακών, με λιμνάζον νερό το χειμώνα,με κίνδυνο πτώσης των περαστικών.

Όσον αφορά τον διάδρομο που ενώνει τα σκαλιά από την πλευρά της Παπαναστασίου και την πλατεία, έγινε αποκατάσταση και επίστρωση με τσιμέντο.
Εγινε επίσης αντικατάσταση την σπασμένων και φθαρμένων μαρμάρινων σκαλιών  σε όλο το μήκος τους,στο κέντρο της πλατείας.

Στα άδεια παρτέρια  έγινε καθαρισμός και  θα γίνει φύτεμα λουλουδιών και γκαζόν. Κατασκευάζεται επίσης το σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη αποκατάστασης του σταμπωτού δαπέδου της Κριεζώτου  το τμήμα που διασχίζει την πλατεία πάρκινγκ, και των σκαλοπατιών προς την πλευρά των εμπορικών καταστημάτων, προς διευκόλυνση των χιλιάδων πεζών που διασχίζουν καθημερινά αυτό το τμήμα του κέντρου της Χαλκίδας.

Η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει με το βάψιμο όλου του χώρου και το πλύσιμο της πλατείας.

Μετά το τέλος και την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ουσιαστικά όλοι οι Χαλκιδέοι θα γίνουν θεατές και θαμώνες μιας αναζωογονημένης,νοικοκυρεμένης και γεμάτη ζωή πλατείας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας