Πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας με κεντρικό ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Την συγκέντρωση άνοιξε η Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Μεταξύ άλλων η Α. Καραμπέτσου είπε: “Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και για τη μάχη των εκλογών. Όμως δε μας βλέπετε μπροστά σας για πρώτη φορά. Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκετε τους αγωνιστές εκείνους που σας χτύπησαν την πόρτα για την οργάνωση των εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων της περιοχής μας για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τα υπέρογκα χαράτσια και τις ασφαλιστικές εισφορές. Εκείνους που δίνουν μάχες μαζί με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της περιοχής για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την εκπλήρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Εκείνους που στο κλάδο των εμποροϋπαλλήλων παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.”

Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα να απομονώσει ο λαός της περιοχής τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τις παρατάξεις που τα εξυπηρετούν σε τοπικό επίπεδο αφου είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα και στο Δήμο της Ερέτριας.

Στην ομιλία του ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων ως εργαλείου υλοποίησης των στρατηγικών επιλογών και των αποφάσεων κυβέρνησης – ΕΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενος και το λαό της περιοχής σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες, και τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Είναι ελπίδα για το λαό και η μόνη δύναμη που παλεύει καθημερινά με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματά του.

Ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι ο καβγάς ανάμεσα στην κεντροδεξιά, με πυρήνα τη ΝΔ και στην κεντροαριστερά ,με πυρήνα τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Και οι δύο είναι κόμματα του ευρωμονόδρομου, μέσα από τον οποίο φτάσαμε ως εδώ. Τα ψευτοδιλήμματα που δυναμώνουν τις τελευταίες μέρες από τα κόμματα που υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης επιβάλλεται να πάρουν την απάντησή του από το λαό μας. Παίζουν το χαρτί του κινδύνου της αστάθειας για να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σημείωσε πως η κυβερνητική σταθερότητα που επιζητούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, μέσω των μνημονίων διαρκείας που επιβάλλει η ΕΕ και το κεφάλαιο. Σημαίνει συνέχιση στον ίδιο δρόμο, αυτό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έφερε την κρίση και θα την ξαναφέρει ξανά στο μέλλον. Καμιά θυσία, καμιά απώλεια των εργαζομένων δεν πρόκειται να αποκατασταθεί ουσιαστικά, δεν πρόκειται να ανακοπεί η τάση για παραπέρα υποβάθμιση των εργατικών-λαϊκών αναγκών, για υποτιμημένα δικαιώματα.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλει ότι διέξοδος για το λαό είναι η αλλαγή κυβέρνησης, αποδέχεται την ΕΕ και την Ευρωζώνη, διακηρύττει ότι θα στηρίξει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δίνει εγγυήσεις σε διάφορα τμήματα του κεφαλαίου, σε εκπροσώπους ξένων και ντόπιων καπιταλιστικών κέντρων. Επιδιώκοντας να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης εντός του αντιλαϊκού καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ. Συνεπώς δεν αμφισβητεί όλα αυτά που αποτελούν τη θεμελιακή αιτία που έχει έρθει ο λαός μας στη σημερινή κατάσταση.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και παραπέμπει στο άγνωστο μέλλον την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου. Δε δεσμεύεται σε τίποτα ουσιαστικό για την ανακούφιση των εργαζομένων, παρά μόνο για ορισμένες παροχές-ψίχουλα στα πιο εξαθλιωμένα στρώματα, που «ανταγωνίζονται» τις ανάλογες «παροχές» της κυβέρνησης. Η «ανατροπή», λοιπόν, που επικαλείται δεν πρόκειται να πλήξει τη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κλείνοντας την ομιλία του απεύθυνε πλατύ κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Για να νικήσει ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του, μαζί με το ΚΚΕ, με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Γιατί πραγματικός αντίπαλος της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής είναι το ισχυρό ΚΚΕ, που παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και όχι εκείνα τα κόμματα που κινούνται στην ίδια τροχιά με την κυβέρνησης.

Ακολουθείστε μας στο Google News