Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 8 Μαίου, με ομιλητή το Γ. Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφέρειαρχη Στερεάς Ελλάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, άνοιξε ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας. Στη συγκέντρωση χαιρέτησε επίσης η Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.
Βαγγέλης Σταματούκος
Βαγγέλης Σταματούκος

Μεταξύ άλλων ο Β. Σταματούκος είπε : «Βρισκόμαστε 10 μέρες από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο. Η αστική τάξη έχει διατάξει το πολιτικό της προσωπικό σε ασφυκτικό κλοιό γύρω απο την εργατική τάξη, γύρω από την πολύπαθη λαϊκή οικογένεια και είναι έτοιμη να την καταβροχθίσει.

Στο δήμο της Χαλκίδας έχει αναπτύξει 4 συνδυασμούς, άλλους μισερούς κι άλλους πιο ολοκληρωμένους. Όλους όμως για να κλέψουν την εργατική λαϊκή ψήφο και να υπηρετήσουν το κεφάλαιο. Οι περισσότεροι εμφανίζονται ανεξάρτητοι και κάποιοι κομμουνιστογενείς λες και η προδοσία είναι προτέρημα, λες και είναι ιδανικό που απαιτεί επιβράβευση (…)

Θα ήθελα όμως οι ανεξάρτητοι να μπορούσαν να μας πουν τι θα ψηφίσουν την Κυριακή 25 του Μάη στις Ευρωεκλογές.

Κι εμείς λοιπόν δηλώνουμε εξαρτημένοι, πολύ εξαρτημένοι, βαθιά εξαρτημένοι (…) Είμαστε εξαρτημένοι και προσαρμόζουμε την πολιτική μας δράση στο δρόμο που εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου, των απόμαχων, της νεολαίας μας.

Αυτά τα συμφέροντα στηρίζουμε δεκαετίες τώρα, σ'αυτών την υπηρεσία είμαστε ταγμένοι, απ αυτούς εξαρτόμαστε και παίρνουμε ζωή και δύναμη. Όσο μπορεί κανείς να εξαφανίσει το λαό, άλλο τόσο μπορεί να εξαφανίσει και εμάς.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, με λίγα λόγια σκιαγράφησα τις παρατάξεις που ζητούν τη λαϊκή ψήφο, είναι αυτοί που είναι δεμένοι στο άρμα της ΕΕ και θα υπηρετήσουν την πολιτική της οποίας τα αποτελέσματα βιώνουμε σήμερα.

Είναι και η Λαϊκή Συσπείρωση που είναι δεμένη με τις λαϊκές ρίζες και για τα δικαιώματα του λαού παλεύει.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρέμποροι, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι, νέες, μαθητές σπουδαστές, γυναίκες.

Απευθυνόμαστε σε σάς και σας καλούμε:

  • Ένα δρόμο έχετε να ακολουθήσετε και αυτός δεν είναι αλλος απο το δρόμο που περνάει μέσα απο τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.
  • Ένα δρόμο έχετε να πορευθείτε και δεν είναι άλλος απο τον ανηφορικό δρόμο του αγώνα που σας καλούν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί στο οροπέδιο της απελευθέρωσης της λαϊκής ανάπτυξης και ευημερίας».

Η Σοφία Ντούρου στο χαιρετισμό είπε «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της μάχης του ψηφοδελτίου. Με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, αισιοδοξία. ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΚΚΕ που όχι μόνο δικαιώνεται αλλά είναι η πολιτική που μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό!!!

Μπορούμε να ζητήσουμε τη στήριξη και την ψήφο του λαού γιατί την ψήφο αυτή τη σεβαστήκαμε, την τιμήσαμε με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις –όπως πάντα κάνουν οι κομμουνιστές σ’ όλους τους φορείς που συμμετέχουν- και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους Δήμους της περιοχής.

Δεν δεχτήκαμε να «προσαρμοστούμε» στα μέτρα ενός αντιδραστικού, αντιλαϊκού νόμου όπως είναι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, να μπούμε όπως ΟΛΟΙ οι άλλοι στη λογική της διαχείρισης αυτής της επικίνδυνης πολιτικής. Δώσαμε το αγωνιστικό «παρών» σε κάθε αγώνα μικρό και μεγάλο, των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, σε κάθε πρόβλημα στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, το χωριό, το σχολείο.  Αυτά αναδείξαμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γι’ αυτά διεκδικήσαμε λύσεις.»

Επίσης τόνισε ότι «Σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς που πέφτουν βροχή τα ψευτοδιλήμματα, η εμπειρία  ΠΡΕΠΕΙ να είναι κριτήριο για το πώς θα προχωρήσουμε. Το πραγματικό δίλημμα για τα λαϊκά στρώματα  της Χαλκίδας είναι: θα ξανά ανοίξει το ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ; Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη Μηχανική, θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι στη ΝΕΟΣΕΤ, στη ΣΕΛΜΑΝ; Ποιοι θα είναι οι επόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που  θα απολυθούν; Θα υπάρχει μεροκάματο για τους λογαριασμούς, τα χαράτσια, το φροντιστήριο του παιδιού, τα φάρμακα; Θα μείνουμε απογοητευμένοι και φοβισμένοι, με το λιγότερο κακό, με τα δεσμά και τις αλυσίδες που προσπαθούν να βάλουν στα δικαιώματά μας, στα όνειρα των παιδιών μας, στη ζωή μας;! Πόσες φορές οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, στα δύσκολα, δεν παίρνουν μια βαθειά ανάσα, σηκώνουν ψηλά το κεφάλι και παλεύουν;!

Γιατί πότε δεν ήταν δύσκολη η ζωή για το λαό; Και στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στην καπιταλιστική κρίση και στην ανάκαμψη που υπόσχονται οι μεν  και στην παραγωγική ανασυγκρότηση  που υπόσχονται οι δε!!

Ανάπτυξη για ποιον; Κόμματα, βουλευτές και υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, συνδικαλιστικά τους στελέχη  που εφάρμοσαν, υπηρέτησαν, αποδέχτηκαν τη λογική της ΕΕ και την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων δεν μας απάντησαν ποτέ!!! Το είδαμε όμως στην πράξη. Γιατί στην Εύβοια -και όχι μόνο- ΚΑΙ στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ζητούσαν θυσίες. Η Εύβοια χαρακτηρίστηκε από τότε νομός των ανέργων. Γίνονταν απολύσεις, έκλειναν επιχειρήσεις , ξεκληρίζονταν οι αγρότες, έκλειναν μικρομάγαζα.

Και τότε και τώρα, ο ορυκτός πλούτος του νομού, ορεινοί όγκοι, μεγάλες εκτάσεις γης και δάσους, παραλίες, η αιολική ενέργεια, παραδόθηκαν σε μεγάλους επιχειρηματικούς- μονοπωλιακούς ομίλους που πλούτισαν στην Εύβοια.

Και απ’ αυτόν τον πλούτο, μα ούτε και από τα πολυδιαφημιζόμενα πακέτα της ΕΕ δεν βρέθηκε δεκάρα για έργα υποδομής και υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο νομός για την προστασία και την ποιότητα της ζωής του λαού. (…)

Δύναμη για το ΚΚΕ είναι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Εκεί στηρίζει το ΚΚΕ την αισιοδοξία του. Η δύναμη που θα δώσετε στη Λ.Σ. η δύναμη στο ΚΚΕ παντού είναι δύναμη και ελπίδα του λαού!!!

…στους δρόμους του μέλλοντος…. Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω…!!!
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας