Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε συγκέντρωση στο Σχηματάρι μίλησε το Σάββατο 10/5 ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφεριάρχης Στερεάς με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Στην προεκλογική εκδήλωση μίλησε και ο Δήμος Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας.
Γιώργος Μαρίνος
Γιώργος Μαρίνος

Ο Γ. Μαρίνος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που ζούνε στο Σχηματάρι και στην ευρύτερη περιοχή, στους Εργάτες και στις Εργάτριες  που δουλεύουν στα εργοστάσια της βιομηχανικής Ζώνης τόνισε:

«Είναι τιμή για το ΚΚΕ που διαχρονικά, σε όλη τη διάρκεια της πορείας του παλεύει ασίγαστα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, υποστηρίζει τα δικά της συμφέροντα και υποκλίνεται στον πρωτοπόρο ρόλο της στην ταξική πάλη. Δίνουμε με συνέπεια κάθε μάχη γιατί πιστεύουμε σε μια θεμελιώδη αρχή, οι εργάτες και οι εργάτες είναι οι παραγωγοί του πλούτου, είναι οι δημιουργοί όλων αυτών των εργοστασίων που λειτουργούν στη βιομηχανική ζώνη, ο πλούτος τους ανήκει και το καθήκον μας είναι να τον  διεκδικήσουμε. Σήμερα αυτό μπορεί σε ορισμένους εργαζόμενους να φαίνεται μακρινό, να τους προβληματίζει αλλά έχει αποδειχθεί ότι η ταξική πάλη είναι κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης και όσα δεν τα φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η μέρα με οργανωμένη , αποφασισμένη εργατική τάξη και ισχυρό ΚΚΕ.

Δίνουμε με συνέπεια κάθε μάχη, δίνουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη των εκλογών γιατί πιστεύουμε πως κάθε μέρα είναι ανάγκη να ξηλώνεται ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης και να κερδίζει έδαφος ο αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου, για να γίνει η εργατική τάξη, η αγροτιά αφέντες στη συλλογική , κοινωνική περιουσία, για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά και το μέλλον των παιδιών τους που ο καπιταλισμός το υπονομεύει.

Αυτό μας δίνει δύναμη για να ξεπεράσουμε τα κάθε λογής εμπόδια και με συναίσθηση ευθύνης να αξιοποιήσουμε κάθε ώρα ώστε να μπούμε σε κάθε λαικό σπίτι, να συζητήσουμε άνθρωπο τον άνθρωπο, συνάδελφο το συνάδελφο, φίλο το φίλο, συγγενή το συγγενή για να εκφραστεί ενιαία η λαική ψήφος στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές».

Αναφερόμενος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους εκπροσώπους τους στην περιοχή σημείωσε: «Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προειδοποιεί τις λαικές οικογένειες. Οι συνδυασμοί που ζητάνε την ψήφο σας στους δήμους και στην περιφέρεια θα είναι μαζί με τους μεγάλους επιχειρηματίες, θα είναι μαζί τους κατά της εργατικής τάξης.

Οι δυνάμεις αυτές δεν μπορούν να σταθούν κοντά στους εργαζόμενους της βιομηχανικής ζώνης, εναντιώνονται στην οργάνωση της πάλης, στις εργατικές διεκδικήσεις. Στο Δήμο Τανάγρας παίζονται μεγάλα συμφέροντα που είναι εχθρικά στην εργατική τάξη και την αγροτιά της περιοχής.

Αυτά είναι κριτήρια για την επιλογή που θα κάνει ο καθένας η καθεμιά.
Για να συμβάλλεις στη διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους απαιτείται να αντιπαλεύεις τον βάρβαρο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την Ε.Ε και την αντιλαική πολιτική, τους  μεγάλους επιχειρηματίες.

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ΚΚΕ και της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μαζική και αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η επιλογή που αντιστοιχεί στα εργατικά  συμφέροντα, θα ενισχύσει, θα δώσει δύναμη στον κοινό μας  αγώνα. Με νέες δυνάμεις στους δήμους, στην περιφέρεια, στην ευρωβουλή, στη βουλή, στα συνδικάτα, στις λαϊκές επιτροπές, με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους,  θα οργανώσουμε πολύμορφα και πιο αποτελεσματικά την πάλη μας.

Όταν  ο λαός δεν άκουσε τη φωνή του ΚΚΕ μπήκε σε περιπέτειες, δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τα δικά τους συμφέροντα,  επέλεξε αντίπαλες δυνάμεις, πίστεψε σε σωτήρες και έπαθε μεγάλη ζημιά.

Οι ψεύτικες προσδοκίες βασάνισαν τον λαό μας.

Τώρα υπάρχει πείρα που επιτρέπει να πεταχθούν οι ψευτιές, οι υποσχέσεις των άλλων δυνάμεων στα σκουπίδια.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ για ισχυρή εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση γιατί ο λαός είναι στην αντιπολίτευση.

Καταδικάστε την ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία. Μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την Ε.Ε  καταστρέφονται παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας,  φυτοζωεί η αγροτική παραγωγή, κλείνουν επιχειρήσεις, το «μεγάλο  ψάρι τρώει  το μικρό».

Μέσα σ αυτόν απομονώνονται οι λαοί, ενώ μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, με συνεργασία, στην Ευρώπη που θα κάνουν κουμάντο οι άνθρωποι του μόχθου, στην Ευρώπη του σοσιαλισμού.

Κανένα μεγάλο οικοδόμημα δεν κτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται κόπος, απαιτούνται ριζικές αλλαγές σε κάθε χώρα, μαχητική στάση του λαού σε κάθε πολιτική μάχη,  όπως αυτή των επερχόμενων εκλογών.

Η Ε.Ε δεν αλλάζει, δεν μπορεί να γίνει ανθρώπινη όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί στον πυρήνα της βρίσκονται οι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι, οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που διψούν για κέρδη, για τον έλεγχο των αγορών και των πηγών του πλούτου.

Μόνο το ΚΚΕ κράτησε περήφανη στάση, αντιπάλεψε την ΕΟΚ αρχικά και την Ε.Ε στη συνέχεια, αποκάλυψε τον επικίνδυνο ρόλο τους.

Μόνο το ΚΚΕ υποστηρίζει την αποδέσμευση από την Ε.Ε και τη μονομερή διαγραφή του χρέους με το λαό στην εξουσία, με λαική περιουσία τα μέσα παραγωγής,  τα οικονομικά εργαλεία.

Μόνο στον δρόμο ανάπτυξης που έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων μπορεί να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος, να  λειτουργήσουν προς όφελος του λαού τα εργοστάσια,  να επιλυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και να εξασφαλιστούν δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες». 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις εγγραφές των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλκιδέων

18/6/2018
Από τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης το...
Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το νέο βιβλίο του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες «Εκατό χρόνια μοναξιά»

19/6/2018
Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του αγαπητού Κολομβιανού συγγραφέα Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες με ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας