Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μάθετε πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε στους δημοτικούς και στους τοπικούς συμβούλους ανάλογα με τις εκλογικές περιφέρειες του εκάστοτε δήμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαϊου 2014.
Εκλογές 2014
Εκλογές 2014
Ο εκλογέας εκφράζεται υπέρ των υποψηφίων µε σταυρό προτίµησης, ο οποίος σηµειώνεται παραπλεύρως του ονόµατος του υποψηφίου. Ο σταυρός σηµειώνεται µε στυλό µαύρης ή µπλε απόχρωσης δίπλα στο ονοµατεπώνυµο του κάθε υποψηφίου είτε δεξιά είτε αριστερά. 

Σταυρός προτίµησης που σηµειώνεται µε διαφορετικό τρόπο θεωρείται ότι δεν είναι εγγεγραµµένος και η εγκυρότητα του ψηφοδελτίου ελέγχεται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 3852/ 2010. 

Στον υποψήφιο ∆ήµαρχο δεν σηµειώνεται σταυρός προτίµησης, εάν όµως τεθεί σταυρός το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται για το λόγο αυτό. 

Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίµησης, αφού αυτή διεξάγεται ανάµεσα µόνο στους υποψήφιους ∆ηµάρχους των δύο συνδυασµών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η ύπαρξη όµως σταυρού προτίµησης σε ψηφοδέλτιο δεν συνεπάγεται την ακυρότητα αυτού. 

Σταυροί προτίµησης σε ∆ήµους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια 
Στους δήµους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια ο εκλογέας µπορεί να εκφράσει την προτίµησή του σε έναν ή δύο ή τρεις υποψήφιους δηµοτικούς συµβούλους, δηλαδή µπορεί να βάλει µέχρι τρεις σταυρούς προτίµησης. 
 Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σηµειωθούν περισσότεροι από τους προβλεπόµενους σταυροί προτίµησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται όµως υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης.
Ο τρόπος, όµως, γραφής του σταυρού που µπορεί να οφείλεται στη σπουδή, την ηλικία, την ελαττωµένη όραση του ψηφοφόρου ή το µέσο που χρησιµοποίησε, δηλαδή, σταυροί έντονοι, άτονοι, κακότεχνοι, µεγαλύτεροι ή µικρότεροι συνήθως δεν συνεπάγονται ακυρότητα της ψήφου. Σε κάθε περίπτωση, όµως, ο ανώµαλος σχηµατισµός του σταυρού είναι στην ουσιαστική εκτίµηση του δικαστηρίου αν αποτελεί ή όχι διακριτικό γνώρισµα που παραβιάζει το απόρρητο της ψηφοφορίας (ΑΕ∆ 25, 26/1999).

Σταυροί προτίµησης σε ∆ήµους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες 
 Στους δήµους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο εκλογέας µπορεί να εκφράσει την προτίµησή του: 
 1.α. σε έναν υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο, όταν η εκλογική του περιφέρεια είναι µονοεδρική, διεδρική ή τριεδρική 
β. σε έναv ή δύο ή τρεις υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους όταν η εκλογική του περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες ή/και 
2. σε έναν υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο από όλες τις άλλες εκλογικές περιφέρειες του οικείου δήµου.

∆ηλαδή, ο εκλογέας µπορεί να θέσει έναν ή περισσότερους σταυρούς προτίµησης, ανάλογα µε τις έδρες της εκλογικής του περιφέρειας, σε υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο της εκλογικής περιφέρειας, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραµµένος, και έναν σταυρό προτίµησης σε υποψήφιο δηµοτικό σύµβουλο όλων των άλλων εκλογικών περιφερειών. 

Αν σε ένα ψηφοδέλτιο σηµειωθούν σε κάποιο µέρος του περισσότεροι από τους κατά τα ανωτέρω προβλεπόµενους σταυροί προτίµησης, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασµού, χωρίς να λαµβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίµησης για τους υποψήφιους του µέρους αυτού.

Σταυροί προτίµησης σε υποψήφιους συµβούλους δηµοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινότητας. 
Επίσης, ο εκλογέας µπορεί να εκφράσει την προτίµησή του σε έναν ή δύο υποψηφίους του συµβουλίου της δηµοτικής κοινότητας και σε έναν υποψήφιο σύµβουλο ή εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
Άγγελος Μαργέλης (14/5/2014 7:27:41 πμ)
Δελτίο Τύπου VPRC Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα που αμφισβήτησαν τη διεξαγωγή έρευνας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, η εταιρεία μας επιβεβαιώνει ότι διεξήγαγε ποσοτική έρευνα ανίχνευσης προεκλογικού περιβάλλοντος και πρόθεσης ψήφου σε σχέση με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2 έως 3 Μαΐου 2014.
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος (26/5/2014 4:40:44 μμ)
Αγαπητοί καλημέρα σας, Επιτέλους μετά από δυο τετραετίες με έργα βιτρίνας και ασύδοτη συμπεριφορά! παρόλες τις πιέσεις των συμφερόντων και τα λάθη της αριστεράς η δημαρχία γίνεται (ελπίζω) προοδευτική. Ελπίζω ότι η νέα δημαρχία Χαλκιδεών σε συνεργασία με την επίσης νέα δημαρχία Διρφύων - Μεσσαπίων να συνεργαστεί ουσιαστικά με το μοναδικό τρτοβάθμιο ίδρυμα του τόπου το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας!!! και να δρομολογήσει λύσεις σε βασικά προβλήματα του τόπου όπως Μόρφωση - Πολιτισμός - Ανεργία - Κοινονικότητα. Εύχομαι στους νέους δημάρχους καλή δουλειά και περιμένω άμεσα αποτελέσματα σχετικά με την προσπάθεια να μπουν κάποια πράγματα στην σειρά τους. Με εκτίμηση Μιχ. Γρ Βραχόπουλος
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος (26/5/2014 4:45:02 μμ)
.... σε συνέχεια πρέπει να τονιστούν και τεθούν σε τροχιά επίλυσης τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα κυρίως της διαχείρισης υδάτων (θαλάσσια και επίγεια) της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων και της διαχείρισης των αποβλήτων από δραστηριότητες. παράλληλα με γνώμονα την ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας πρέπει να οργανωθούν οι προοδευτικοί πλέον δήμοι, για την επανεκκίνηση (έστω και σε άλλη βάση) των κλειστών βιομηχανιών και εργοστασίων (προσοχή ... πριν καταστραφούν!!!) ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη εάν κούρασα Με εκτίμηση Μιχ. Γρ Βραχόπουλος
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας