Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 13 Μαΐου και ώρα 13.30, στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου, μετά από αίτημα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Κώστα Χαινά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Ο Κώστας Χαϊνάς συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας
Ο Κώστας Χαϊνάς συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας
Κύριο θέμα συζήτησης, μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αποτέλεσε πρωτίστως το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας αλλά και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, καθώς επίσης και ο ρόλος της Περιφέρειας για το νομό, μέσα στο σύγχρονο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης εξέθεσε στον κο Χαινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα, καταθέτοντας παράλληλα και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση τους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας του οδικού δικτύου του νομού, στην ανέγερση του Νοσοκομείου, στην ανάδειξη του ρόλου της Περιφέρειας και την ανάγκη να λειτουργήσει ως πολιτικό μέγεθος προτάσσοντας τον δικό της λόγο στην οικονομική ανάπτυξη και παρεμβαίνοντας πολιτικά καταθέτοντας το δικό της αναπτυξιακό μοντέλο. Συμπλήρωσε ότι πρέπει άμεσα να αποπερατωθούν τα έργα υποδομής που σταμάτησαν, που μελετήθηκαν ή δημοπρατήθηκαν. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, τόνισε επίσης ότι ο Νομός της Εύβοιας, τις τελευταίες δεκαετίες, βρίσκεται σε πορεία διαρκούς αποβιομηχανοποίησης και ύφεσης στην Οικονομία. Οι επενδύσεις είναι ελάχιστες, λόγω των προβλημάτων από την έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης και την έλλειψη οργανωμένων υποδοχέων για την βιομηχανία και τη βιοτεχνία. Τέλος για την Χαλκίδα κατέθεσε την άποψη ότι θα πρέπει να σταματήσει να αποτελεί τον φτωχό συγγενή της Στερεάς Ελλάδας, να αναδειχθεί σε συμπρωτεύουσα της Περιφέρειας και να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστικό.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κώστας Χαινάς, έθεσε ως στόχο την ανάδειξη του θεσμικού ρόλου της Περιφέρειας, κατά τρόπο ώστε αυτή να λειτουργεί ως μια μικρή αυτοκυβέρνηση, η οποία θα βρίσκετε σε συνεχή διάλογο και συνεργασία με τους υπόλοιπους Φορείς σε κάθε δράση και σε κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσει, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι πιστεύει σε ένα σύμφωνο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος δυνατών και ενεργών Περιφερειών. Αναφέρθηκε στα θέματα των υποδομών που πρέπει να δρομολογηθούν, αλλά και σε αυτά που πρέπει να συντηρηθούν, να βελτιωθούν και να αξιοποιηθούν καλύτερα και υποστήριξε ότι η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί δραστικά για την υποστήριξη και την προώθηση και της επιχειρηματικότητας, να σταθεί δίπλα της με ρόλο δημιουργικό και όχι μόνο με ρόλο γραφειοκρατικό και ελεγκτικό. Τέλος τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς και του Δευτερογενούς Τομέα, όπως επίσης και για την ανάπτυξη του Τουρισμού, προσδίδοντας σε αυτόν προστιθέμενη αξία.Δημοφιλή σήμερα

Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

Το Λαύριο υποδέχεται στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης

20/01/2017
Με ένα πολύ σημαντικό ματς αρχίζει ο 2ος γύρος της Stoiximan.gr Basket League για την Κύμη SEAJETS....
Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει ο ΑΟ Χαλκίς στην Πάτρα

Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει ο ΑΟ Χαλκίς στην Πάτρα

20/01/2017
Την Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Στάδιο Κ. Δαρβούλης στην Πάτρα ο ΑΟ Χαλκίς....
Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

21/01/2017
Αναρτήθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο δασικός χάρτης για το νομό Ευβοίας, ενώ η Διεύθυνση Δασών...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας