Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 12.00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου, μετά από αίτημα του Αντιπρόεδρου της "Ένωσης για την πατρίδα και το λαό" κου Χρήστου Ζώη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας.
Ο Χρήστος Ζώης συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας
Ο Χρήστος Ζώης συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας
Κύριο θέμα συζήτησης, μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον κο Ζώη, αποτέλεσε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα όπως επίσης ο Νομός Ευβοίας και η Ευβοϊκή επιχειρηματική κοινότητα, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελληνική επικράτεια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης εξέθεσε στον κο Χρήστο Ζώη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Ευβοίας και η τοπική επιχειρηματικότητα. Τοποθετούμενος για την γενικότερη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να βρεθούν τρόποι να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να ορθοποδήσει η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία και κυρίως να στηριχτεί η μεσαία τάξη και η μικρομεσαία επιχείρηση. Να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα για να ξανακινηθούν οι τροχοί ανάπτυξης, μέσα από ένα νέο και υγιές μοντέλο ανάπτυξης. Να ξαναστηθεί ο Πρωτογενής τομέας να υποστηριχτεί η εξωστρέφεια. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας να μειωθεί μέσα από την διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης, στοχεύοντας στην επαναπροσέγγιση των παραδοσιακών προορισμών και τη διείσδυση σε νέες αγορές, με προεξέχον τομέα αυτής της προσπάθειας, το τουριστικό μας προϊόν. Συζητήθηκε επίσης το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στα Επιμελητήρια από την  κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής και το αίτημα τους, για την ψήφιση τροπολογίας με την οποία ζητείται να αποκατασταθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια. Ο κος Σίμωσης σημείωσε την ανάγκη για δυναμική ύπαρξη των Επιμελητηρίων, ως εταίροι τόσο της πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων.

Ο κος Χρήστος Ζώης, άκουσε τους παρευρισκομένους και εξέθεσε τις απόψεις του τόσο για τα ειδικότερα προβλήματα του Νομού, όσο και για την γενικότερη οικονομική κατάσταση, που επικρατεί στην χώρα. Υπογράμμισε ότι η πολιτική κίνηση που εκπροσωπεί είναι μια προσπάθεια ρομαντικά ρεαλιστική που μπορεί να δώσει λύση στο κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο που έχει επιβληθεί στη χώρα από τρίτους. Μια προσπάθεια που θα υπολογίζει κατ΄ αρχήν στην αρμονική σύνθεση εκπροσώπων της θεωρητικής γνώσης και των εκπροσώπων των παραγωγικών Φορέων του τόπου, όπως τα Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία θα πρέπει να συμμετέχουν με ρόλο πρωταγωνιστικό σε κάθε κέντρο απόφασης που έχει σχέση με το οικονομικό γίγνεσθαι.Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...
Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας