Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου με μαζική συμμετοχή του κόσμου η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, στο στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας.
Χρήστος Παγώνης
Χρήστος Παγώνης

Με τον αέρα του νικητή και της σιγουριάς ότι από τις 19 Μαΐου μία νέα ημέρα ξεκινάει για τη Χαλκίδα και εν μέσω επευφημιών ο Χρήστος Παγώνης ξεκίνησε την ομιλία του. Στη σύντομη ομιλία του ανέπτυξε το όραμα το δικό του και του συνδυασμού του για τη νέα Χαλκίδα, άφησε αιχμές για την ανυπαρξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, η οποία νοιάστηκε μόνο για το όφελος της, ενώ κάλεσε τον κόσμο μαζικά να συμμετέχει στις εκλογές και να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, ένα ψηφοδέλτιο με διαφάνεια, αξιοπρέπεια και όρεξη για αγώνα.

Στη συγκέντρωση το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλπεπέ, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου, ο υποψήφιος Περιφερειαρχής Στερεάς Ελλάδας Κώστας Χαϊνάς κ.α.

Παίρνοντας το λόγο ο Χρήστος Παγώνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε απόψε εδώ όχι για να παρακολουθήσουμε δωρεάν συναυλία, θεατρική παράσταση ή άλλη καλλιτεχνικού περιεχομένου προβολή. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας, να φωνάξουμε με την παρουσία μας όσο πιο δυνατά γίνεται: Φτάνει πια. Δεν αντέχει ο δήμος άλλη κατρακύλα. Όχι μόνο απόψε σε αυτή την πραγματική μεγάλη συγκέντρωση αλλά και στις προηγούμενες ακούσαμε το μήνυμα των πολιτών του δήμου κατά τη διάρκεια του μεγάλου αγώνα ενημέρωσης που κάνουμε, της συζήτησης και του προβληματισμού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα σε κάθε μαγαζί, σε κάθε σπίτι. Μιλήσαμε με χιλιάδες πολίτες από όλες τις ηλικίες, τις κοινωνικές τάξεις, τα επαγγέλματα, και αυτό μου μας ζήτησαν επιτακτικά ήταν αλλάξτε επιτέλους αυτή την πόλη. Αλλάξτε τη ζωή και την καθημερινότητα μας. Πηγαίντε την πόλη μπροστά σε μία νέα εποή ανάπτυξης. Οδηγήστε το δήμο σε μία νέα εποχή διαφάνειας. Αυτά μας ζήτησαν οι πολίτες της Χαλκίδας και του δήμου. Αυτή η ανάγκη, η επιθυμία, η αγώνια, η ελπίδα τους. Την ελπίδα αυτή την εμπιστεύονται οι πολίτες σε εμάς, στο συνδυασμό της νίκης, της αλλαγής, στο συνδυασμό Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας. Την ελπίδα τους την εμπιστεύονται σε εμάς γιατί έχουν προδωθεί και εξαπατηθεί περισσότερο από μία φορά από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Είμαστε αποφασισμένοι οι συνεργάτες μου και εγώ αυτές τις ελπίδες  και τις προσδοκίες των πολιτών να τις κάνουμε πραγματικότητα, να εργαστούμε σκληρά με αξιοπρέπεια και ήθος, με σεβασμό και τιμή προς τους πολίτες με στόχο και απόλυτη προσήλωση σε αυτούς, να οργανώσουμε έναν καινούργιο δήμο, για να υλοποιήσουμε το πέρασμα σε μία νέα εποχή. Η προσπάθεια αυτή παίρνει δύναμη από εσάς, από εσάς που βρίσκεστε απόψε εδώ με παλμό, με ψυχή με πίστη σε αυτή τη συγκέντρωση της νίκης και για αυτό σας ευχαριστώ βαθιά μέσα από την καρδιά μου για άλλη μία φορά».

Εν συνεχεία ανέπτυξε το πρόγραμμα του για το Δήμο Χαλκιδέων ενώ άφησε αιχμές για την ανυπαρξία της απερχόμενης δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι πλέον παρελθόν. Ένα παρελθόν ανυπαρξίας, ένα παρελθόν ολοκληρωμένου σχεδιασμού, ένα παρελθόν ουσιαστικού και νέου έργου, ένα παρελθόν επικράτησης λογικών που αντιμετωπίζουν τα δημοτικά πράγματα και έργα ως υποθέσεις μιας παρέας πολιτών. Μίας παρέας που λειτουργούσε χωρίς να δίνει λογαριασμό στους πολίτες. Μιας παρέας που λειτουργούσε χωρίς να ντρέπεται να τάζει με ευκολία και έδινε υποσχέσεις που δεν σκοπεύε να τηρήσει. Αυτή η παρέα που δεν ενδιαφέρθηκε για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών αυτής της πόλης, αυτού του Δήμου. Αυτά όμως είναι παρελθόν. Η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των πολιτών. Γιατί πρόδωσε τις ελπίδες τους, γιατί πρόδωσε τις υποσχέσεις που ανέξοδα μοίραζε σε όλους. Γιατί αποδείχθηκε ανίκανη να κρατήσει το τιμόνι του δήμου στις δύσκολες εποχές της κρίσης και της ύφεσης. Για αυτό σήμερα ο λαός και οι πολίτες του δήμου της γυρίζουν την πλάτη».

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους υποψήφιους του συνδυασμού του να εντείνουν τον αγώνα τους για τις επόμενες 2 ημέρες δηλώνοντας: « Να συνεχίσετε δυνατά τον αγώνα σε όλες τις γειτονιές και όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Να καλέσετε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και να σφραγίσουν το μήνυμα των πολιτών του Δήμου. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό αγώνα και με τη νίκη».

Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας τη σημαντικότητα που έχει το ψηφοδέλτιο του καθώς αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης που όμως αγαπούν τον τόπο τους και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για το καλό του, ενώ προέτρεψε τους πολίτες της Χαλκίδας να στηρίξουν το συνδυασμό του λέγοντας: «Το ψηφοδέλτιο αυτό σας ζητώ να το στηρίξετε στις εκλογές της Κυριακής. Αλλάζουμε σελίδα τώρα. Κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός τώρα. Όλοι μαζί για τη Χαλκίδα που μας αξίζει».
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας