Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας κου Χρ. Παγώνη, με τον Πρόεδρο κο Π. Σίμωση και Μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εύβοιας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 και ώρα 14.00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου.
Ο Χρήστος Παγώνης συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας
Ο Χρήστος Παγώνης συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας

Κύριο θέμα συζήτησης, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων των Παραγωγικών Τάξεων του Νομού, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκίδας, αποτέλεσαν τα θέματα όλων των ενοτήτων που απαρτίζουν το πλαίσιο διαχείρισης του Δήμου Χαλκιδέων όπως επίσης θέματα της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Παναγιώτης Σίμωσης ανοίγοντας την συζήτηση, τοποθετήθηκε για την γενικότερη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα, οι συνέπειες της οποίας έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας την άμεση ανάγκη για την εφαρμογή ενός νέου υγιούς μοντέλου ανάπτυξης σε επίπεδο κρατικό άλλα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ακολούθως εξέθεσε στον κο Παγώνη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία και η τοπική επιχειρηματικότητα, όπως αυτά έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και όπως έχουν διευρυνθεί με την σημερινή οικονομική συγκυρία. Χαρακτηριστικά και μεταξύ, άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι, ο Δήμος Χαλκιδέων τις τελευταίες δεκαετίες, βρίσκεται σε πορεία διαρκούς αποβιομηχανοποίησης και διαρκούς ύφεσης, αφού και οι τελευταίες μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις κλείνουν, χωρίς ταυτόχρονα να εφαρμόζονται ή να διαφαίνονται εναλλακτικές βιώσιμες και αναπτυξιακές προτάσεις. Οι επενδύσεις στην περιοχή, είναι ελάχιστες, λόγω των προβλημάτων από την έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης, την έλλειψη οργανωμένων υποδοχέων για την βιομηχανία και τη βιοτεχνία και από την ανυπαρξία οδικού δικτύου. Παράλληλα η κτηματαγορά της πόλης έχει καταρρεύσει, ενώ η δυσβάστακτη οικονομική κατάσταση συντελεί στην συνεχή μείωση του  εσωτερικού τουρισμού, χωρίς ταυτόχρονα να υποστηρίζονται και να δρομολογούνται σοβαρές δράσεις για την ανάπτυξη του εξωτερικού τουρισμού. Ο κος Σίμωσης έθεσε ως άμεσα ζητήματα προς επίλυση από τις αρχές του Δήμου, βασικά έργα υποδομών, έργα οδικών παρακάμψεων, την αποπεράτωση του Νοσοκομείου, το έργο της αγοράς κλπ, υποστηρίζοντας πως κάποια από αυτά τα έργα εκτός από την αναβάθμιση της καθημερινότητας και του πολιτισμού των πολιτών, θα συμβάλλουν και στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Επεσήμανε τέλος ότι για να συντελεστεί ένα σημαντικό έργο που θα θέσει την περιοχή σε πορεία ανάπτυξης θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα και να εξαντληθούν τα συνήθη ελαστικά όρια, πρακτικών και σκέψεων. Ακολούθως τέθηκαν στην συζήτηση θέματα συνεργασίας του Δήμου με το Επιμελητήριο σε κάθε επίπεδο που αφορά θέματα επιχειρηματικότητας, συνεργασία που θα προσβλέπει στην προβολή των τοπικών προϊόντων, στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων και γενικά στην δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για αυτές. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη της εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου και των Ομοσπονδιών του Νομού - ως Φορείς που αντιπροσωπεύουν τις τοπικές επιχειρήσεις - σε όλες τις Επιτροπές του Δήμου που διεκπεραιώνουν και προωθούν θέματα επιχειρηματικότητας, εκπροσώπηση που μόνο οφέλη θα προσφέρει στον τόπο και στην τοπική κοινωνία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων κος Χρήστος Παγώνης, κατ΄ αρχήν δήλωσε στους παρευρισκομένους ότι προσβλέπει σε μια διαρκή εποικοδομητική και σχεδιασμένη συνεργασία με το Επιμελητήριο, θεωρώντας την επιβεβλημένη σε μια πορεία προοπτικής και ανάπτυξης για την περιοχή και τις τοπικές επιχειρήσεις. Επεσήμανε ως πιο κρίσιμο παράγοντα για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων την διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος  υποστήριξης αυτών και έθεσε ως σημαντικούς τομείς δυναμικής δράσης την υποστήριξη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, αλλά και την ανάπτυξη των κατάλληλων επενδυτικών προγραμμάτων στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης που θα συμβάλλουν στην αύξηση των επενδύσεων. Ο κος Παγώνης έθεσε ως προτεραιότητες για την ανάπτυξη της περιοχής του Δήμου, την αγορά, την υπόθεση Δάρινγκ, την ανάδειξη του κέντρου της πόλης, την ανάδειξη και την προβολή των αρχαιοτήτων και των αρχαιολογικών χώρων, την προβολή του παλιρροιακού φαινομένου, τις χρήσεις γης και το ΒΙΟΠΑ ( με την συνεργασία του Επιμελητηρίου), τις οδικές προσβάσεις και τα οδικά δίκτυα της περιοχής, την λειτουργία του προαστιακού, την θεσμοθέτηση εκθέσεων και εκδηλώσεων προβολής ευβοϊκών προϊόντων και γενικότερα την εκμετάλλευση όλων αυτών των συγκριτικών γεωγραφικών και γεωμορφολογικών πλεονεκτημάτων του τόπου, που δύνανται να επιδράσουν θετικά στην τοπική οικονομία και στην τοπική κοινωνία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας