Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Καθαροσπόρης, ο οποίος έχει κάνει ρεκόρ σταυρών κατά τη διάρκεια της εκλογής του στο Δήμο, ανοίγει τα χαρτιά του σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα "Η Πρώτη της Εύβοιας"

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ
Ο Βασίλης Καθαροσπόρης είναι ο άνθρωπος που έκανε ρεκόρ ψήφων στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αφού εκλέχτηκε με 2.500 σταυρούς, και μάλιστα σε μια εκλογική διαδικασία, στην οποία, η παράταξή του ηττήθηκε.
Η επιτυχία αυτή θεωρήθηκε από πολλούς ως μια μεθόδευση του ιδίου, ώστε να διεκδικήσει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου, στην περίπτωση που ο Μπάμπης Μανιάτης δεν είναι υποψήφιος.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά και ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Χαλκιδέων, ο Βασίλης Καθαροσπόρης έρχεται να τους διαψεύσει, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στην "Πρώτη".
Ο δημοτικός σύμβουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν τον ενδιαφέρει το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου, εκφράζει την άποψή του για τις διαδικασίες που πρέπει ν΄ ακολουθηθούν ώστε να επιλεγεί ο επικεφαλής,  και ασκεί δριμύτατη κριτική προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Δημήτρη Αναγνωστάκη.
Πρώτη: Το ερώτημα το οποίο περιμένουμε και εμείς και οι πολίτες ώστε ν' απαντηθεί είναι ένα: Σας ενδιαφέρει ή όχι το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου;
Β.Κ: Σας απαντώ ευθέως ότι, ΟΧΙ δεν μ΄ ενδιαφέρει, αφού εγώ δεν μπορώ ποτέ να λειτουργήσω ως υπάλληλος συμφερόντων.
Πρώτη: Δηλαδή, όσοι πάρουν το χρίσμα του υποψηφίου Δημάρχου, υπηρετούν συμφέροντα;
Β.Κ: Όταν αναφέρομαι σε συμφέροντα δεν εννοώ σε καμία περίπτωση οικονομικά. Πιστεύω όμως ότι δεν μπορώ και δεν θέλω να υπηρετήσω κομματικά συμφέροντα και αυτός είναι ο λόγος που δεν διεκδικώ χρίσμα από το κόμμα.
Πρώτη: Η περίπτωση να είναι ξανά υποψήφιος ο Μπάμπης Μανιάτης, σας έχει απασχολήσει και τι θα κάνετε σε αντίστοιχη περίπτωση; Θα τον στηρίξετε;
Β.Κ: Αυτή η παράταξη και κατά τη διάρκεια της θητείας της ως δημοτική αρχή και κατά τη διάρκεια της θητείας της ως αντιπολίτευση, ειδικά μετά την ήττα, απέδειξε ότι είναι ενωμένη. Είμαστε στοιχημένοι στον Μπάμπη Μανιάτη, τον οποίο θεωρώ εξέχοντα αυτοδιοικητικό. Η ήττα στις προηγούμενες εκλογές ήταν απλά μια συγκυρία. Εάν ο Μπάμπης Μανιάτης θελήσει να είναι ξανά υποψήφιος, θα είμαστε μαζί του, και εγώ αλλά και όλα τα μέλη της παράταξης.
Πρώτη: Υπάρχει όμως η πιθανότητα να μην είναι υποψήφιος ο Μπάμπης Μανιάτης. Σε αυτή την περίπτωση ποιες πρέπει να είναι οι διαδικασίες για την εκλογή νέου επικεφαλής;
Β.Κ: Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ήδη υπάρχοντες συμβούλους της παράταξης και τα στελέχη, γιατί υπάρχουν αξιόλογα άτομα και πρέπει να τους δοθεί ο πρώτος λόγος.
Εάν αυτό δεν ευδοκιμήσει, τότε πρέπει να στραφούμε σε υγιείς, άφθαρτους και καταξιωμένους ανθρώπους, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το Δήμο της Χαλκίδας.
Πρώτη: Ποιοι είναι αυτοί;
Β.Κ: Εάν με ρωτάτε γι΄ αυτούς που έχουν ήδη ακουστεί, τους θεωρώ όλους αξιόλογους, και δεν έχω να τους προσάψω κάτι αρνητικό. Προϋπόθεση βέβαια για να στηριχτεί κάποιος είναι να έχει το χρίσμα.
Πρώτη: Στην περίπτωση που είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιάννης Σπανός, ο οποίος βέβαια δεν περιμένει να πάρει ποτέ το χρίσμα, τι θα κάνετε;
Β.Κ: Πιστεύω ότι ο Γιάννης Σπανός προσέφερε πολλά στη Χαλκίδα επί σειρά ετών. Εμείς, οι Χαλκιδέοι της γενιάς μου, έχουμε ζήσει την εποχή πριν το Σπανό και την μετά Σπανού εποχή. Πρόκειται στην κυριολεξία για τον αναμορφωτή της πόλης. Πιστεύω όμως ότι η Χαλκίδα έχει ανάγκη από νέο αίμα, όπως φάνηκε και από την εκλογή του Μπάμπη Μανιάτη και του Δημήτρη Αναγνωστάκη αργότερα, ανεξάρτητα από το αν ήταν επιτυχημένος ή όχι ο Αναγνστάκης.
Αναφέρομαι στο νεαρό της ηλικίας, και είναι προφανές ότι η πόλη θέλει νέους ανθρώπους.
Πρώτη: Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος, ποια είναι η άποψή σας σχετικά με το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης; Θα είναι εύκολη ή δύσκολη;
Β.Κ: Έχω την αίσθηση ότι, η Χαλκίδα έχει καταλάβει το λάθος που έκανε στις περασμένες εκλογές, όχι μόνο στο πρόσωπο του Μανιάτη αλλά και συνολικά για τον συνδυασμό.
Τέσσερα χρόνια ως δημοτική αρχή, και ήθος επιδείξαμε και ύφος, πράγματα που η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να καυχάται ότι έχει.
Πρώτη: Πιστεύετε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει την δυνατότητα επανεκλογής;
Β.Κ: Αυτό που συμβαίνει στην παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη, δεν έχει συμβεί στο Δήμο τα τελευταία 20 χρόνια. Στην ουσία δεν υπάρχει παράταξη, δεν υπάρχει ομάδα. Ο καθένας λειτουργεί για ίδιο συμφέρον.
Πρώτη: Εννοείτε τις θέσεις όταν μιλάτε για ίδιο συμφέρον;
Β.Κ: Εννοώ τις θέσεις και πολλά άλλα, που δεν είναι επί του παρόντος ν΄ αναφέρω. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι, στον συνδυασμό του Δημήτρη Αναγνωστάκη δεν υπάρχει κατεύθυνση, δεν υπάρχει στόχος.
Λειτουργούν με φωτοβολίδες λόγων και από έργα δεν γίνεται τίποτα.
Έχω πει ότι, κάθε χρόνος θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, είναι τέσσερα χρόνια πίσω για την πόλη.
Λυπάμαι μόνο τον επόμενο δήμαρχο, γιατί θα πρέπει να πληρώσει όλα τα χρέη που θα βρει. Η προσπάθεια της επόμενης δημοτικής αρχής πρέπει να είναι πολύ μεγάλη για να φέρει ισορροπία στα οικονομικά του δήμου.
Πρώτη: Ωστόσο πρέπει να δεχθείτε ότι έγιναν και κάποια έργα στην πόλη από την σημερινή δημοτική αρχή. Για παράδειγμα η αγορά του οικοπέδου του ΑΣΑΧ.
Β.Κ: Η αγορά του ΑΣΑΧ είναι σαν να μην έχει γίνει, αφού θα κληθεί να την πληρώσει η επόμενη Δημοτική Αρχή. Όσον αφορά τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, δεν έχει κάνει κανένα έργο πνοής. Το μόνο που έκανε είναι να προσπαθεί να τελειώσει με καθυστέρηση κιόλας, τα δικά μας έργα, όπως για παράδειγμα τον ΧΥΤΑ και πολλά άλλα.
Πρώτη: Εσείς είχατε εμπλοκή και στην υπόθεση κατεδάφισης της Αγοράς στην Χαλκίδα. Κάποιοι μάλιστα σας χρεώνουν την αποτυχημένη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να κατεδαφίσει το κτίριο.
Β.Κ: Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, οφείλω να πω ότι, είμαι υπέρ της κατεδάφισης της Αγοράς, όπως επίσης είμαι κατά της αναντιστοιχίας λόγων και έργων που επιδεικνύει η σημερινή δημοτική αρχή.
Υποσχέθηκαν στους καταστηματάρχες μετεγκατάσταση για 3-4 χρόνια, ώστε να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο και στην συνέχεια πήγαν να τους πετάξουν έξω χωρίς καμία εξασφάλιση.
Εγώ φανερά μπήκα μπροστά και εμπόδισα τα συνεργεία του Δήμου που προσπαθούσαν να αποκλείσουν την αγορά αντί να στηρίξουν τους προβόλους σύμφωνα με τις εντολές των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.
Επίσης πρέπει να δεχθείτε ότι, ότι έκανα το έκανα φανερά και όχι κάτω από το τραπέζι, όπως λειτούργησε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στην υπόθεση του πάρκινγκ αλλά και της αγοράς.
Πρώτη: Με ποιο τρόπο λειτούργησε υπόγεια ο Δήμαρχος;
Β.Κ: Πήγε έξι μήνες πίσω την ολοκλήρωση του πάρκιγνκ με τις καταγγελίες που έκανε.
Πρώτη: Ωστόσο, ο Δήμαρχος δεν παύει να έχει ένα κοινωνικό προφίλ, το οποίο βέβαια θα του χρησιμεύσει στις επόμενες εκλογές.
Β.Κ: Το κοινωνικό του προφίλ έχει ξεφτίσει. Σας αναφέρω την δίωξη των 23 εργαζομένων οι οποίοι έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια και ο Δήμος αρνείται να τους επαναπροσλάβει. Μην ξεχνάτε επίσης τις προεκλογικές υποσχέσεις του για την πρόσληψη των συμβασιούχων, εκ των οποίων, τελικά, το 80% έμεινε εκτός δήμου.
Πρώτη: Να έρθουμε και σε μια ακόμη ερώτηση, η οποία απασχολεί τους αναγνώστες. Είστε πάντα τόσο ορμητικός και χειμαρρώδης, όπως εμφανίζεστε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Β.Κ: Λειτουργώ περισσότερο ως πρακτικός παρά ως θεωρητικός. Πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας μου και πιστεύω ότι με επιβράβευσε ο κόσμος στις εκλογές, συγχωρώντας μου τα λάθη που σίγουρα έκανα.
Πρώτη: Λέγεται όμως ότι, τους σταυρούς που πήρατε τους πήρατε από εξυπηρετήσεις που κάνατε.
Β.Κ: Ήμουν δεύτερος στις προηγούμενες εκλογές με 870 σταυρούς και στις τελευταίες πήρα 2.500. Όσες εξυπηρετήσεις και να έκανα δεν πρόκειται να μάζευα τόσους ψήφους.
Πρώτη: Που αποδίδετε λοιπόν αυτή την επιτυχία;
Β.Κ: Προσωπική μου επιλογή είναι να βρίσκομαι σταθερά κοντά στον πολίτη, καθώς ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πιστεύω ότι πρέπει να είναι υπηρέτες του λαού.
Αυτός που ασχολείται με τα κοινά πρέπει να είναι απλός, αγαπητός, προσιτός, να μπαίνει σε όλα τα σπίτια, ν' ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες αλλά παράλληλα να έχει και όραμα, προγραμματίζοντας έργα πνοής για την πόλη.
Πιστεύω ακόμη ότι, στην πόλη υπάρχει θέση για όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν και μάλιστα από το κάθε μετερίζι μπορεί να είναι κανείς χρήσιμος. Εγώ εργάστηκα δύο χρόνια στην ΔΕΥΑΧ επί 16 ώρες την ημέρα, άμισθος.
Χαρά μου ήταν να προσφέρω. Ξεκίνησα την αποχέτευση στα Αλάτσατα και τον Δοκό, ξεκίνησα το νέο ΧΥΤΑ και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα έργα.
Πρώτη: Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνετε ένα σύντομο σχόλιο για την σημερινή δημοτική αρχή.
Β.Κ: Θεωρώ ότι, θα είναι η μοναδική δημοτική αρχή, που δεν θ΄ αφήσει πίσω της κανένα θετικό στοιχείο και κανένα μεγάλο έργο. Και δεν μιλάω μόνο για έργα αλλά και για ήθος και ύφος, μιας και αυτή η θητεία μας έδειξε την πορεία για σωφρονιστικά ιδρύματα και δικαστήρια, γεγονότα που κανένας Δήμαρχος δεν έζησε και ελπίζω να μην τα ζήσει κανείς στο μέλλον.
Η πόλη έχει ανάγκη από νέους άφθαρτους ανθρώπους, οι οποίοι να διαθέτουν την διάθεση προσφοράς. Δεν πρέπει να έχουν ανάγκη το μισθό του Δημάρχου ή του Αντιδημάρχου για να επιβιώσουν.
Η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για την προσφορά και τον άνθρωπο πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους εμάς που θέλουμε ν' ασχολούμαστε με τα κοινά. Δημοφιλή σήμερα

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

Το Υδατοδρόμιο της Σκύρου στη τελική Ευθεία - χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του

17/3/2019
Xρηματοδοτήθηκε η κατασκευή του Υδατοδρομίου στην Σκύρο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το...
Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

Πρώτη θέση για τους Ευβοιώτες αθλητές στο σκάκι

17/3/2019
Στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκάκι, αθλητές από σχολεία της Εύβοιας, έλαβαν την 1η θέση ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές....
Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Συνδέθηκε με το Φυσικό Αέριο το Κολυμβητήριο Χαλκίδας

18/3/2019
Αποτελεί πραγματικότητα πλέον η σύνδεση του Κολυμβητήριου Χαλκίδας με τον αγωγό Φυσικού Αερίου, γεγονός που σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας