Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Σε δηλώσεις προέβη ο συνδυασμός Ενεργοί Πολίτες Στερεάς με επικεφαλής τον Κώστα Χαϊνά, αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.
Κώστας Χαϊνάς
Κώστας Χαϊνάς

Οι πολίτες ψήφισαν για την Περιφέρεια Στερεάς την Κυριακή 18 Μαίου 2014, κάτω από ένα πολωτικό και διχαστικό σκηνικό, που ενίσχυσαν με κάθε τρόπο, από τη μια πλευρά τα κόμματα της Κυβέρνησης και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να ενισχυθούν τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα και η ψήφος αποδοκιμασίας και διαμαρτυρίας. Έτσι με την ισχύ, τις επιλογές και τον σχεδιασμό των διαφόρων κέντρων εξουσίας και των οικονομικών συμφερόντων της περιφέρειας για την επόμενη περιφερειακή αρχή, χάθηκε άλλη μια ευκαιρία να τεθούν τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας σε πρώτο πλάνο και να επιλέξουμε τους πιο άξιους που θα ασχοληθούν για τη λύση τους και θα αναβαθμίσουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής αυτοκυβέρνησης.

Η δύναμη που συγκέντρωσε το ψηφοδέλτιο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Χαϊνά, το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν δημοκρατικοί προοδευτικοί πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και στήριξαν δημοκρατικές προοδευτικές, οικολογικές και αριστερές δυνάμεις, μέσα στο κλίμα που έγιναν οι εκλογές αυτές είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Έδειξε σε σημαντικό βαθμό, ότι το εγχείρημα αποτελεί μια μικρή συμβολή στην πρωτοβουλία μιας μεγάλης συνάντησης των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων και την δημιουργία μιας εναλλακτικής πρότασης μεταξύ της συντηρητικής επιλογής  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της επιλογής του αριστερού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξε επίσης ότι, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κος Βενιζέλος, ταυτίστηκε με την Στρατηγική του κου Σαμαρά και με εκβιαστικά διλήμματα, οδήγησαν ένα σημαντικό τμήμα του προοδευτικού κόσμου στην επιλογή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η τακτική αυτή αποδεικνύει ότι δεν θέλει πραγματικά τη συνεννόηση με τις άλλες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Αυτές τις προσωπικές στρατηγικές τις είδαμε και από κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, που έτρεξαν από τη πρώτη στιγμή στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του κου Μπακογιάννη, βλέποντάς το ως πολιτικό σωσίβιο της προσωπικής τους διάσωσης.

Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση και με τις ίδιες αξίες που ξεκινήσαμε αυτή τη πρωτοβουλία. Θα συμμετέχουμε δημιουργικά στο νέο περιφερειακό συμβούλιο,  με προτάσεις με ιδέες με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης για την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας και της μεταρρύθμισης του θεσμού, για μια αυτοδιοίκηση πραγματική αυτοκυβέρνηση, με νέο αναβαθμισμένο ρόλο του περιφερειακού συμβούλου. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να παρεμβαίνουν δημιουργικά και αποτελεσματικά, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το καλό της περιφέρειας και του τόπου μας.

Για την 2η Κυριακή των περιφερειακών εκλογών θεωρούμε ότι, οι πολίτες έχουν και την γνώση και την κρίση να ψηφίσουν τον καλύτερο, να ψηφίσουν αυτοδιοικητικά και προοδευτικά για το καλό του τόπου μας και δεν χρειάζονται καμιά υπόδειξη από κανέναν μας.
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...
Η ταινία «Το κουκλόσπιτο του τρόμου» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Το κουκλόσπιτο του τρόμου» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/6/2018
Η ταινία «Το κουκλόσπιτο του τρόμου» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρ...
Πανδαισία Μπιτς Βόλεϊ στα Καλάμια για φοιτητές και φοιτήτριες των ΤΕΙ Χαλκίδας

Πανδαισία Μπιτς Βόλεϊ στα Καλάμια για φοιτητές και φοιτήτριες των ΤΕΙ Χαλκίδας

15/6/2018
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το τουρνουά Μπιτς βόλεϊ που διοργανώθηκε αποκλειστικά για φοιτητέ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας