Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε δηλώσεις προέβη ο συνδυασμός Ενεργοί Πολίτες Στερεάς με επικεφαλής τον Κώστα Χαϊνά, αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.
Κώστας Χαϊνάς
Κώστας Χαϊνάς

Οι πολίτες ψήφισαν για την Περιφέρεια Στερεάς την Κυριακή 18 Μαίου 2014, κάτω από ένα πολωτικό και διχαστικό σκηνικό, που ενίσχυσαν με κάθε τρόπο, από τη μια πλευρά τα κόμματα της Κυβέρνησης και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να ενισχυθούν τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα και η ψήφος αποδοκιμασίας και διαμαρτυρίας. Έτσι με την ισχύ, τις επιλογές και τον σχεδιασμό των διαφόρων κέντρων εξουσίας και των οικονομικών συμφερόντων της περιφέρειας για την επόμενη περιφερειακή αρχή, χάθηκε άλλη μια ευκαιρία να τεθούν τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας σε πρώτο πλάνο και να επιλέξουμε τους πιο άξιους που θα ασχοληθούν για τη λύση τους και θα αναβαθμίσουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής αυτοκυβέρνησης.

Η δύναμη που συγκέντρωσε το ψηφοδέλτιο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Χαϊνά, το ψηφοδέλτιο που συγκρότησαν δημοκρατικοί προοδευτικοί πολίτες της Στερεάς Ελλάδας και στήριξαν δημοκρατικές προοδευτικές, οικολογικές και αριστερές δυνάμεις, μέσα στο κλίμα που έγιναν οι εκλογές αυτές είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Έδειξε σε σημαντικό βαθμό, ότι το εγχείρημα αποτελεί μια μικρή συμβολή στην πρωτοβουλία μιας μεγάλης συνάντησης των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων και την δημιουργία μιας εναλλακτικής πρότασης μεταξύ της συντηρητικής επιλογής  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της επιλογής του αριστερού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξε επίσης ότι, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κος Βενιζέλος, ταυτίστηκε με την Στρατηγική του κου Σαμαρά και με εκβιαστικά διλήμματα, οδήγησαν ένα σημαντικό τμήμα του προοδευτικού κόσμου στην επιλογή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η τακτική αυτή αποδεικνύει ότι δεν θέλει πραγματικά τη συνεννόηση με τις άλλες δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Αυτές τις προσωπικές στρατηγικές τις είδαμε και από κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, που έτρεξαν από τη πρώτη στιγμή στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του κου Μπακογιάννη, βλέποντάς το ως πολιτικό σωσίβιο της προσωπικής τους διάσωσης.

Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση και με τις ίδιες αξίες που ξεκινήσαμε αυτή τη πρωτοβουλία. Θα συμμετέχουμε δημιουργικά στο νέο περιφερειακό συμβούλιο,  με προτάσεις με ιδέες με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης για την επίλυση των προβλημάτων της περιφέρειας και της μεταρρύθμισης του θεσμού, για μια αυτοδιοίκηση πραγματική αυτοκυβέρνηση, με νέο αναβαθμισμένο ρόλο του περιφερειακού συμβούλου. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να παρεμβαίνουν δημιουργικά και αποτελεσματικά, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το καλό της περιφέρειας και του τόπου μας.

Για την 2η Κυριακή των περιφερειακών εκλογών θεωρούμε ότι, οι πολίτες έχουν και την γνώση και την κρίση να ψηφίσουν τον καλύτερο, να ψηφίσουν αυτοδιοικητικά και προοδευτικά για το καλό του τόπου μας και δεν χρειάζονται καμιά υπόδειξη από κανέναν μας.
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

26/05/2017
Στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν από τώρα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για τις επερχόμε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας