Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες την Κυριακή 25 Μαΐου και ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών απηύθυναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Σία Αναγνωστοπούλου και Πέπη Ρηγοπούλου, από τη Χαλκίδα το απόγευμα της Τρίτης 20 Μαΐου.
Πέπη Ρηγοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Παπαδημούλης και Θεόδωρος Ρουμελιωτάκης
Πέπη Ρηγοπούλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Παπαδημούλης και Θεόδωρος Ρουμελιωτάκης

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 18ης Μαΐου ενώ κάλεσαν τον κόσμο να κοιτάξει το κοινωνικό του συμφέρον και να στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ.

Παίρνοντας το λόγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Ευρωεκλογές είναι η μητέρα των πολιτικών μαχών. Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λεχει εξασφαλίσει μία δύναμη της τάξεως 20%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ανέβηκε έντονα τα τελευταία χρόνια αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να ριζώσει στους πολίτες. Επιπλέον, με βάση τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ παραμένουν ισχυρά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο από τι είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο λόγος είναι τα πελατειακά τους δίκτυα τα οποία μοιράζουν ακόμα δουλειές, άδειες καταστημάτων, ταξί κτλ. Κάποιοι συμπολίτες μας όμως την πάτησαν στην κάλπη νομίζοντας πως στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ήταν ανεξάρτητοι και ότι βάφτηκαν άσπροι».

Αναφερόμενος στα μηνύματα που λαμβάνουν για τις ευρωεκλογές από τους πολίτες δήλωσε: «Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα τα μηνύματα που παίρνουμε είναι ότι θα λάβει μία μεγάλη πρωτιά. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι αδύνατο να πάρει μεγαλύτερα ποσοστά και από τη ΝΔ και από την ΕΛΙΑ. Και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πρωτιά θα αποτελέσει έναν πραγματικά μεγάλο πολιτικό σεισμό».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μετέχουν μαζικά στην κάλπη. Ζητάμε από την κυβέρνηση την Κυριακή των εκλογών να αφήσει ελεύθερα τα διόδια. Για μία ημέρα μόνο για να μπορούν οι πολίτες να ψηφίσουν ελεύθερα και να μην επιβαρυνθούν για ακόμα μία φορά. Τέλος καλούμε τους πολίτες να σκεφτούν το προσωπικό τους συμφέρον και να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία αφού συμφώνησε με όσα ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμπλήρωσε: «Το μήνυμα το πολιτικό εστάλη με το δήμο της Αττικής και της Αθήνα, όπου εκεί οι πολίτες απέδειξαν ότι ψήφισαν καθαρά πολιτικά. Η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να τρομοκρατείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πυλώνα της αριστεράς και η Ευρώπη χρειάζεται την αριστερά αλλιώς θα είναι μία Ευρώπη στην οποία θα κυριαρχεί ο μονόδρομος και ο αυταρχισμός».

Τέλος η κ. Πέπη Ρηγοπούλου δήλωσε: «Εγώ μπορεί να μην είμαι οργανωμένη στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κατεβαίνω συνειδητά με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί. Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή χρειάζεται να γίνει μία ρωγμή και ο αγώνας  είναι διπλός. Είναι και κοινωνικός αλλά και εθνικός. Κοινωνικός γιατί πρέπει να αποκτήσουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια μας και εθνικός γιατί πρέπει να καταργηθούν τα σύνορα. Και για να γίνει η κατάργηση των συνόρων της Ευρώπης θα πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από τον κεντρικόπυρήνα της, την Γερμανία».

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές πραγματοποιήσαν περιοδεία σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας και ήρθαν σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες της πόλης, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας όπου και έγινε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας